Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

295: Ανατολική Μακεδονία-Το χωριό μας τα - ΚΥΡΓΙΑ - και τα άλυτα προβλήματα

Konstantinos Nalbantis hat 8 neue Fotos hinzugefügt.
6. Dezember um 00:53 •

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=232997770470491&id=100012808098555

295: Ανατολική Μακεδονία – Το χωριό μας τα -ΚΥΡΓΙΑ -και τα άλυτα προβλήματα

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία, info@kn-megalexandros.gr

Αγαπητοί μας Φίλοι,
αναπτύσσοντας το θέμα του νερού, ήθελα να αναφέρω για το νερό και τα ιδιαίτερα προβλήματα που συμβαίνουν με τη γενέτειρά μας, που επείγει ένας ιδιαίτερος προβληματισμός.
Το νερό, η βασική πηγή ζωής, φαίνεται ότι μελλοντικά θα αποτελέσει στοιχείο περισσότερου ανταγωνισμού και ακόμα μεγαλύτερος ο περιοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη προοπτικών βελτίωσης για τις επόμενες γενιές.
Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά επανέρχεται στην επικαιρότητα το πρόβλημα της έλλειψης του νερού.
Η ψευδαίσθηση της αφθονίας δεν επιτρέπει εύκολα να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ότι δηλαδή με την πάροδο του χρόνου το γλυκό νερό τείνει να μετατραπεί σε αγαθό «εν ανεπαρκεία».
.
Επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν ότι η κρίση του πόσιμου νερού χαρακτηρίζεται τόσο από τη συνεχιζόμενη μείωση της ποσότητας που διατίθεται, όσο και από την υποβάθμιση της ποιότητάς του.
Η ίδια πηγή κάνει γνωστό ότι σήμερα 232 εκατομμύρια άνθρωποι από 26 χώρες του Τρίτου Κόσμου πλήττονται από λειψυδρία, αδυνατώντας να καλύψουν βασικές καθημερινές ανάγκες σε νερό, και 18 χώρες στην Αφρική και στην Ασία απειλούνται άμεσα, καθώς βρίσκονται σε οριακή από άποψη και κατάσταση υδάτινων αποθεμάτων.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι το νερό θα αποτελέσει αιτία διαμάχης και συγκρούσεων μεταξύ γειτονικών περιφερειών, γειτονικών Δήμων, μεταξύ μικρών κοινοτήτων και χωρών, δεδομένου ότι περίπου το 40% των κατοίκων της Γης, ζει σε περισσότερες από 200 διακρατικές υδρολογικές λεκάνες, το νερό των οποίων μοιράζονται περισσότερες από δύο σε κάθε περίπτωση χώρες.
Το νερό: ‘’Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να βρεθούν επειγόντως λύσεις για την εξασφάλιση ενός κατωτάτου ορίου πόσιμου νερού για όλους’’.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης Πατρίδας μας;

Οι Πηγές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς "Πουνάρπασι » Κυργίων και η γη με το αγρόκτημά μας, που βρίσκονται μέσα στην κοινότητά μας και μέσα στο γεωγραφικό μας προσδιορισμό, απειλούνται από Δήμο άντλησης ύδατος από άλλη Περιφέρεια και από την απειλή αντίζηλων γειτονικών μας κοινοτήτων.

Και όμως το νερό όμως δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, αλλά το δανειστήκαμε για να το αφήσουμε για τις επόμενες γενιές.

Το πόσιμο νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι απλά φυσικός πόρος. Είναι στοιχείο απαραίτητο για τη διατήρηση της ζωής. Δεν πωλείται και δεν εκχωρείται. Το ίδιο έπρεπε και πρέπει να τηρηθεί και για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας..

Πως δρουν οι μαφιόζοι και για την αρπαγή υδάτινων αποθεμάτων στη Νότια Ιταλία

Ας ρίξουμε μια ματιά στις τέσσερις μαφίες της Νοτίου Ιταλίας, που αναπτύχθηκαν ισχυρότερα με τη συνεργασία αμερικανικών στρατευμάτων και μαφίας για τη απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στην Σικελία και μετά το Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο είχανε και έχουν στόχο εκτός των άλλων και την κατάληψη υδάτινων αποθεμάτων για να εκβιάζουν τους καλλιεργητές γεωργικών προϊόντων για καταβολή χρημάτων, καθώς επίσης και εισδοχή σε πολιτιστικούς Συλλόγους...

Τι συνέβη όμως στην ιδιαίτερη Πατρίδα μας;

1. Στο Αγρόκτημα της κοινότητάς μας, εκεί που κάποτε ήτανε η παραδεισένια περιοχή ολοζώντανης ζωής, εργασίας, ανάπαυσης, διασκέδασης και υπαίθριας αναψυχής, και τότε, όταν στην πατρίδα μας κυριαρχούσε ένα απέραντο Νεκροταφείο φόβου και σιωπής, ένας άλλος Δήμος, άλλης Περιφέρειας επωφελούμενος τη Δικτατορία, έκλεισε με την κοινότητά μας ένα «χουντικό;», «αποικιακό;» συμβόλαιο 99 ετών, και χαρακτηρίζουν το χωριό μας ως „προτεκτοράτο“, όπου αντλεί νερό ύδρευσης και άρδευσης, με κερδοφορία, και ευημερεί με την ανάπτυξη του τουρισμού.
Βέβαια κάλλιστα ο Δήμος της διπλανής Περιφέρειας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα απέραντα θαλάσσια ύδατα με αφαλάτωση, εκτός των άλλων και για τις τουριστικές εγκαταστάσεις υπονόμων. Συνήθως μπορούμε να αντλήσουμε παραδείγματα αφαλάτωσης από μεσογειακές χώρες και νησιά..
2. Από την άλλη μεριά η μαρτυρική Κωμόπολη, το χωριό μας με ένδεκα γραφικούς Συνοικισμούς, με τους καλοκάγαθους ανθρώπους με πολλές θετικές ιδιαιτερότητες, που απαιτούσαν ερεθίσματα και προϋποθέσεις βελτιώσεων και προοπτικών, που κάποτε ήτανε το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι της Ελλάδας,- απέτυχε.

Ένα ημιορεινό και ορεινό χωριό με ξερό κλίμα απαλλαγμένο από την ομίχλη, το νέφος, την υγρασία και το ύποπτο ραδόνιο και με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στις αμφιθεατρικές του ομορφιές, είχε λάβει στην εθελούσια συνένωση το Δημοτικό Όνομα ενός μεγάλου και πολιτιστικού στρατηλάτη, γνωστού απανταχού της γης, Μεγάλου Αλεξάνδρου.
3. Όμως το όνομα του μεγάλου εκπολιτιστικού στρατηλάτη δεν κράτησε πολύ και σύντομα μεγάλωσε ο Δήμος με έδρα τη γενέτειρά μας και έγινε διευρυμένος Δήμος με άλλο όνομα.
4. Ο 12ετής Διευρυμένος Δήμος, ήτανε η μεγαλύτερη κατάρα, στασιμότητα και άνιση μεταχείριση για το χωριό μας, διότι οι εκλεγμένοι και τοπικοί αντιπρόσωποι του συστήματος DIVIDE ET IMPERA εφάρμοσαν οργανωμένα; το αδίκημα της απιστίας στις θεσμικές θέσεις της Πολιτείας, σχετικά με την υπηρεσία τους στην επίσημα καθιερωμένη έδρα του Καποδίστρια στο χωριό μας και είχε πολλαπλά αρνητικά και αθεράπευτα αποτελέσματα , όπως στις αναπάντητες, πολλαπλές, κατεπείγουσες εκκλήσεις των κατοίκων για τη διευθέτηση και της ρύπανσης ακατέργαστων υπονόμων, που ως γνωστό ρίπτονται δεκαετίες στη ρεματιά Ευρυπέδου και σε μια απέραντη αφύλακτη ρύπανση που πνίγηκε στο βόθρο των υπονόμων και ένας συμπολίτης μας, που ως γνωστό πιο κάτω με ολίγα χρήματα θα μπορούσε να λειτουργήσει ο Αυτόνομος βιολογικός καθαρισμός.
- Και ενώ δεν λειτούργησε, λόγω άρνησης των εκλεγμένων; Ακολούθησε 12 χρόνια η διευρυμένη έδρα, Καποδίστρια, χωρίς Δήμαρχο και προσωπικό έδρας Δήμου, της νομικά καθιερωμένης έδρας, στο χωριό μας,ενώ το 2011 με το σύστημα της άνισης μεταχείρισης και της εύνοιας κομματικών παραγόντων και ευνοιοκρατίας; και του ύποπτου «αθέμιτου ανταγωνισμού»; επελέγη το Καλαμπάκι.
Έφυγε το όνομα της έδρας, από το χωριό μας που δώδεκα χρόνια οι εκλεγμένοι δεν σιοίκησαν, δεν αναγνώρισαν, δεν ανέπτυξαν και δεν υποστήριξαν το χωριό μας, με αποτέλεσμα: τεράστια οικονομική επιβάρυνση και ζημία των κατοίκων και της Πολιτείας.

Και ήρθε η ώρα του Καλλικράτη και καλούμαστε να ανταγωνιστούμε με άνισες δυνάμεις, άνισες δυνατότητες, άνισες μεταχειρίσεις, άνισες αναπτύξεις του Δήμου μας, άνισες προσφορές, άνισες υποστηρίξεις και προϋποθέσεις και σε ανταγωνισμό με τους άλλους προετοιμασμένους, με ισχυρή εύνοια και ευνοιοκρατία και δόλια υποστήριξη άλλων και κομματικών παραγόντων.

Τοιουτοτρόπως έπεσε θύμα το χωριό μας , του αθέμιτου ανταγωνισμού, και μετατέθηκε η έδρα Καλλικράτη 15 χιλιόμετρα στον κάμπο, όπου θα μπορούσαν εκεί να σωθούν και να διατηρηθούν εύφορα εδάφη για την Πατρίδα μας.
Έτσι από τον ακραίο Συνοικισμό του χωριού μας από την Περιστεριά για μια Αίτηση στο Δήμαρχο, στο Καλαμπάκι, πρέπει κάποιος να διανύσει μετ΄ επιστροφής 66 χιλιόμετρα, χωρίς κατ΄ ευθείαν συγκοινωνία και μεταφορικό μέσον.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ από την Πολιτεία -

Και πρέπει να ερευνηθούν και να αναλογισθούν από εξειδικευμένους νομικούς και αρμόδιους της Περιφέρειας με συνέπειες η 20ετή, περίοδος, νομικά και οικονομικά να ονομαστούν οι παραβάσεις, καλύψεις και συγκαλύψεις για την ιστορία, όπου θα φανούν οι τεράστιες οικονομικές, κοινωνικοπολιτικές και μακροχρόνιες ψυχολογικές ζημίες για τον τόπο μας, λόγω της άρνησης της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να εφαρμόσουν την πίστη τους στην καθιερωμένη έδρα και για πολλά χρόνια είναι παραβάτες και του άρθρου 24 του Συντάγματος.
- Η άνιση μεταχείριση από την συμπολίτευση και η εύνοιά της σε άλλους, αλλά και η παράβαση της αντιπολίτευσης να σιωπά, αντί να ενεργεί δυναμικά, για την τήρηση της συνταγματικής εντολής της, να κριτικάρει, να ελέγχει και να δείχνει εναλλακτικές λύσεις,, είναι ισότιμα υπαίτια με την συμπολίτευση.

Η πολυετής ρύπανση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα για τη διακίνηση και εργασία των αγροτών. Ο διαρκής και πολυετής ψεκασμός της ρύπανσης εμφανίζει καρκίνο, και πλήθος ασθενειών, που καθιστά επικίνδυνη την ατμόσφαιρα στην οποία ζούμε και επιβλαβή τα προϊόντα που καταναλίσκουμε, περαιτέρω η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας, η φθορά, η παραμόρφωση και η καταστροφή του τοπίου με τα εντόπια φυτά και τα ήδη των πουλιών και των μελισσών έχουν δημιουργήσει στον άνθρωπο πολλαπλά προβλήματα τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά.

5. Η Οδική ασφαλτόστρωση,αρτηρία της συντόμευσης και της αποσυμφόρησης Κύργια - Δοξάτο. καθυστερεί πάνω από ενενήντα χρόνια και μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
Ενώ προ ετών όλα είχανε προετοιμαστεί με αμμοχάλικο και γεφύρια μέχρι τώρα ουδέν νεότερο.
Ενώ στον ίδιο Δήμο κάτωθεν της κεντρικής ασφάλτου, είναι στα χωράφια τους, δρόμοι ασφάλτου και δόθηκαν ειδικά προγράμματα για ενδιάμεσους δρόμους στα δημοτικά διαμερίσματα, ευνοήθηκαν και πάλι άλλες περιοχές με το σύστημα:DEVIDE ET IMPERA.

Η απαίτηση της οδικής αρτηρίας είναι αξίωση της ισότιμης οικονομικής ανάπτυξης και επείγουσα ανάγκη για τη διακίνηση των αγροτών στα χωράφια τουs και για τον απεγκλωβισμό του χωριού μας των 11 Συνοικισμών.
Εδώ ευδιάκριτα μπορούμε να διαπιστώσουμε την εύνοια, ευνοιοκρατία για άλλους και την άνιση και δόλια άνιση μεταχείριση.

Η αρθρογραφία για το χωριό μας θα συνεχιστεί...

Πολλαπλά παρόμοια άρθρα για την δική μας Πατρίδα μπορείτε να μελετήσετε, εκτός των άλλων στην ιστοσελίδα. www.kn-megalexandros.gr, Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης
Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο
info@kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο