Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

336: Ευρώπη και Ελλάδα - Τρόπος σκέψης και συνδιαλλαγής

336:Ευρώπη και Ελλάδα - Τρόπος σκέψης και συνδιαλλαγής:
Φόρος - ΕΝΦΙΑ- υποανάπτυξη -απογοήτευση- απόγνωση

Τι κακό σε μια περίφανη χώρα να θέλει κιόλας να ζητιανεύει να τις χαρίσουν χρήματα. Όπως ζητιανεύουν ξενοδόχοι, καταστηματάρχες, εστιατόρια, καφετέριες να μην δώσουν επίσημη απόδειξη με το σλογκάν όλοι οι άλλοι φταίνε εκτος από εμάς, με μια φτωχή, "εξευτελιστική" ανθελληνική επιχειρηματολογία.
Σε μια χώρα που από τα 250 δις που χρωστάμε τα 220 είναι πληρωμή για τόκους.
Και μην ξεχνάμε πήραμε τόσα χρήματα από την ΕΕ και διώξαμε τα νειάτα και το μέλλον της Πατρίδας μας στο εξωτερικό και τώρα κυριαρχούν εκείνοι οι λίγοι πολιτικοί που οφείλουν την πολιτική, κοινωνική και οικονομική τους αναβίβαση και "εμπλουτισμό" στην έξοδο των συμπατριωτών μας.
Και ενώ από τα τέλη του 50 έλεγαν Φέρτε τα λεφτά σας στην Ελλάδα, τι θα τα κάνετε τα χρήματα χωρίς Πατρίδα. Προδόθηκε όμως η φιλοπατρία τους με το να χτίζουν σπίτια του τσιμέντου, χωρίς καθοδήγηση της Πολιτείας, και να αναπτύσσουν τα χωριά τους, που ποτέ δεν θα πάνε εκεί τα παιδιά τους.
Σήμερα στα υποβαθμισμένα, απομακρυσμένα και εγκλωβισμένα χωριά τους είναι τραγική η υπερκοστολόγηση σε χωριά, και σπίτια που ούτε νοικιάζονται, ούτε πωλούνται, ούτε δωρίζονται, παρά μένει μόνο μια κατεδάφιση.

Όσα σπίτια ακόμα έχουν ρεύμα και νερό, πληρώνουν ένα μεγάλο, αδικαιολόγητο ποσό φόρου όλο το χρόνο στην Τ.Α και επίσης ένα υπερβολικό, υπερτιμημένο, ακατανόητο ΕΝΦΙΑ.
Και όσα είναι κλειστά χωρίς ρεύμα και νερό πληρώνουν το προκλητικό και μεγάλο υπερτιμημένο ΕΝΦΙΑ, χωρίς τέλος, ενώ τα ακατοίκητα σπίτια, προκαλούν και είναι αιτία της κατεδάφισης και ακόμα τραγικότερο είναι, ότι δεν τους επιτρέπουν τους Έλληνες μετανάστες μας, το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με την επιστολική ψήφο.
Και ενώ όλοι μιλούν χωρίς αναλύσεις για τη Μέρκελ,Σόϊπλε, κλπ. που όλα τα πράττουν, όσα τους λένε και όμως ακόμα και στον Καλλικράτη επιχειρείται αυταρχισμός για να διαπεράσουν στα επιμέρους δημοτικά διαμερίσματα με λανθασμένες πλειοψηφίες θέσεις και προκλήσεις, που καταστρέφουν τις ιδιαιτερότητες διαφόρων Δ. διαμερισμάτων, αλλά και εμποδίζουν την συμφιλίωση, αλληλοσεβασμό και αλληλεπίδραση. Έτσι ώστε στις τοπικές μας κοινωνίες με ιδιαιτερότητες, άλλοι αποφασίζουν για εμάς, μπροστά από εμάς, χωρίς εμάς.
Όσο για τα ελληνικά γηρατειά στην ΕΕ, λόγω της μικρής σύνταξης,σχεδόν όλοι παίρνουν επίδομα κατοικίας και κοινωνική πρόνοια, χωρίς να προφητεύουν, γιατί πρέπει να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ στην Ελλάδα στα ακατοίκητα σπίτια και υπερβολικούς φόρους σε σπίτια με φως και νερό, ωσάν να κατοικούν στην Ελλάδα. Σαν νάναι οι Έλληνες μετανάστες μας γελάδες να τις αρμέγετε και ενώ μείνατε τόσοι λίγοι στη χώρα δεν είστε σε θέση και είστε ανίκανοι, μας λέει η ΕΕ να αναγεννήσετε τον απεγνωσμένο τόπο μας, με συν-απόφαση, ζωή, χαρά, ευημερία και ανάπτυξη, έστω και με τη βοήθεια και της δικής μας αλληλέγγυας Φιλοπατρίας που την εκμεταλλεύστε, χωρίς ντροπή και ευαισθησία. .
Χρόνια τώρα ήτανε και θα είναι η χώρα μας σε κρίση, απόγνωση, ανεργία, ανέχεια και οπισθοδρόμηση, χωρίς διακοπή. Κάντε κάτι τι συλλογικά και αλληλέγγυα, παραγωγικότερο επιτέλους για την χώρα μας και τους υπερήφανους Έλληνες, όσο είναι καιρός. Δεν χρειαζόμαστε παρόλες, παρά αγώνα και παραγωγικά έργα. Νάστε καλά. ΚΝ

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο