Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

404: Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

404:Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη - Konstantinos S. Nalbantis, Κολωνία

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓES 2019

"ΝΑ ΔΥΣΠΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΩΡΑ"
Εισαγωγή:
Κάθε επένδυση με προορισμό την δημιουργία προϋποθέσεων για μετέπειτα οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές δραστηριότητες έχει ως στόχο την ανάπτυξη και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον και ασφαλώς, η βελτίωση της ασφαλτόστρωσης βασικού οδικού δικτύου των δημοτικών διαμερισμάτων δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται χρονοβόρα και με τρομακτική άνιση μεταχείριση και όπως σε εμάς μετά από 90 χρόνια, , όπου π.χ. το 2019 αποφασιστείσα οδική αρτηρία της συντόμευσης και αποσυμφόρησης των δύο μαρτυρικών κωμοπόλεων Δοξάτου και Κυργίων -Αρχαία Κρίφλα και πρώην προσφυγικού, ορεινού και ημιορεινού Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου των 12 Συνοικισμών.

Σε τέτοιες όμως βαρυσήμαντες αποφάσεις για την εξυγίανση του τόπου μας, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης με τους δικούς του δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει την αίθουσα αποφάσεων, είναι ένα τεράστιο, ιστορικό, αιώνιο και ασυγχώρητο λάθος.

" Η ΑΡΕΤΗ είναι το μόνο απόκτημα που μένει μαζί μας μέχρι τα γεράματα, είναι η καλύτερη από τον πλούτο και χρησιμότερη από την ευγενική καταγωγή".
Ισοκράτης προς Δημόνικο

ΘΕΣΗ : Η βαρυσήμαντη τωρινή απόφαση 2019 που πάρθηκε από την Συμπολίτευση του Δήμου, με εξαιρέσεις μερικών της Αντιπολίτευσης, ειρηνικά, δημοκρατικά, αλληλέγγυα, με συλλογισμό και αξιέπαινη συνεργασία από "εκείνους" τους υπέυθυνους συμβούλους όμως με καθυστέρηση 90 ετών, είναι αξιοπρόσεκτη και πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ειδικής αναγνώρισης και βράβευσης από τους πολίτες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από τις τοπικές δημοτικές συνεδριάσεις
Κάποτε βρέθηκα σε Δημοτική Συνεδρίαση, Δήμου Ανατολικής Μακεδονίας και απεκόμισα δυσάρεστες εμπειρίες από τις δημοτικές συνεδριάσεις και τον απαράδεκτο έγχρωμο Λόγο και Αντίλογο και τον "επαρχιωτισμό".

- Πρέπει κατεπειγόντως να διαπεράσει επιτέλους κάποτε η Απελευθέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα πλοκάμια των κομματικών,κλικών και εγωκεντρικών με "εγωλατρία" που εκπέμπουν τον "ναρκισσισμό ," την άρνηση, την αντίδραση, το μίσος και την εκδίκηση, όπου φάνηκε ευδιάκριτα σε μια ζωτική απόφαση του Δήμου, που έλαβε χώρα τώρα και διάρκεσε να ληφθεί απόφαση 90 ολόκληρα χρόνια.
Είναι καρός τώρα και στις δικές μας Αυτοδιοικήσεις να απομακρυνθούν , εκδικητικοί, αταίριαστοι, προκαταλημμένοι εκλεγμένοι που δεν έχουν σχέση με την συνταγματική εντολή για την υπηρεσία τους στο σύνταγμα και τους πολίτες.

- Οι Τοπικές μας Αυτοδιοικήσεις πρέπει να εκπέμπουν μια ανανεωτική, πνευματική και πολιτιστική δράση με αλληλεγγύη, μεταρρυθμιστικά μοντέλα συμμετοχής από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τη συμμετοχή νεότερων γενεών, ανδρών και νέων γυναικών από όλους τους δραστήριους και ενεργούς ανθρώπους.

- Η φανατική κομματοποίηση προσώπων και εσωστρεφείς πρόσωπο-κομματικές μονοπωλιακές επιδιώξεις και ύποπτες μακροχρόνιες αλληλοσυνδέσεις, αλληλοεξυπηρετήσεις περασμένων νοοτροπιών, πρέπει να υποχωρήσουν για χάρη της αλληλεγγύης, αλληλεπίδρασης, ισονομίας, ισοτιμίας και ευημερίας των τοπικών κοινωνιών μας και ποτέ πλέον δεν πρέπει ο λαός να επιλέγει μόνο κόμματα-Λίστες και μόνο άνδρες, αλλά επίσης και σε συνδυασμό με σταυρό προτίμησης και συν-ευθύνης και σε μεμονωμένους υποψήφιους, άνδρες και γυναίκες και σε συνδυασμό δραστήριων πολιτών .

" ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ και οι μονόπλευρες αποφάσεις;
- Όλοι μας γνωρίζουμε τον "Κοινωνιολογικό Όρο" των μικρών δικτατοριών, και παρόλα που εξαφανίστηκαν οι μεγάλες δικτατορίες, όμως στις κοινοβουλευτικές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις οι μικρές δικτατορίες της Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης συνεχίζουν να εργάζονται σε βάρος των πολιτών, "αυτομολία", απόδραση από σπουδαίες αποφάσεις, άρνηση, αντίδραση, μίσος, εκδίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα έγκυρης επέμβασης και διόρθωσης των κακών κειμένων !
Είναι γνωστό στη δική μας Τ.Α. ότι ποτέ δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορούσαν να συνδιαλλαγούν με διαλογική συζήτηση, προτάσεις, οραματισμούς, παραγωγικές λύσεις, Αντιπολίτευση και Συμπολίτευση για το καλό του τόπου. Ακόμα και στη ζωτικής σημασίας απόφαση βασικής οδικής αρτηρίας της συντόμευσης και αποσυμφόρησης μεταξύ δύο Διαμερισμάτων με στόχο την ανάπτυξη και σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, η Αντιπολίτευση σχεδόν σύσσωμη απεχώρησε προκλητικά απο επείγουσα απόφαση που έλαβε χώρα μετά 90 χρόνια.

Το ίδιο εγκαταλείπει την αίθουσα, αν τεθεί διευλεύκανση θέματος ομογενούς.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ, εποικοδομητικός, γόνιμος, δημιουργικός, καρποφόρος, αποτελεσματικός, σωτήριος;

Έννοια του διαλόγου ενοοούμε την κατάσταση εκείνη κατά την οποία δύο ή περισσότερα μέλη/ συζητητές ή το Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθούν με επιχειρήματα να αποδείξουν την αλήθεια ή το ψεύδος που υπάρχει σε κάποιο ζήτημα ή, για να πούμε αλλιώς, να διερευνήσουν τις πτυχές κάποιου θέματος,( ώστε να συνταχθούν συμπεράσματα που βοηθούν την λύση προβλήματος ή προβλημάτων μέσα στον κοινωνικό χώρο). Ώστε στο διάλογο έχουμε αντιδικία αλλά ζεύγη λογικών δυνάμεων, όχι πολεμική λόγων αλλά συμμαχία λογικών όντων και για να μην γίνεται συζήτηση για συζήτηση, πρέπει σαφώς, πρέπει να έχει σαφώς προσδιοριστεί ο στόχος του διαλόγου και να επιζητείται η συνεργασία έντιμα και ευσυνείδητα. Και οι διαφορές αυτές που εξελίζονται σε διαμάχες συχνά οδηγούν στην αντιδικία, τη βία και την εξαθλίωση. Τότε 17 και πλέον χρόνια για τις ΠΗΓΕΣ ακόμα επικαλούμαστε το διάλογο, όταν πια γίνεται ολοφάνερο πως η πρώτη και ύψιστη, αξία είναι ο άνθρωπος και η μοίρα του.
" Η ανυπαρξία του διαλόγου οδηγεί στην εξάρτηση και υποτέλεια". Αυτή όμως η "αυτομολία" της εγκατάλειψης της αίθουσας από την Αντιπολίτευση, εξαιτίας βασικής απόφασης, ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχει ΙΣΤΟΡΙΚΟ αντίκτυπο στις καθημερινές και μελλοντικές αποφάσεις, και έλαβε χώρα καθηστερημένα και με εκατομμύρια ζημιών από τεθείσες προθεσμίες, υπερτιμολογήσεις, από αναξιοπιστία και έλλειψη εμπιστοσύνης, από παραμελημένα έργα για τη διακίνηση των πολιτών, στην οικονομία, στον πολιτισμό και από την μόλυνση της φύσης και του περιβάλλοντος.

Και ενώ θα περίμενες κάποιος πρωτοπόρες δραστηριότητες, με νέες, πολιτικές, κοινωνικές, επιστημονικές και παραγωγικές δυνάμεις, που θα μπορούσαν να προτείνουν σε κοινή συζήτηση και συλλογικά να επιδιώξουν κάτι τι νεότερο, να οραματισθούν, να ερεθίσουν, να ωθήσουν την Τ.Α. και τη χώρα μας στην ισοτιμία, ισονομία, στην ευημερία, αξιοπίστία, ανάπτυξη και πολιτιστική αναβίβαση, τίποτε δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Μόνο η πίεση των πολιτών από κάτω μπορεί να κινήσει το πολιτικό σύστημα για αλλαγή. Από τον εκδημοκρατισμό όμως των κομμάτων εξαρτάται το μέλλον της μοντέρνας δημοκρατικής κοινωνίας και μαζί με αυτή κυρίως η τύχη της Δημοκρατίας.

Τραγικό να ξαναδούμε να ενδιαφέρονται στις Τ.Α. και στη Βουλή των Ελλήνων "φρεναριστές", προκαταλλημένοι, "εγωμανείς" και εκδικητικοί υποψήφιοι.

Λαβαίνουν χώρα τοπικές, δημοτικές συνεδριάσεις, που θα έπρεπε να υπηρετούν τους πολίτες και το Σύνταγμα, αλλά κυλούν ακατανόητα «σαν ισλαμικές εκδηλώσεις ανδροκρατούμενων νταήδων "υβριστικών αντιπαραθέσεων, χωρίς λύσεις;» χωρίς χαμόγελο, χωρίς συναίνεση, συμφιλίωση, χωρίς ανταπόκριση αλληλοσεβασμού και ομόνοιας.

Ελλιπή θέληση λύσης των παρουσιαζόμενων προβλημάτων και ατασθαλιών για το κοινό καλό του τόπου και Ελληνισμού στην ώρα της κρίσης, της ανέχειας, του ξεριζωμού της μετανάστευσης από χώρα σε χώρα και του ξεριζωμού από τη πατρώα γη, της φτώχειας και της απόγνωσης. Είναι ατυχές, δυσάρεστο και προσβλητικό να μην μπορούν να συλλέξουν στοιχεία παραβιάσεων και λύσεις για τις ατασθαλίες , παραοικονομία, ακόμα και οι ίδιοι αντιπρόσωποι που πρέπει να είναι στην υπηρεσία του Συντάγματος και των πολιτών.!
Θλιβερές συνεδριάσεις, με χρήση του απαισιότερου χρώματος της ασυγχώρητης γλωσσικής συμπεριφοράς, που μας δίνουν την αρνητική εντύπωση, ότι εδώ στη χώρα μας υπάρχουν και συναντά κάποιος τόσους πολλούς Ανθέλληνες, όσο πουθενά σε όλη την ---Ευρώπη.,

Τα νέα ερεθίσματά μας είναι, ότι σε όλες τις τοπικές μας κοινωνίες πρέπει σιγά, σιγά να υποχωρούν οι πολύχρονοι υποψήφιοι, που παρουσιάζονται στις συνεδριάσεις ανιστόρητοι και απροετοίμαστοι και σηκώνουν μόνο το χέρι, υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά πρέπει πράγμτι να υποχωρήσουν και για χάρη νέων ΓΥΝΑΙΚΩΝ 30-40% και νέων δραστήριων και ενεργών πολιτών, που μέσα σε ένα χρόνο μπορούν σε ειδικά Σεμινάρια να προετοιμαστούν.

ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ απόψεις για το δικό σας προβληματισμό
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα γενικό Θέμα των εκλογών των Τ.Α.
Γνωρίζουμε όλοι μας, ότι σκέψεις, εποικοδομητικές προτάσεις, ερεθίσματα από τους Ομογενείς μας με "μεγάλη" φιλοπατρία δεν γίνονται αποδεκτές και από πολλούς και διαφορετικούς λόγους και από προκαταλήψεις, αντιζηλία και ανταγωνισμό. Ένεκα τούτου δεν εφαρμόζεται και η επιστολική ψήφος.

Στη συνέχεια μπορώ να συμπληρώσω, ότι όσο καιρό στις Τ.Α. απορρίπτονται οι προληπτικές προτάσεις καλυτέρευσης και βελτίωσης των πολιτών και όσο καιρό στην Πατρίδα μας δεν έχουμε τη δυνατότητα και το δικαίωμα ενδιάμεσα των εκλογών να ανακινήσουμε καθαίρεση "υπαλλήλων" και τοπικών αρχόντων, λόγω ευνοιοκρατίας, δυστροπίας, παράβασης καθήκοντος, κάλυψης, συγκάλυψης, διαφθοράς, διάκρισης, με ελεύθερη ψηφοφορία των πολιτών, θα είναι και θα γίνονται δυσμενείς οι μελλοντικές ενδιάμεσες ανθρώπινες σχέσεις αλληλεγγύης, αλληλεπίδρασης και της επιδίωξης της συνταγματικής ισονομίας και ισοτιμίας καθώς επίσης και της ελεύθερης έκφρασης λόγου.

Και όσο καιρό λαμβάνει η επιλογή αιώνιων υποψηφίων, κομματαρχών και αρχηγίσκων σύμφωνα με την οικογενειοκρατία, Divide et impera, τις αλληλοσυνδέσεις και τον νεποτισμό, που εξελίχθηκε παράλληλα με την δυσθυμία απέναντι στην πολιτική και με μια νέα αυξανόμενη δυσθυμία, απογοήτευση απέναντι στα κόμματα, τόσο καιρό που δεν θα επέλθη αλλαγή τόσο καιρό στη συνέχεια θα είμαστε αρνητικά επηρεασμένοι και τοποθετημένοι γύρω από την πολιτική και τους πολιτικούς.

Και όσο καιρό δεν δραστηριοποιήσαμε, δεν προωθήσαμε νέα παιδιά και κορίτσια, δραστήριους νέους, νέες υγιείς πολιτικές, κοινωνικές, επιστημονικές και παραγωγικές δυνάμεις , που θα μπορούσαν συλλογικά να επιδιώξουν κάτι τι, παραγωγικότερο από πριν, να οραματισθούν, να ερεθίσουν, να ωθήσουν τον τόπο μας στην ισοτιμία, ισονομία, στην ευημερία, αξιοπιστία, ανάπτυξη και πολιτιστική αναβίβαση, τόσο καιρό θα παραμένουμε στις Τ.Α. με ένα ξεπερασμένο τρόπο επιλογής των συμβούλων και ενεργών πολιτών, που εξαφανίζονται στη λίστα ενός Δημάρχου και του συστήματος Divide et impera.

Βέβαια, όσο καιρό δεν λαβαίνουν στις βάσεις και τις τοπικές υπηρεσίες και την νέα αδελφική αλληλεπίδραση, προτάσεις συναινέσεις, κοινές δραστηριότητες με εμάς και επίσης των ομογενών μας, τόσο περισσότερο θα χρειαστούμε μακρύτερο χρόνο να βρούμε παραγωγικές λύσεις για όλους.

Οι επαρχιώτες τοπικοί εκλεγμένοι συχνά, πολύ νωρίς και πολύ συχνά παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και παρουσιάζονται με διπλοπροσωπία που δεν μπορούν να είναι πρότυπο για να γεννηθούν νεωτερισμοί για τις νέες και επόμενες γενιές. Το άλλο αρνητικό φαινόμενο είναι ποζάρουνκαι να στέκονται πολίτες στο κοινό σιωπηλοί και στα καφενεία ως "ταφόπετρες ή να εκφράζονται σαν "παπαγάλοι;".

Συχνά βέβαια δρουν οι τοπικοί άρχοντες σαν την κινεζική παροιμία>: Εγώ ακούω, και εγώ ξεχνώ - Εγώ βλέπω - και εγώ το εννοώ αυτό -Εγώ το προσποιούμαι και εγώ το καταλαβαίνω"

Παραγωγικές, συγκριτικές προτάσεις ομογενών μας από διαφορετικές χώρες δεν λαμβάνονται υπόψη, γιατί δεν τις εννούν, δεν τις καταλαβαίνουν και τις απορρίπτουν εκ των προτέρων ή τις απορρίπτουν γιατί δεν είναι ιδέες δικές του. Το φαινόμενο των προκαταλήψεων, της δυσπιστίας, της αντιζηλίας και του εκδικητικού πνεύματος είναι αξεπέραστο. Αλλά ούτε είναι και σε θέση συλλογικά και αλληλέγγυα να γεννηθούν και να προωθηθούν επιτόπιες αναγεννητικές "επαναστάσεις", τάσεις, στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα που να μπορούν να σηκώνουν, να προωθούν και να επεκτείνουν οι εντόπιοι.
Ετούτο το υποβαθμισμένο πνευματικό, κοινωνικό και παιδαγωγικό, επαρχιακό επίπεδο είναι αιτία της συνολικής οπισθοδρόμησης. Όποιος όμως είναι διατεθειμένος να εργαστεί στα κοινά, χρειάζεται μια προκαθορισμένη ελευθερία. "Ελευθερία αποτελεί μέρος της δημοκρατικής ζωής. Ελευθερία μπορούμε να έχουμε μονάχα, όταν οι ίδιοι σεβόμαστε την ελευθερία των άλλων. Κανείς δεν μπορεί να χαρεί την ελευθερία του, αν ταυτόχρονα δεν την απολαμβάνει και ο διπλανός σου, Και για να την απολαμβάνει ο καθένας πρέπει όλοι μας να τηρούμε κάποια τάξη. Και η τάξη συντελείται ορισμένους περιορισμούς κι υποχρεώσεις"

Και ενώ, όλες οι δραστήριες, υγιείς, μορφωμένες προσωπικότητες μετά τις σπουδές αφήνουμε, τι τραγικό!, να μεταναστεύσουν, και ο τόπος καταστρέφεται, απογυμνώνεται, ερημώνονται τα χωριά μας, και αφήνουμε πολιτικάντιδες, και αφήνουμε τον τόπο μας σε βραδυφλεγείς, «ελαττωματικούς» κομματάρχες, που οφείλουν στην αστυφιλία και «μετανάστευση» όλη τους την κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναβίβαση και ευημερία, αλλά και λόγω ελλιπούς δημοκρατικής και κοινωνικής διαπαιδαγώγησης και ευαισθησίας δεν επιθυμούν την παράδοση των ινίων σε νέους ενεργούς, πολιτικοποιημένους οραματιστές.
Αλλά το κακό είναι ότι και οι ολίγοι οραματιστές, που επιθυμούν να προσφέρουν στο τόπο τους, αναζητούν και ακολουθούν τον αρχηγό, ο οποίος στηρίζεται στο διαίρει και βασίλευε με τις προσφερόμενες θέσεις, όπως στην εποχή της βασιλείας.
«Γιατί όποιος έχει κλείσει τα αυτιά του για την αλήθεια, έτσι ούτως ώστε να μην επιθυμεί να ακούσει επίσης και από τους φίλους τα αληθινά, γι΄ αυτού τη σωτηρία πρέπει κάποιος να παραιτηθεί από την ελπίδα» Κικέρων.

« ΤΟ ΝΑ ΣΙΩΠΑΣ σιωπάς την αλήθεια είναι ωσάν να θάπτεις χρυσόν», έλεγε ο Πυθαγόρας.

Και επίσης όσο καιρό δεν μπορεί να εισαχθεί και στη δική μας Πατρίδα το μοντέλο εκλογικής μεταρρύθμισης, ώστε υποψήφιοι πολίτες για σύμβουλοι, ενδεχομένως πολιτικοποιημένοι και ενεργοί πολίτες να επιλέγονται ξεχωριστά και ανεξάρτητα από την λίστα υποψηφίων Δημάρχων, ώστε να μην διαιωνίζουμε το σύστημα: «Divide et impera», που εκεί οι σύμβουλοι είναι εξαρτώμενοι και καλοθελητές του αρχηγού, δηλαδή του Δημάρχου, που απεχθάνεται το διάλογο.

" ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ διαβάζεις χωρίς να στοχάζεσαι είναι σαν να τρως χωρίς να χωνεύεις" Έντμουντ Μπερκ
"Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν να γίνουν άνθρωποι που θα σε σώσουν" Αριστοφάνης
βλέπε ολοκληρωμένο άρθρο:
www.kn-megalexandros.gr - No. 404

Επίλογος:

Όποιος δίνει συμβουλές σε έναν άρρωστο, αποκτά ένα αίσθημα από στοχαστική υπεροχή γύρω από αυτόν, εκτός εάν, αυτές γίνουν αποδεκτές ή εάν αυτές θα απορριφθούν. Ένεκα τούτου μισούν ευερέσθιτοι και υπερήφανοι άρρωστοι τους συμβουλάτορες ακόμα περισσότερο από την ίδια την αρρώστια τους" Friedrich Nietzsche
-------------------------ΠΗΓΗ:--------------------------
Σειρά άρθρων: http:www.asxetos.gr/author/konstantinos-nalbantis
Απόδημος Ελληνισμός και η Πατρίδα: http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=388
Οι Έλληνες στην ΕΕ και η επιστολική ψήφος: http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=287
Εκλογές: Πολιτική και κομματική δυσθυμία και τα ΜΜΕ: http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=237
Θα λειτουργούν οι ομογενείς του εξωτερικού αιώνια ως εφεδρικός στρατός; http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=393
Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο
Πηγή: http://www.kn-megalexandros.gr -info@kn-megalexandros.gr

k-nalbantis@hotmail.de – www.asxetos.gr/auth/konstantinos-nalbantis

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο