Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Στη Γερμανία: ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:


Η Πολιτεία οφείλει να καταπολεμά ενεργά την μανία παιχνιδιών, αποφάνθηκε : ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
www.kn-megalexandros.gr,

Οι συνταγματολόγοι δικαστές έχουν αμφισβητήσει το Μονοπώλιο για τα στοιχήματα σπορ της Πολιτείας. Δεν προφυλάσσει επαρκώς από την μανία παιχνιδιών, έτσι είναι η κρίση των δικαστών.
Ή πρέπει η Πολιτεία να πάρει αντίστοιχα μέτρα ή θα πέσει το ήδη θρυμματιζόμενο Μονοπώλιο στοιχημάτων. Την στιγμή αυτή ακμάζει ισχυρά η αγορά στοιχημάτων παιχνιδιών.

Προλεγόμενα

Με την πρωτοβουλία μίας γυναίκας από τη Βαυαρία άρχισε να αμφιταλαντεύεται το κρατικό Μονοπώλιο στοιχημάτων παιχνιδιών. Η συνταγματική της αγωγή εναντίον του κρατιδίου της Βαυαρίας είχε επιτυχία. Αν μπορέσει να προφητεύει προσωπικά από την απόφαση της Καρλσρούης , είναι ακόμα ανοιχτό. Σε κάθε περίπτωση είναι επίτευγμά της η προώθηση για την καλυτέρευση της προληπτική μανίας…

Τι θα μπορούσαμε άραγε να πράξουμε και εμείς για την Πατρίδα μας και ποια σημεία είναι άξια παραδειγματισμού και μίμησης ;

Η ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΜΑΝΙΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, έκρινε, ότι η Πολιτεία κάνει πολύ λίγα για τους μανιώδεις παίκτες. Απόφαση, 28. Μαρτίου 2006.
Μια βαρυσήμαντη απόφαση που αξιώνει από την Πολιτεία να καταπολεμήσει τα μανιώδη παιχνίδια και ότι το Μονοπώλιο είναι αμφισβητήσιμο.
Μόνο αν επιδιωχθεί και χρησιμοποιηθεί η καταπολέμηση του μανιώδους παιχνιδιού, μπορεί να παραμείνει το κρατικό Μονοπώλιο.
Όσο καιρό όμως υπάρχει το Μονοπώλιο πρέπει η Πολιτεία συγχρόνως να υποστηρίζει ενεργά την καταπολέμηση των μανιωδών παιχνιδιών.

Η Καρλσρούη απαιτεί έναν καινούργιο κανονισμό για το σύστημα κρατικών παιχνιδιών και κριτικάρει, ότι η Πολιτεία πηγαίνει μπροστά, αργά και πολύ λίγο εναντίον της μανίας των παιχνιδιών και ότι δεν επαρκεί μόνο πληροφοριακό υλικό.
Στη σημερινή μορφή το Μονοπώλιο στοιχημάτων φαίνεται αντισυνταγματικό,

Το Ανώτατο συνταγματικό Δικαστήριο αμφισβητεί το κρατικό Μονοπώλιο για στοιχήματα σπορ και καλεί την Πολιτεία, ως το τέλος του 2007 να αποφασίσει,
1. Αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει με στόχους καταπολέμησης της μανίας, μανιωδών, παιχνιδιών, ώστε τότε να επιτρέπεται να παραμείνει περαιτέρω το Μονοπώλιο ή και
2.Αλλιώς η Πολιτεία πρέπει να επιτρέψει επίσης και ιδιωτικές προσφορές στοιχημάτων.
3.Η διαφήμιση από το ODDSET δεν επιτρέπεται να απευθύνεται σε δυνατούς καινούργιους παίκτες και νέους, γιατί η μανία για την ευτυχία καταλήγει στην συμβουλευτική υπηρεσία. ( Αυτήν την στιγμή παρατηρείται μία επιθετική διαφήμιση για δυνατούς παίκτες και νέους.

Ο αριθμός των μανιωδών στοιχημάτων βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πολλοί πελάτες γραφείων στοιχημάτων ελπίζουν στο γρήγορο χρήμα σε σκληρές εποχές.
Ασφαλώς και οι οργανώσεις βοήθειας των μανιωδών πελατών χαιρετίζουν τις οδηγίας της απόφασης της Καρλσρούης.

Η κοινωφελή χρησιμοποίηση εισόδων στοιχημάτων από παιχνίδια δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία για το κρατικό Μονοπώλιο.
Μόνο ο αγώνας εναντίον των μανιών, μανιωδών παιχνιδιών, παικτών, δικαιολογεί να αποκλείσουμε ιδιωτικά πρόσωπα από το επάγγελμα προσφορών στοιχημάτων παιχνιδιών.

AZ: 1 BvR1054/01, Koelner Stadt-Anzeiger, TAZ

Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης,
k-nalbantis@hotmail.de

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναμετάδοση με κάθε τρόπο, αρκεί να αναφέρεται η πηγή και LINK www.kn-megalexandros.gr

ΥΓ. Σε πόλεις της περιοχής Ρουρ του κρατιδίου Βόρεια Ρηνανία / Βεστφαλία (με 17 εκατ. κατοίκους) υποστηρίζεται και προωθείται η ενεργή καταπολέμηση της εγκληματικότητας και συγχρόνως υποστήριξη και συμπαράσταση με μέτρα επαγγελματικής προώθησης και αποκατάστασης σε 45.000 θύματα με χρηματοδότηση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο