Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΚΥΡΓΙΑ- ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ FILETTINO ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Π Η Γ Ε Σ Κ Υ Ρ Γ Ι Ω Ν – W a t e r S p r i n g s
i n K I R I A -K y r g i a
(FILETTINO GRIECHENLANDS)
Οι Πηγές που βρίσκονται μόνο στο Αγρόκτημα Κυργίων, «που προκλητικά "άρχοντες" μας υποβαθμίζουν και μας υποβιβάζουν ως το Filettino της Ιταλίας, όπου η κληρονομιά χρόνια ήτανε ένας ενεργός χώρος εργασίας, ανάπαυσης, ανακούφισης και διασκέδασης και μια απέραντη παραδεισένια περιβαλλοντική ομορφιά.Όμως;;

Το νερό αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό και είναι κληρονομιά η οποία προστατεύεται. Είναι και φυσικός πόρος και στοιχείο απαραίτητο για τη ζωή.
Ετούτες τις Πηγές πράγματι, δεν τις πουλήσαμε και
δεν τις εκχωρήσαμε σε κανέναν, ούτε εκχωρήσαμε το Αγρόκτημα Κυργίων και τον γεωγραφικό μας προσδιορισμό.
Σήμερα το πολύτιμο νερό διασχίζει το Κεφαλάρι,τη Λυδία, όπου εκεί στον αρχαίο ποταμό Ζυγάκτη, βαπτίστηκε το 49/50 η πρώτη χριστιανή, ένα άλλο μέρος διασχίζει την ευρύτερη περιοχή του κάμπου, όπου με γεωργικό αναδασμό και άρδευση, ευημερεί η περιοχή.

Επίσης τροφοδοτείται »αφιλοκερδώς» ο Δήμος Καβάλας και η ευρύτερη περιοχή, όπου αναπτύσσεται ο τουρισμός και η ευρύτερη περιοχή ευημερεί .

Το ημιορεινό, αμφιθεατρικό, πανέμορφο χωριό τα Κύργια (Αρχαία Κρίφλα) και πρώην Δήμος Μ. Αλεξάνδρου με 11 Συνοικισμούς, απέχει 4-5 χιλιόμετρα από τις ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ και φημίζεται για την ομορφιά του, για το αναπνευστικό πνεύμονα του Πευκοδάσους, για το υγιεινό και ξερό κλίμα και τους αξιαγάπητους ανθρώπους.
Σημείωση:
Η προκλητική σύγχυση που ζούμε «ως προτεκτοράτο;που υποβιβαστήκαμε μπροστά από πενήντα χρόνια,όπου άλλοι αποφασίζουν για εμάς,χωρίς εμάς,και λόγω των συχνών αυθαίρετων αλλαγών της ονομασίας των Πηγών μας, μέσα στην περιβαλλοντική μας κληρονομιά, όπως παραποίηση της αλήθειας, εσφαλμένη περιγραφή φωτογραφιών και τόπου, οφείλεται όμως στο ακολουθούμενο, αναχρονιστικό μοντέλο DEVIDE ET IMPERA, που τροφοδοτούμε όλους τριγύρω μας με το κοινωνικό προϊόν, για ύδρευση και άρδευση,όπου άλλοιευημερούν αλλά μετατρέψανε τα Κύργια στον εγκλωβισμό,απομόνωση καιυποβάθμιση, όπως το FILETTINO της Ιταλίας.
Ο Μ Α Δ Α Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α Σ Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο