Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τροποποίηση από τον/την megalos την 23-May-2015 12:06
Αλμα Ανάπτυξης -www.alma-anaptixis.gr -
Menu
Skip to content

Διακήρυξη

Ποιοί είμαστε

Όραμα & Αξίες

Θέσεις

Άρθρα

Εκδηλώσεις

Forum

Εγγραφή

Επικοινωνία

Διακήρυξη -Αναδημοσίευση: www.kn-megalexandros.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα συσσωρευμένα της προβλήματα, χτίζει, βήμα προς βήμα, το κοινό της μέλλον. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα όχι μόνο απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τις αρχές που η ίδια μετέδωσε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά τις αποκηρύσσει!

Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Έλληνες, η πιο προικισμένη και μορφωμένη γενιά της ιστορίας μας, ξενιτεύονται θέτοντας στην υπηρεσία άλλων κρατών το κεφάλαιο που η Πολιτεία και η οικογένειά τους επένδυσαν στη μόρφωσή τους.
Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση. Είναι η κρίση αξιών, η κρίση ταυτότητας, η κρίση προσανατολισμού, η κρίση πολιτικής ηγεσίας που μας οδήγησε στον ρόλο του διεθνούς επαίτη. Η χώρα κινδυνεύει να μπει σε μια μακρά και οδυνηρή περιπέτεια που θα μας αποκόψει οριστικά από την οικογένεια των προηγμένων κρατών και θα υποβαθμίσει βάναυσα τις συνθήκες της ζωής μας, ιδιαίτερα των περισσότερο αδύναμων.
Στο εσωτερικό, το σκηνικό της μεταπολίτευσης καταρρέει. Η “δεξιά” εκδοχή τού πελατειακού συστήματος έδωσε τη θέση της στην “αριστερά” εκδοχή η οποία εγκλωβίστηκε στις ανεδαφικές υποσχέσεις της οδηγώντας τη χώρα σε διεθνή απομόνωση και την οικονομία σε νεκρική ακαμψία.
Και οι δύο έχουν εξαντλήσει τον μεταρρυθμιστικό τους οίστρο σε παραλλαγές φορομπηχτικών συστημάτων. Για επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, ούτε κουβέντα.
Το ζητούμενο είναι πολύ ευρύτερο από την εκταμίευση δόσεων.
Είναι η χάραξη, για πρώτη φορά, εθνικής πορείας ανάπτυξης. Είναι η μεταμόρφωση της Ελλάδας σε σύγχρονο κράτος δικαίου. Χρειαζόμαστε επιτελικό κράτος σε ρόλο επόπτη κι όχι παίκτη, λιγότερους φόρους με ανταποδοτικότητα, διαφάνεια στη διαχείριση του Δημοσίου, αξιοκρατία, ελεύθερη οικονομία, σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα, κοινωνική αλληλεγγύη, σεβασμό στο περιβάλλον χωρίς ιδεοληψίες, εξωστρέφεια, λειτουργία των θεσμών, ανεξαρτησία των εξουσιών, για να αναφερθούμε στα πιο σημαντικά.
Αυτό δεν γίνεται ούτε από έναν άνθρωπο ούτε από ένα κόμμα. Χρειάζεται πανστρατιά όλων των σκεπτόμενων ενεργών πολιτών, όπου κι αν ανήκουν ιδεολογικά, όποιο πολιτικό παρελθόν κι αν έχουν.
Το εγχείρημα αποδείχθηκε δύσκολο στο παρελθόν. Δυσπιστία, επιφυλάξεις, παρεξηγήσεις, έλλειμμα εμπιστοσύνης, τροφοδοτούσαν ένα σκηνικό αδυναμίας. Όμως αυτή τη φορά δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε. Όσοι οραματίζονται ένα άλλο μέλλον για τη χώρα, οφείλουν να καλλιεργήσουν μηχανισμούς συνεργασίας.

Να επενδύσουν στο «μαζί». Αλλά ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν ότι η μεταρρύθμιση θα γίνει με μάχη. Το διακομματικό μπλοκ του πελατειακού συστήματος και η συνδικαλιστική κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα θα προστατέψουν λυσσαλέα τα συμφέροντά τους.
Χρειαζόμαστε και “μαζικότητα” και “ευστοχία επιλογών”. Το «Άλμα Ανάπτυξης» δημιουργήθηκε γι΄ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Είναι μια νέα “Φιλική Εταιρεία” στην οποία συμμετέχουν Έλληνες της πατρίδας και της ομογένειας για να οργανώσει μια θεσμική επανάσταση εναντίον των δυνάμεων της παρακμής.

Και κυρίως να χτίσει την Ελλάδα του μετά. Μια καινούργια χώρα που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα παράγει ευημερία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια.

To Άλμα Ανάπτυξης δεν είναι ένα νέο κόμμα. Είναι το δίκτυο που στοχεύει να συνενώσει πολίτες, ομάδες, δεξαμενές σκέψης και κόμματα του μεταρρυθμιστικού χώρου, που πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρώπη, αλλά είναι Ευρώπη. Η διαχειριστική του επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες, με διεθνή πείρα, των επιστημών, του ακαδημαϊκού χώρου και της παραγωγικής οικονομίας.
Ο άμεσος στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών που πιστεύουν στα βασικά μεταρρυθμιστικά προτάγματα και να συμμετάσχουμε στον δημόσιο λόγο προωθώντας πρακτικές και δοκιμασμένες λύσεις που φέρνουν ανάπτυξη.
Ο επόμενος στόχος είναι η κοινή πολιτική έκφραση των δυνάμεων της μεταρρύθμισης στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν.
Πιστεύουμε στην αξία των θεσμών. Κάθε φορά που οι Έλληνες βρίσκονται σε περιβάλλον ευνομίας και αξιοκρατίας, μεγαλουργούν. Αυτό το πλαίσιο λειτουργίας θέλουμε να εγκαθιδρύσουμε. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο.

Το πρώτο βήμα είναι η συνεργασία όσων πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα.
Ζητάμε την ενεργή σας στήριξη. Ως πρώτο βήμα για να υπογράψτε αυτή τη διακήρυξη εγγραφείτε στο site εδώ και προχωρήστε με την σχετική επιλογή.

Θα σας ενημερώνουμε για τα επόμενα βήματά μας.
H Συντακτική Επιτροπή
www.alma-anaptixis.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο