Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

395: Περίπατο στην Νέα Κρήνη Καλαμαριάς

395: Περίπατο στην Νέα Κρήνη Καλαμαριάς

Konstantinos S. Nalbantis -Κωνσταντίνος Σ.Ναλμπάντης

Θεσσαλονίκη 20.12.2018 - Το άρθρο είναι γραμμένο μόνο και μόνο μετά από πολλά έτη επίσκεψη στην Νέα Κρήνη Καλαμαριάς μόνο και μόνο ένεκα τούτου τις σκέψεις.

Αγαπητοί Συνέλληνες
H ανωτέρω φωτογραφία της Νέας Κρήνης, χωρίς άλλο είναι ωραία. Σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκα την περιοχή με έναν γνωστό μου μετά από δεκαετίες και έβγαλα πολλές φωτογραφίες, και στις οποίες θα αναφερθώ άλλη φορά. Όμως η περιοχή είναι ωραία, και έχει ανάγκη επείγουσας βελτίωσης.
Σε εμάς βέβαια επικρατεί και συνήθως ακολουθεί σε κάθε άποψη και πρόταση διόρθωσης των κακών κειμένων, η άρνηση, η αντίδραση και η εκδίκηση, αντί της διαλογικής συζήτησης και λήψη κοινών και θετικών αποφάσεων, μετά λόγου και αντιλόγου.
Συχνά ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τους αλληλοεπιδρώντες συνανθρώπους και τις διάφορες καταστάσεις μας δείχνει τα αποτελέσματα και τους καρπούς που γνωρίσαμε στην νεανική μας ηλικία από την παιδεία μας και όχι τα πτυχία που έχουμε και προβάλλουμε.

Διάβασα για τα ευρήματα και το βραδυκίνητο δημιουργούμενο μουσείο, αξιόλογα και αξιέπαινα πολιτιστικά έργα, που διαρκούν όμως δεκαετίες αποπεράτωσης.
Διάβασα και το σχετικό άρθρο για το αιτούμενο μητροπολιτικό πάρκο, Αντί βέβαια του σωστότερου να λεγότανε του Δημοτικού και λαϊκού πάρκου, ανεξάρτητου, χωρίς υποτέλεια, και θυμήθηκα τα ταξίδια μου σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως όταν κατ΄ επανάληψη ήπια καφέ στο πιο φημισμένο ευρωπαϊκό Βιβλιοπωλείο και Καφέ του Μάαστριχτ, πρώην θαυμάσια εκκλησία. Και η θρησκευτική εκκλησία στην Ολλανδία που δεν μπορούσε να συντηρήσει τις εκκλησίες, πήρε δραστικότερα μέτρα και έδωσε το σύνθημα και μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια πάνω από 1000 χίλιες εκκλησίες της Ολλανδίας σε επιχειρήσεις νέων ανθρώπων . Και όταν βρέθηκα την άλλη φορά στην Ρώμη, μας οδήγησε ο ξεναγός στις ωραιότερες εκκλησίες και εκεί πληροφορηθήκαμε ότι ο τωρινός πάπας σκέπτεται να δώσει ωραίες και αξιόλογες εκκλησίες, που πανάκριβα μπορούν να συντηρηθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. ..
Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, της υπερβολής και των υπερθετικών φαίνεται δεν λειτουργεί η λογική και η διαλογική συζήτηση ανεύρεσης μελλοντικών οραματισμών και με την προετοιμασία και εκπαίδευση νέων με το μήνυμα προϋποθέσεων και προοπτικών οραματισμών της αλλαγής.


Εμείς βέβαια για να αλλάξουμε κάτι τι προοδευτικότερο, παραγωγικότερο, δυναμικότερο και νέους καινοτόμους οραματισμούς πρέπει να αλλάξουμε, εμείς νοοτροπία. " Και σκέψου, πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου και θα καταλάβεις πόσο μηδαμινές είναι οι δυνατότητες σου να αλλάξεις τους άλλους", έλεγε ο Βολταίρος.
" Όσοι όμως αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερους τους" σύμφωνα με τον Πλάτων.
" Για να κάνεις μεγάλα πράγματα, δεν είναι ανάγκη να είσαι μεγαλοφυϊα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πάνω από τους άλλους ανθρώπους. πρέπει να είσαι μαζί τους" Μου...
Και με τον Αριστοτέλη " Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση της εξουσίας"
Δεν πρέπει ν΄ αντιδρούμε μόνο ό,τι μας πληγώνει σε προσωπικό επίπεδο. Πρέπει να έχουμε το σθένος να υποστηρίζουμε τις αρχές μας οποτεδήποτε χρειαστεί. Κάποια στιγμή και στην Πατρίδα μας πρέπει να σταματά το βόλεμα της προκλητικής αυτοδικαιολογίας και ο καθένας να υπερασπίζεται την ηθική του, αν έχει και να κάνει αυτό που πρέπει, όταν έρθει η ώρα και όταν πρέπει..
Η χειρότερη περίπτωση είναι σε καιρούς μεγάλης κρίσης, μερικοί να διατηρούν ουδέτερη στάση.. " Η πλήξη είναι υπέρτατη έκφραση της αδιαφορίας" Ricardo Leon, Ισπανός ποιητής.
Όποιος είναι απρόσεκτος με την αλήθεια στα μικρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα ζητήματα» Αλβέρτος Αϊνστάιν .
«Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιούνται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη. Σουπενχάουερ.
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης -Konstantinos S. Nalbantis

k-nalbantis@hotmail.de - www.kn-megalexandros.gr-No. 395

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο