Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

383: ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ πρόβλημα της Γερμανίας και η αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού από το εξωτερικό

383:ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τα προγνωστικά της εξέλιξης του γερμανικού πληθυσμού για το 2050
Για το 2050 παραθέτουμε τρία προγνωστικά.
1. Ο πληθυσμός του 2010, ήτανε 81,8 εκατομμύρια.
2. Καθαρή αλλαγή μετανάστευσης από 200.000 πρόσωπα, 74 εκατομμύρια.
3. Καθαρή μετανάστευση από 100.000 πρόσωπα, 69 εκατομμύρια.
4. Καμία καθαρή μετανάστευση, 58 εκατομμύρια.
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η πολλαπλή επιχειρηματολογία αναγκάζει τη Γερμανία να αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό στο εξωτερικό και μάλιστα από τρίτες χώρες. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο πρόσφυγες που ενσωματώθηκαν και έχουν μια εργασία μπορούν να μείνουν στη Γερμανία. Όποιος εξειδικευμένος αλλοδαπός ή απόφοιτος ανώτατης σχολής που μπορεί να το αποδείξει με ντοκουμέντα την επαγγελματική εκπαίδευση, μπορεί σύμφωνα με τον Νόμο να απασχοληθεί στο επάγγελμά του, εφόσον είναι αναγνωρισμένο στη Γερμανία.
Με αυτόν τον τρόπο καταργείται η αναφορά που αφορούσε μόνο στα στενά επαγγέλματα, που αναζητούνταν κατεπειγόντως εξειδικευμένο προσωπικό και καταργείται και η σχετική εξέταση προτεραιότητας, εντόπιου και αλλοδαπού.
Μόνο σε περιφερειακές περιοχές για την προφύλαξη Γερμανών με υψηλή ανεργία μπορεί να εφαρμοστεί η εξέταση προτεραιότητας.
Αλλοδαπό εξειδικευμένο προσωπικό με εξειδικευμένη εκπαίδευση και αποφοίτηση ανώτατων σχολών οφείλουν και μπορούν για έξι μήνες να έλθουν στη Γερμανία και εδώ να αναζητήσουν μία εργασία.
Σε αυτήν την περίοδο δεν μπορούν να λάβουν κοινωνικές αποδοχές, ούτε υπάρχει μια νομική δέσμευση για αναζήτηση εργασίας. Οι αλλοδαποί που αναζητούν μια εργασία πρέπει να γνωρίζουν τόσο καλά τη γερμανική γλώσσα που απαιτεί η εξειδικευμένη επαγγελματική τους απασχόληση.
Προτού αναχωρήσει από την Πατρίδα του πρέπει να αποδείξει, ότι έχει για την πρώτη περίοδο αναζήτησης εργασίας τα απαραίτητα προς το ζειν. Αν αποτύχει η αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία είναι το αλλοδαπό εξειδικευμένο προσωπικό υποχρεωμένο να φύγει από τη Γερμανία.
Πολλοί αλλοδαποί έχουν ένα απολυτήριο επαγγελματικής σχολής, που εδώ στη Γερμανία δεν αναγνωρίζεται είναι όμως σε εξέλιξη η υπάρχουσα δυνατότητα να επιδιώξει ένα αντίστοιχο απολυτήριο επαγγέλματος στη Γερμανία, ώστε και να έχει τη δυνατότητα να εισέλθει σε μια επαγγελματική σχολή. Επιχειρήσεις στο εξωτερικό μπορούν να βοηθήσουν για την γερμανική αγορά εργασίας. Μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί από το Goethe-Institut και τα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού για την προώθηση της γερμανικής Γλώσσας επίσης και από εξωτερικά βιομηχανικά και εμπορικά επιμελητήρια. Όλες όμως τις πληροφορίες γύρω από την αναζήτηση εργασίας, ή εξειδικευμένης εργασίας μπορείτε να αναζητήσετε στις πολυπληθείς γερμανικές ιστοσελίδες , JOBSUCHE IN DEUTSCHLAND.
Παρακάτω παραθέτω ιστοσελίδες που μπορείτε να αναζητήσετε και να πληροφορηθείτε τις προϋποθέσεις αναζήτησης εργασίας ή εξειδικευμένης εργασίας στη Γερμανία, αλλά με την προϋπόθεση γνώσης της Γερμανικής Γλώσσας, επίσης υπάρχουν και προσφορές και για εξειδικευμένη εργασία στη Λισσαβόνα για την διεθνή αγορά, ή και για την Ελλάδα και αλλού.
Πηγή: Kölner Stadt-Anzeiger, 3./4. 10.2018 και τις παρακάτω ιστοσελίδες.



1. JOB IN DEUTSCJLAND-https://www.stepstone.de/5/ergebnisliste.html?ws=Deutschland&of=0&suid=ffe55f3f%2De0b8%2D4d76%2Dbaea%2D6164022914b1&an=paging%5Fprev

2. https://www.stepstone.de/5/ergebnisliste.html?ws=Deutschland&of=0&suid=ffe55f3f%2De0b8%2D4d76%2Dbaea%2D6164022914b1&an=paging%5Fprev
3. https://www.auslandsjob.de/arbeiten-ausland-voraussetzungen.php
4.https://www.auslandsjob.de/auslandsjob-griechenland.php

5.https://www.arbeitsagentur.de/fuer-menschen-aus-dem-ausland
6.https://de.indeed.com/Jobs-in-Deutschland
7.https://www.google.de/search?q=jobs+im+ausland&sa=X&ved=0ahUKEwiEyIam5-ndAhWFmIsKHbSHAYcQ1QIInwEoBg&biw=1024&bih=604
www.kn-megalexandros.gr - Δημοσίευση: 03.10.2018

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο