Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

374:ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Περιγραφή, Κριτική και Προτάσεις

ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ > Περιγραφή, Κριτική και Προτάσεις λύσεων, Κολωνία,25.7.18 Φωτιές στην Ελλάδα

Κωνσταντίνου Σ Ναλμπάντη- Konstantin S. Nalbantis, Köln

Το ίδιο και με παρουσιάσεις, αναφορές και κριτικές αναλύσεις αρχίζει ο γερμανικός και ο ξένος τύπος και σχετικά με την τραγωδία που οι κάτοικοι πιστεύουν σε πυρομανία γιατί εκδηλώθηκαν συγχρόνως σε περισσότερα μέρη.

Εδώ φαίνεται, ολοφάνερα και η βαριά παράλειψη της Ελλάδας στην προφύλαξη από πυρκαγιές και ιδιαίτερα στην οργάνωση της καταπολέμησης των πυρκαγιών. Αντίθετα από ότι υπάρχει σε όλες τις άλλες χώρες δεν υπάρχει στην Ελλάδα ένα πλατύ δίχτυ από εθελούσιους πολίτες ή πυροσβέστες της Τ.Α. και τώρα μάλιστα δυσκολεύουν τα πάντα και λόγω της φτώχειας και της οικονομικής κρίσης και δεν υπάρχει μηχανισμός τέλειος και τα μηχανήματα έχουν τεχνικές βλάβες ή είναι απαρχαιωμένα και δεν μπορούν να τεθούν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών.
Επίσης και τα αεροπλάνα κατάσβεσης είναι παλιά. Kölner Stadt-Anzeiger, Köln, 25. Juli 2018 - S.14.

Περαιτέρω κάνουν κριτική διότι δεν είναι παραγωγικό μόνο βοήθεια στα θύματα, που όλα έρχονται πολύ αργά.Ήδη προ ένδεκα ετών στην Πελοπόννησο από τις μεγάλες καταστροφές είχαμε 73 θύματα και από εκείνη την τραγωδία, δυστυχώς δεν έμαθαν, και δεν διδάχθηκαν τίποτε, ούτε η Αθήνα ούτε οι Βρυξέλλες και απουσιάζει από την χώρα ένα πλατύ δίχτυ πυρασφάλειας σε όλες τις περιοχές και περιφέρειες, και ειδικά όμως η Γερμανία μπροστά από χρόνια προθυμοποιήθηκε να στείλει εμπειρογνώμονες για να βοηθήσει στην δομική εμπειρία και ανάπτυξη για την πλατιά οργάνωση εθελούσιων πολιτών.
Μέχρι σήμερα είναι ακατανόητο και γιατί παραμένει, χωρίς να συγκατατεθεί η κυβέρνηση των Αθηνών, γιατί δεν αποδέχθηκε την προσφορά. Επιτέλους τώρα πρέπει η Ελλάδα να αφυπνιστεί και να οργανώσει περιφερειακά και κατά τόπους πυρασφάλειες και εθελούσιες οργανώσεις . Συγχρόνως πρέπει η Ευρώπη και ασφαλώς πρέπει να βοηθάει τις χώρες που πλήττονται από βαριές πυρκαγιές.. Ο κίνδυνος των πυρκαγιών με τις αλλαγές των καιρικών συνθηκών αυξάνεται όχι μόνο στις Μεσόγειο αλλά και σε άλλες χώρες;.
Και τα αεροπλάνα κατάσβεσης είναι χρήσιμα, αλλά πανάκριβα και φτωχές χώρες, όπως η Ελλάδα της κρίσης είναι υπερφορτωμένες και δεν μπορούν να προμηθευτούν πανάκριβα αεροπλάνα.
Και προτείνεται, αν θέλει να δουν οι Βρυξέλλες τι θα πει προφύλαξη διαμέσου των καταστροφών, τότε θα μπορούσε να σχηματιστούν συλλογικά σε όλην την Ευρώπη σπουδαία στρατηγικά αεροδρόμια όπου θα βρίσκεται μια αρμάδα αεροπλάνων κατάσβεσης και θα επεμβαίνει, όπου χρειαστεί. Αυτό θα είναι ένα συλλογικό στρατηγικό έργο προφύλαξης από πυρκαγιές.
Τότε η ΕΕ θα μπορούσε όχι μόνο να βοηθά, για να σώσει ανθρώπινες ζωές, αλλά θα μπορούσε να καλυτερεύσει στις Νότιες χώρες την κατεστραμμένη πολιτική συνεννόηση και αποδοχή. Kölner Stadt-Anzeger, 25.7.18,S. 04.
Για την αντιγραφή Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο