Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

402: ΚΥΡΓΙΑ-KIRIA: Το ορεινό ημιορεινό και προσφυγικό Κεφαλοχώρι των 12 Συνοικισμών στο Νομό Δράμας

402:ΚΥΡΓΙΑ-KIRIA: Το ορεινό, ημιορεινό και προσφυγικό χωριό μας των 12 Συνοικισμών και οι ελλείψεις και παραλείψεις ως το 2019 - Κύργια Ν. Δράμας

Έχουν περάσει εννιά δεκαετίες από την Μικρασιατική καταστροφή που ο τόπος της νέας εποίκησης στο μικτό χωριό μας ήτανε καθορισμένος με επιβαρύνσεις για την πολυπληθή κοινωνία μας, επακολούθησε αγώνας επιβίωσης, ήρθε ξένη κατοχή και ο εμφύλιος αλληλοσπαραγμός.

Οι μονοκαλλιέργειες δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν τη βιωματική διαμονή και η ανέχεια και υποαπασχόληση οδήγησε του ανθρώπους στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, πουλώντας ό, τι έχουν για να σωθούν όσο είναι νωρίς. Εκείνο το ταλαιπωρημένο μικτό προσφυγικό Κεφαλοχώρι τα Κύργια Αρχαία Κρίφλα και πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους καλοκάγαθους ανθρώπους, που ακόμα παραμένει απομονωμένο, πολλαπλά «προδομένο», υποβαθμισμένο και συνεχές εγκλωβισμένο, όπου οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να ριζώσουν στη νέα τους πατρίδα, και εκεί που υπήρχε η δυνατότητα ξεριζώθηκαν οι νέες οικογένειες σε γειτονικές κοινότητες, όπως ξέρουμε από το παράδειγμα της εποχής των «τυράννων;»
- Απουσιάζει μία οδική αρτηρία της συντόμευσης και της αποσυμφόρησης μεταξύ Κυργίων-Δοξάτου 90 ενενήντα χρόνια.
- Απουσιάζει η οριοθέτηση της περιοχής Κεφαλαρίου του Αγροτικού μας Αγροκτήματος, και του γεωγραφικού προσδιορισμού Πηγές Κυργίων .
- Μετά από 68 χρόνια έλαβε χώρα η αναγνώριση της καταστροφής από τους βουλγάρους και αναγνώριση του μαρτυρικού χωριού και αξίωση αποζημίωσης.
- Πάνω από τέσσερις τετραετίες καταστροφή της Πολιτικής μας Κληρονομιάς και της ταυτότητάς μας των Πηγών Κυργίων.
- Παρόλα της αποικιακής σύμβασης 99 ετών της Κοινότητας Κυργίων με το Δήμο Καβάλας κατά τη διάρκεια της δικτατορίας για την προώθηση ύδατος, (αντί της αφυδάτωσης του θαλάσσιου ύδατος), υψηλή είναι η αχαριστία της Καβάλας και θα παρεμείνει αιώνια καταραμένη;.
- η προκλητική καταστροφή του Αγροκήματος Κυργίων, χωρίς την επείγουσα αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ομορφιάς των Πηγών Κυργίων, της Πολιτιστικής μας Κληρονομιας και της ταυτότητάς μας και επίσης της "απάνθρωπης" καταστροφή και του κολυμβητηρίου για τους κατοίκους των χωριών μας.
- Τριακονταετή Καταστροφική ρύπανση από ακατέργαστα υπολείμματα υπονόμων, όπου πνίγηκε συμπολίτης μας.
- Η Απαράδεκτη εγκατάλειψη βρομερών και αντιαισθητικών χτιριακών εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων στις Πηγές Κυργίων του υδραγωγείου που προωθεί νερό στα χωριά μας
- Η μειωμένη τροφοδότηση ύδατος και μικτού ύδατος γεωτρήσεων τα καλοκαίρια, ιδιαίτερα στα Κύργια σε σωλήνες αμιάντου.
- Προς τις Πηγές Κυργίων, του Αγροκτήματος Κυργίων και του γεωγραφικού προσδιορισμού ένας ανύπαρκτος ηλεκτροδοτημένος δρόμος,
- Ευρύτερη περιοχή Κεφαλαρίου και μεταξύ Κεφαλάρι, συμπεριλαμβανομένης Πηγές Κυργίων Αγροκτήματος Κυργίων, καριαρχεί ο ασυγχώρητος αποπροσανατολισμός, εκτροπή των ανθρώπων από τον σωστό προσανατολισμό, άνιση μεταχείριση μεταξύ Κεφαλαρίου και Πηγές Κεφαλαρίου "Πηγές Κυργίων) και ο υπερβολικός αθέμιτος ανταγωνισμός. ..
- Οι κατεχόμενοι από "εγωμανία" Γείτονές μας, καταστρέφουν , αφαιρούν και απομακρύνουν πινακίδες προσδιορισμού Κυργίων και Πηγών Κυργίων και ονειρεύονται και καραδοκούν την αλλαγή της ονομασίας των Πηγών Κυργίων του Αγροκτήματος και της αρπαγής του Δημοτικού διαμερίσματος; ωσάν να δημιουργείται ένα παρόμοιο, προκλητικό σκοπιανό πρόβλημα;;
Οι Πηγές Κυργίων του Αγροκτήματος Κυργίων και του γεωγραφικού προσδιορισμού της Κοινότητας Κυργίων είναι επίσημα καταχωρημένες, επίσης στην ΕΕ, στο Υπουργείο Γεωργίας στο Δήμο και στην Τ.Α. Κυργίων, με το όνομα Πηγές Κυργίων και με το όνομα Πηγές Κυργίων έλαβαν όλες τις επιχορηγήσεις.
Είθε και είθε να μπορέσουν να μειωθούν οι προκαταλήψεις, του μίσους,της αντιλογίας,της αντίδρασης, αντιζηλίας και της εκδίκησης.
Πώς θα μπορέσουμε να επιδιώξουμε την άρση της απομόνωσης, έστω με νέους, ενεργούς, απροκατάληπτους, υπερ-κομμαικούς πολίτες ενδιάμεσα των ανόμοιων χωριών μας, τις ανόμοιες ιδιοτροπίες στην Τ.Α., τις ανόμοιες φιλοσοφικές προσεγγίσεις, ανόμοια αισθήματα και πλήρης αντιμαχόμενα αισθήματα στις ενδιάμεσες ανθρώπινες σχέσεις, που ολοφάνερα εμφανίζονται ακατανόητες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, μεταξύ των συμβούλων και των προσφυγικών και άλλων χωριών.
Με τις νεότερες διασυνδέσεις μεταξύ άλλων διαμερισμάτων πρέπει και σε εμάς να επιδιωχθεί η άρση της απομόνωσης του εγκλωβισμού και του αποκλεισμού από τα πλησιέστερα χωριά μας και με οδικές εναλλακτικές λύσεις. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποφασίζουν για εμάς αλλότριες δυνάμεις χωρίς εμάς. Με μια ματιά αποδεικνύεται, ότι η Τ.Α. και ο Δήμος δεν μπόρεσαν ακόμα να απασχολήσουν ένα ικανό, αδέσμευτο, υπερκομματικό, τεχνικό προσωπικό, και ικανούς και ελεγκτικούς υπαλλήλους για την ανεύρεση της αλήθειας, που ο Δήμος; υστερεί και μειονεκτεί σε όλες τις κατεπείγουσες διορθώσεις.
Και όταν δεν είναι ικανοί να εφαρμόσουν επαληθώς διατάξεις του Νόμου, σύμφωνα με την αρχή της προξένησης - πρόκλησης και υπαιτιότητας και δεν μπορούν να αξιολογήσουν, να εκτιμήσουν και να διεκπεραιώσουν ζημίες σε βάρος των πολιτών και της κοινωνίας, δεν έχουν πλέον λόγο της ύπαρξής τους και επείγει η αντικατάστασή τους προτού έρθουν ακόμα περισσότερα μαύρα σύνεφα στο τόπο και στην πατρίδα μας.
Δεν πρέπει να αφήνουμε να δρουν οι ακατάλληλοι, οι κομπλεξικοί, οι μανιώδεις άνθρωποι της άρνησης, της αντίδρασης, της εκδίκησης, της άνισης μεταχείρισης και της προκατάληψης. Και όταν κάποιος δεν μπορεί να διορθώσει τα μικρά προβλήμεατα δεν μπορεί να διορθώσει τα μεγάλα.
Με τις νεότερες διασυνδέσεις μεταξύ άλλων διαμερισμάτων πρέπει και σε εμάς να επιδιωχθεί η άρση της απομόνωσης του εγκλωβισμού και του αποκλεισμού από τα πλησιέστερα χωριά μας και με οδικές εναλλακτικές λύσεις. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποφασίζουν για εμάς αλλότριοι χωρίς εμάς. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε ανθρώπους και καταστάσεις δείχνει την παιδεία μας Όχι τα πτυχία που έχουμε. www.kn-megalexandros.gr -
-------------------------------------------------------------------------------
k-nalbantis@hotmail.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο