Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

399: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

399:Konstantinos S. Nalbantis Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ -
Δυστυχώς αυτό που παρακολουθούμε στην ελληνική Βουλή και στις Τ.Α.,είναι ο εγωκεντρισμός, γιατί λείπει εκείνη η μεθοδολογική διαλογή συζήτηση, η οποία με τον λόγο και τον αντίλογο, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αποσκοπεί στην αναζήτηση της αλήθειας. Κάθε κομματικός βουλευτής υποχρεούται στο imperative Mandat κομματική πειθαρχία και όλα είναι προετοιμασμένα και αρκεί να σηκώσει το χέρι με υπέρ ή κατά.
Η όλη συζήτηση δεν βασίζεται στο διάλογο, σύμφωνα με τον οποίο η θέση φέρνει την άρνηση και η άρνηση μια νέα θέση. Λείπει ευδιάκριτα οι επιθετικοί προσδιορισμοί, που μπορεί να είναι διάλογος- εποικοδομητικός, γόνιμος, δημιουργικός, καρποφόρος, αποτελεσματικός, σωτήριος και η επιδίωξη συζήτησης με επιχειρήματα να αποδειχθεί η αλήθεια ή το ψεύδος
Βέβαια κάθε διάλογος πρέπει να επιζητείται και με συνεργασία έντιμη και ευσυνείδητη για χάρη της Πατρίδας. Είναι γνωστό, ότι οι διαφορές αυτές στη Βουλή και στις επιμέρους τοπικές και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, συχνά εξελίσονται σε διαμάχες και οδηγούν στην αδικία, τη βία και την εξαθλίωση.
Τότε μόνο,( αναφορά στην δική μας Τ.Α. υπάρχουν 18 χρόνια κατ΄επανάληψη καταχωρημένες, ομαδικές Αιτήσεις, αναπάντητες, τι τραγική, προκλητική συμπεριφορά και ανικανότητα της Τ.Α;;.αλλά και φαινόμενα σχιζοφρένειας;;;)
Και τότε μόνο θέλουμε να επικαλούμαστε το διάλογο, όταν πια γίνεται ολοφάνερο, πως η πρώτη και ύψιστη αξία είναι ο παραμελημένος άνθρωπος και η μοίρα του!!
Το αίσθημα της άνισης μεταχείρισης, της περιφρόνησης και παραβίασης των εκλεγμένων που έπρεπε πάντα να υπηρετούν τους πολίτες και το σύνταγμα ξεσηκώνει το λαό στην κομματική και πολιτική δυσθυμία και όλα αυτά εναντίον των κυβερνώντων.
Και "όποιος είναι ανίκανος για την κοινωνία είναι επίσης ανίκανος και στη φιλία" Πλάτων.
Η Ελλάδα, είναι ο τόπος που γέννησε τη Δημοκρατία, χώρα που δείχνει ότι Ελλαδίτες και ομογενείς δεν ανήκουμε μαζί, αλλά και κανείς δεν μας το είπε ευθέως, θεωρητικά και πρακτικά, είναι χώρα πολλών αντιθέσεων, της φτώχειας, του φθόνου, της κρίσης, της ανέχειας, της άρνησης, της απόγνωσης και της ανεργίας, χώρα της δυσπιστίας, της αντίδρασης, της αναξιοπιστίας μεταξύ μας, επίσης του εγωκεντρισμού, της αντιλογίας και εκδίκησης, που ξεριζώνει τους ενεργούς, πολύτιμους, μορφωμένους νέους από την πατρώα γη.
Κάποια στιγμή πρέπει να σταματά το βόλεμα, η οικογενειοκρατία, ο νεποτισμός το Divide et impera- της αυτοδικαιολογίας και ο καθένας να υπερασπίζεται την ηθική του αν έχει και να κάνει αυτό που πρέπει, όταν πρέπει. Η χειρότερη περίπτωση είναι σε καιρούς μεγάλης κρίσης και αναξιοπιστίας να διατηρούν ουδέτερη στάση. Και καταλήγω: " Η ηθική που στηρίζεται στο φόβο της τιμωρίας και στην ελπίδα της ανταμοιβής είναι ανήθικη ηθική" Νίτσε

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο