Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

"Συν Αθηνά και χείρα κίνει", κούνα και τα χέρια σου, "Βοήθεια για Αυτοβοήθεια" δεν φτάνει να επικαλείται καθένας μας βοήθεια από τη θεία, ή την τύχη, αλλά οφείλει καθένας μας να καταβάλει και τις απαιτούμενες προσπάθειες. Μα και τώρα μπροστά μας και "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" ΚΝ- Κολωνία 20.06.2018 www.kn-megalexandros.gr - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ

----------------------------------

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
KYRGIA- KIRIA- ΚΥΡΓΙΑ -ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΙΦΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - Ιούνιος 2018

Θέμα: Αφορά ΕΚΚΛΗΣΗ για το προσφυγικό , το ξεριζωμένο και μαρτυρικό χωριό τα ΚΥΡΓΙΑ -Αρχαία Κρίφλα και πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νομού Δράμας, με 12 θαυμάσιους Συνοικισμούς και Φιλότιμους, καλοκάγαθους και φιλήσυχους ανθρώπους, ξεριζωμένοι από τις χαμένες πατρίδες του 1922, με αθεράπευτα ψυχικά τραύματα που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και ένας νέος Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου των 12 Συνοικισμών που καταργήθηκε για ιδιοτελείς σκοπούς.

Όλοι κάτοικοι είναι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, με πολλαπλές ράτσες τόπους -προέλευσης της Μικρασιατικής καταστροφής, - όμως οι πόλεμοι, οι εμφύλιοι αλληλοσπαραγμοί, οι αδικίες, η υποβάθμιση, παραμέληση, ο εγκλωβισμός η φτώχεια, η ανέχεια, η ανεργία, η άνιση μεταχείριση και οι μονοκαλλιέργειες, ανάγκασαν του ανθρώπους για να το εγκαταλείψουν, για να σωθούν και στην εσωτερική και επίσης την εξωτερική μετανάστευση των πέντε Ηπείρων, τοιουτοτρόπως τα παιδιά των ξεριζωμένων της Μικρασιατικής καταστροφής, έγιναν ξανά πρόσφυγες και δεν μπόρεσαν να ριζώσουν στη νέα τους Πατρίδα.

Εδώ αφορά το Θέμα ΕΚΚΛΗΣΗ για τη νοερή ισχυροποίηση της ΜΝΗΜΗΣ και στο δικό μας αδικημένο Ελληνισμό και ισχύει για όλους μας: "Συν Αθηνά και χείρα κίνει" - Βοήθεια για Αυτοβοήθεια"
Για πρώτη φορά μια αξιόλογη και αξιέπαινη ομάδα, επίσημα καταχωρημένων εθελοντών Κυργιωτών , αποφασίζει σε κοινή πρωτοβουλία, σύμπραξη και αλληλεγγύη να αναγεννήσει την Πολιτιστική μας κληρονομιά και να αφυπνήσει τα πρώτα όνειρά μας, να αναπαλαιώσει το Πρώτο Σχολείο-Το Πρώτο Γυμνάσιο Κυργίων, ως Πολιτιστική Κληρονομιά, που φοίτησαν οι πρώτοι μας ξεριζωμένοι, παππούδες, γονείς και εμείς οι ίδιοι και ζητούμε την απαραίτητη έμπρακτη, ηθική και υλική συμπαράσταση, για τη διευθέτηση και αποπεράτωση των κτιρίων, που είναι για εμάς το μοναδικό νας πολιτιστικό Μνημείο και κληρονομιά που μας απέμεινε από τις νεανικές ενθυμήσεις μας των ξεριζωμένων παππούδων και γονιών μας, για να αφήσουμε κάτι τι για ενθύμιο και επικράτηση της ΜΝΗΜΗΣ των πρώτων ονείρων μας και της γενέτειράς μας , για να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Είθε η ολοκλήρωση και η μελλοντικη διαχείριση του κτιρίου, Μουσείου και των άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων υποχρεούται να διακατέχεται για πάντα με το πνεύμα της συνεργασίας και συμμετοχής, μιας ανεξάρτητης, αδέσμευτης, υπερκομματικής τοπικής διαχειριστικής οργάνωσης της κοινωνίας μας, απαλλαγμένη από την υποτέλεια και εξάρτηση, όχι εξάρτηση εκ των κλικών, κομμάτων, θρησκεύματος , ράτσας και χρώματος, δηλαδή χωρίς καμιά σχέση υποτέλειας, και απαλλαγμένη οποιαδήποτε εξάρτησης που πρέπει μελλοντικά να επιδιωχθεί και να στερεωθεί γραπτώς και μόνιμα και που θα αποτελούσε ένα μακροχρόνιο υπόδειγμα και πρότυπο αλληλεγγύης και δημοκρατικής αλληλεπίδρασης μεταξύ μας για τον τόπο μας και την Πατρίδα μας.

Όποιος Συμπατριώτης, Συνέλληνας και Φιλέλληνας - απανταχού των Ηπείρων-, επιθυμεί και τη δική μας ειρηνική, κοινωνική και πολιτιστική αναβίβαση , συμβίωση και αλληλέγγυα αλληλεπίδραση, μπορεί με την υποστήριξη, ηθική συμβουλή ιδεών και υλική συμπαράσταση, να συμπράξει στην γρήγορη διευθέτηση και αποπεράτωση του καταρρέοντος κτιρίου για να γιορτάσουμε την αφύπνιση των πολιτών και που θα σας ενημερώνουμε συνεχώς μέσω ΜΜΕ και ιντερνέτ για τα σχέδιά μας και τις μελλοντικές επιδιώξεις μας.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΥΡΓΙΩΤΩΝ - Syllogos ethelonton Kyrgioton - Εθνική Τράπεζα. Για το εσωτερικό: Αριθμός λογαριασμού 275/002600-08-
Και επίσης και για το εξωτερικό: Syllogos ethelonton kyrgioton
ΙΒΑΝ:GR6601102750000027500260008 - BIC: ETHNAGRAA -

Ευχαριστούμε για την κατανόηση, υποστήριξη και συμβουλή σας.
Όπως γνωρίζουμε η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί το σημαντικότερο ζωντανό θησαυρό ενός λαού, που μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή. Μέσω αυτής διαπλάτεται και εκφράζεται η ταυτότητά του και η επίγνωση της ιστορικής του συνέχειας μέσα στο χρόνο.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ- βλέπε ολοκληρωμένο άρθρο και το καταστατικό του Εθελοντισμού και της αλληλεγγύης : http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=344 - Καταστατικό:
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Όπως γνωρίζουμε εθελοντισμός σημαίνει υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία. Μαζί με τις απαιτητικές αξιώσεις ανήκει επίσης η ελευθερία, η δράση και η ευθύνη.
Μόνο όποιος δρα κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά, συμμετάσχει, συμβουλεύει, αναδιοργανώνει, συναποφασίζει, ανοικοδομεί και έγκαιρα κριτικάρει, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά επίσης και για άλλους είναι άξιος και προωθητής μιας καλύτερης, δημοκρατικότερης, αλληλέγγυας κοινωνίας. Διότι κάποιος είναι συνένοχος, όταν απέναντι σε λανθασμένες αποφάσεις και εξελίξεις δεν υψώνει φωνή διαμαρτυρίας, αλλά στέκεται μαικριά και απόμερα και αντανακλά τη σιωπή του Νεκροταφείου, λέγοντας, όλοι οι άλλοι φταίνε, εκτός από εμάς !!!

Ειδικη παρατηρηση

Αναγκαίες, όσο ποτέ άλλοτε είναι εδώ και τώρα Πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών και την συμπεριλαβή στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις 20-25 νέων και νέες που βρίσκονται σε γυμνάσια και Λύκεια για την παιδαγωγική προετοιμασία κοινωνικής πολιτικής και εξειδικευμένης πολιτικής μελέτης και για την αντικατάσταση άλλων παλαιότερων ή ανίκανων και βραδυκίνητων, δοκιμασμένων και αποτυχιμένων , για νέους οραματισμούς, κοινούς, αλληλέγγυους και δραστήριους στόχους, ώστε να θέσουμε τις βάσεις για προϋποθέσεις βελτίωσης του πολιτικού μας συστήματος και μάλιστα σε όλους τους τομείς, όπου εδώ και τώρα και προ των εκλογών αναμένουμε πολλαπλά και περαιτέρω ερεθίσματα και τις εναλλακτικές προτάσεις.

Facebook: Konstantinos:https://www.facebook.com/profile.php?id=100012808098555 Σχετικά άρθρα: www.asxetos.gr/author/konstantinos-nalbantis -

Κείμενο και φωτογραφίες για χάρη της Πατρίδας μας: Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης - Κολωνία: www.kn-megalexandros.gr - info@kn-megalexandros.gr
-Κύργια---http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=7
Κύργια Δράμας:https://www.asxetos.gr/articles/nea/kyrgia-dramas.html
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=439547623148837&set=pcb.439553256481607&type=3&theater---
ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΙΦΛΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ; Βρισκόμαστε με την νοοτροπία μας στην εποχή του 490 π.Χ. και στον αδελφικό πόλεμο της ΙΜΕΡΑΣ της Μεγάλης Ελλάδας, επίσης στην εποχή του 415-413 π.Χ. στην Σέλινους -Αίγεστα και την ευκαιρία στον αδικαιολόγητο αδελφικό πόλεμο, εξαιτίας κλεμένων εδαφών, όπως και σε εμάς όμως τώρα , που γείτονές μας και άλλοι Δήμοι καραδοκούν για τις ΠΗΓΕΣ ΜΑΣ. Ο ΜΈΓΑΣ κίνδυνος στα ΙΜΙΑ και όχι ΜΟΝΟ έφτασε και σε εμας, όπως φαίνεται μια ύπουλη οργάνωση του Εντοργεγκάν; εισέβαλε στο δικό μας Δημοτικό διαμέρισμα και κατέστρεψε ότι υπήρχε Πινακίδες και τα σχετικά που έγραφε με τις Πηγές της Κοινότητας Κυργίων, και για τον προσδιορισμό και τις Πηγές του χωριού μας και μετά εκλάπησαν οι πινακίδες προσδιορισμού του χωριού μας και των πηγών μας. Η ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με σύσσωμο το χωριό αγωνιά και αναμένει τώρα κιόλας την επιστροφή των πινακίδων προσδιορισμού εκεί που ήτανε τοποθετημένες και την σχετική ηθική αποζημίωση και αποκατάσταση για χάρη των κατοίκων και της συμφιλίωσης.. βλέπε πιο πάνω τιs φωτογραφίες στο Facebook-

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο