Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

KLIMAWANDEL- Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΤ΄ ΑΡΧΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

412: KLIMAWANDEL - Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ υπερθέρμανση απειλεί τους πάντες και τρομάζει κατ΄ αρχάς τους φτωχούς

Προβληματική

Konstantinos S. Nalbantis:

KLIMAWANDEL- Κλιματική Αλλαγή και απειλή της υγείας - 9 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη αναπνέουν μολυσμένο αέρα - Εφτά εκατομμύρια θανάτους προκαλεί ετησίως η ατμοσφαιρική ρύπανση.
- Οι πέντε κυριότερες πηγές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι η καύση ορυκτών καυσίμων σε εσωτερικούς χώρους, η χρήση ξύλων και άλλων βιομαζών για το μεγείρεμα, η θέρμανση και η ηλεκτροδότηση των σπιτιών, η βιομηχανία, ανάμεσά τους και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όπως μονάδες ηλκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και οι γεννήτριες ντίζελ, τα μέσα μεταφοράς και ειδικά τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, η Κτηνοτροφία, περιλαμβανομένων των Ζώων που παράγουν μεθάνιο και αμμωνία, οι ορυζώνες που παράγουν μεθάνιο και η καύση των γεωργικών απόβλητων, η καύση απόβλητων σε εξωτερικούς χώρους και η υγειονομική ταφή οργανικών απόβλητων. βλέπε προσεχώς κατατοπιστικότερο άρθρο μου.

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ που άρχισαν τώρα τα αρνητικά

Ήδη στο παρελθόν είχα ασχοληθεί σε δύο μακροσκελή άρθρα για τις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όρα παρακάτω:

1. http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php…
2. https://www.asxetos.gr/artic…/…/planitiki-yperthermansi.html

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ

Προέβλεπε, ότι Σε οχτώ το αργότερο χρόνια πρέπει η εκπομπή που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου να σταθεροποιηθεί και ως το 2050 να μειωθεί γύρω στα 50% ως 85%. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της τρίτης έκθεσης του παγκόσμιου Συμβουλίου κλίματος, όπου περιγράφει τον απομείναντα χρόνο για έναρξη δράσης και διαπραγμάτευσης της πολιτικής και των ανθρώπων.
Η τωρινή 2019 έκθεση 27 Ευρωπαϊκών Ακαδημιών περιγράφουν τις θλιβερές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της θερμοκρασίας για την ανθρώπινη υγεία.
Το σενάριο που σκιαγραφούν φαντάζει εφιαλτικά, καθώς αναμένουν αύξησηγ των λοιμωδών νοσημάτων , των τροφικών δηλητηριάσεων, αλλά και ενίσχυση της ανθεκτικότητας των βακτηρίων στα αντιβιολογικά. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παρουσίασε Δέκα γεγονότα σχετικά με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.
Ναι, μάλιστα η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί τους πάντες, προειδοποίησαν τα Ηνωμένα Έθνη κατά την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, με 9 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη να αναπνέουν μολυσμένο αέρα. Το φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει μια εντεινόμενη, παγκόσμια κρίση υγείας, η οποία ήδη ευθύνεται για περίπου επτά εκατομμύρια θανάτους ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η καύση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας, για τα μέσα μεταφοράς και για τη βιομηχανία συμβάλλει κατά κύριο λόγο στην ατμοσφαιρική ρύπανση ενώ είναι και η κύρια πηγή των εκπομπών άνθρακα που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η αντιμετώπιση και των δύο αυτών προβλημάτων θα μπορούσε να ωφελήσει σημαντικά τη δημόσια υγεία μαζί με πολλά αναφερόμενα γεγονότα με τις επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα στον άνθρωπο.
Σύμφωνα με τις αναφορές του ΟΗΕ εφτά εκατομμύρια θανάτους προκαλεί ετησίως η ατμοσφαιρική ρύπανση, όπου είναι μεγάλη ανάγκη μιας άμεσης και δραστικής αλλαγής της ενεργειακής πολιτικής επισήμνε ο Αντόνιο Γκουτέρες. Η Κλιματική αλλαγή, προκαλεί φόβους για κατάρρευση της ανθρώπινης κοινωνίας έως το 2050, αν δεν ληφθούν καθόλου αμελετέες πιθανότητες να καταρρεύσει η ανθρώπινη κοινωνία ώς το 2050, αν δεν λφθούν σοβαρές δράσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία για να συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας.

Για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, εύλογο είναι ότι και πάλι θα θελήσουμε να απασχοληθούμε και για τις επιπτώσεις και για τις πολλαπλές λύσεις.
Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο.
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Konstantinos S. Nalbantis, Köln
www.kn-megalexandros.gr, info@kn-megalexandros.gr,
Facebook: Konstantinos -https://www.facebook.com/profile.php?id=100012808098555NALBANTIS

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο