Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

301: 2017 ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - Πάφος και Aarhus

2017 ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ Aarhus ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ
Zypern-Aarhut 2017

Πάφος της Κύπρου με 33.000 κατοίκους, και Aarhus της Δανίας με 330.639 κατοίκους
έγιναν οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης του 2017.
Ο Δανός βασιλιάς ΕΡΙΚ Ι ήτανε σε ταξίδι για προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα, αλλά κώλυσε στην Κωνσταντινούπολη μια κακιά αρρώστια και συνέχισε το θαλάσσιο ταξίδι του και τελείωσε την ζωή του στην Πάφο, όπου οι ακτές του Αγίου Τόπου ήτανε πολύ κοντά. Στην Νότια ακτή της Κύπρου είναι θαμμένος ένας Δανός Βασιλιάς.
Το 1103 ήτανε λοιπόν μια παλιά ιστορία των σχέσεων Κύπρου και Δανίας.
Είθε τώρα με τις διαπραγματεύσεις μπορέσει να επιτευχθεί μια ανεξάρτητη και αισιόδοξη συμφωνία επανένωσης της Κύπρου και να γραφεί μια νέα ιστορία μεταξύ της Κύπρου και της Δανίας, που παίζεται τώρα: Πάφος και Aarhus που είναι Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες το 2017. SDZ, 09.01.2017, βλέπε και: www.pafos2017.eu., και επίσης υπάρχει ακόμα η Αφροδίτη, η Θεά της ομορφιάς. Η Κύπρος είναι το Νησί της και η Πάφος η πόλη της.
Προγραμματικές Δραστηριότητες της Πάφου

Το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της ΠΑΦΟΥ, αποτελείται από τις θεματικές ενότητες Μύθος και Θρησκεία, Ταξιδιώτες του Κόσμου και Στάδια του Μέλλοντος καθώς και από τη Σκηνή που ταξιδεύει, μια εκτενή πλατφόρμα που διατρέχει και τις τρεις προαναφερθείσες ενότητες. Τα έργα ( στα οποία περιλαμβάνονται και πολλές επιπλέον πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις και παρεμβάσεις) προέρχονται από διάφορα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, και προκειμένου να συνδεθούν εννοιολογικά, να προσληφθούν πιο αρμονικά από το κοινό έχουν κατανεμηθεί σε (υπό) κατηγορίες οι οποίες θέτουν το πλαίσιο και ορίζουν τον φιλοσοφικό και θεματικό ορίζοντα αναφοράς. βλέπε: www.pafos2017.eu. Σχεδόν 1500 δημιουργοί, καλλιτέχνες, 152 έργα και 300 δράσεις θα δημιουργήσουν μια χρονιά γιορτή, διαλόγου και ανταλλαγής, που αναμφίβολα θα σημαδέψει την ΠΑΦΟ και τους ανθρώπους της μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους της καθημερινότητας προς την μεριά του πολιτισμού, της τέχνης και της ομορφιάς.

Προγραμματικές δραστηριότητες Aarhus 2017

2017 είναι η πόλη του ¶αρχους Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η περιφέρεια Midtjylland καθώς επίσης και 18 άλλες Κοινότητες της Περιφέρειας υποστηρίζουν το Έργο. Πολιτικά και πολιτιστικά αφορά για το ουσιωδέστερο και το υψηλότερο σε κύρος Έργο στη Δανία εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζει μια μοναδική Δυνατότητα, στην πόλη ¶αρχους και στην περιφέρεια για επενδύσεις.
¶αρχους 2017 σημαίνει Συμμετοχή. Το έργο είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, όπου μέχρι τώρα περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συμμετάσχει από την συνολική Περιφέρεια . Και το ¶αρχους επίσης θα απευθυνθεί για ίδρυση πρωτοβουλιών συλλογικά με τις Πρωτοβουλίες των Πολιτών, όπου οι πολίτες μπορούν να λάβουν μέρος και να δραστηριοποιούνται .Και όμως πάνω από όλα σημαίνει Ααρχους, λεπτομερή εξέταση να δείξει, ότι το Ααρχους 2017 την Περιφέρεια Midtjylland μετατρέπεται σε ένα πολιτιστικό εργαστήριο, όπου γεννούνται και αναπτύσσονται εναλλακτικές λύσεις και μπορούν να μεγαλώσουν.
------------------------------------------------------
Βλέπε σχετικά άρθρα για τη Δανία:
www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=images&page=70
Σχετικά 8 άρθρα ιστορικής ανασκόπησης της Κύπρου με φωτογραφίες, όρα:www.kn-megalexandros.gr -Περιεχόμενα

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο