Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΕΝΑΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ;;

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΕΝΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ;;

Μια σατιρική ανάλυση των εντόπιων εκλογικών μηχανορραφιών και αποτελεσμάτων

Του Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία Πρώτο Μέρος
konstantin.nalbanis@t-online.de, www.kn-megalexandros.gr

« Φυλάξου από άνθρωπο που απόκτησε ξαφνικά δύναμη που δεν την άξιζε» Masters

ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Στο πρώτο γύρο, πρώτος νικητής αναδείχτηκε ο Φώτης Καλογήρου, και δεύτερος αναδείχτηκε ο Τάσος Χατζηλαζάρου.

Στο δεύτερο γύρο, πρώτος αναδείχτηκε ο Τάσος Χατζηλαζάρου και δεύτερος ο Φώτης Καλογήρου με διαφορά 220 ψήφων.

Αντίθετα με τις εμφανίσεις, γιορταστική συμμετοχή και δραστηριότητες και συγχαρητήρια Πασοκικών για τον Χατζηλαζάρου, ο Τάσος Χατζηλαζάρου, δήλωσε, ότι δεν μας στήριξε κανένας κομματικός μηχανισμός.

Ο Φώτης Καλογήρου αναφέρει, ότι δεν στηρίχθηκε η παράταξή μας από τον κομματικό μηχανισμό της Ν. Δ. και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Ας συμπληρώσουμε όμως, ότι το σύστημα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι πρέπει να μεταρρυθμιστεί.

Αν η εκλογή χαρακτηριστεί ως η μοναδική δυνατότητα για το δικό μας «μέτερο παιεί», κλακ, τότε ο εκδημοκρατισμός και η κοινωνικοποίηση της κοινωνίας μας έχει αποτύχει και πάνω από όλα την βαριά ήττα και την καταστροφική αβεβαιότητα και δυσπιστία βαρύνει το χωριό μας και μόνο το χωριό μας.

Κατεπειγόντως πρέπει να σταματήσει η κατάφορη παραβίαση των άρθρων 3,10,11 και 12 περί συνενώσεων .. Όλες οι υπηρεσίες του διευρυμένου Δήμου από 01.01 2007 πρέπει να βρίσκονται στην νομικά καθιερωμένη έδρα του Δήμου και να αξιωθούν αυστηρές κυρώσεις για τους υπευθύνους εξαιτίας των μακροχρόνιων παραβιάσεων του Νόμου….

Η σύμπραξη πολιτικοποιημένων ανθρώπων με πειθώ, αγάπη, συναίνεση, επιχειρηματολογία και αλληλεγγύη για τους κοινούς στόχους είναι επείγουσα και αναγκαία η μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος και πάντα η μακρόχρονη ειδικευμένη προετοιμασία.

Οι παλαίμαχοι της πολιτικής ζωής πρέπει κατά την συνταξιοδότηση να αποχωρούν χωρίς να παρασύρουν με τις εμφανίσεις τους στον γκρεμό τις νεότερες πολιτικές δυνάμεις.

Αν δεν διεξαχθεί σχολαστικά ο ιστορικός απολογισμός των τελευταίων ετών σε όλους τους τομείς, με παραλαβή ευθυνών και συνεπειών ο διευρυμένος Δήμος θα αποτύχει.

Αν δεν εφαρμοστούν οι ύψιστες συνταγματικές προϋποθέσεις μεταφοράς υπηρεσιών προς την έδρα του διευρυμένου Δήμου και κτιριακές επεκτάσεις για την νομικά κατοχυρωμένη έδρα, ο Δήμος θα καταρρεύσει και θα διασπαστεί, τότε ο στόχος ενδέχεται να είναι μόνο και μόνο η απόσχιση και αυτονόμηση του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αν η εκλογή χαρακτηριστεί ως αυτοσκοπός επίβλεψης ή μεταφοράς της έδρας, τότε ενδέχεται και πρέπει να είναι επείγουσα και απαραίτητη νομική υποστήριξη της έδρας ή και η απόσχιση και αυτονόμηση του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως υπήρχε πρότερο. .
Οι κάτοικοι της διευρυμένης έδρας οργισμένοι φωνάζουν, αν αυτοσκοπός είναι η αρπαγή της έδρας, τότε πάρτε την έδρα και αφήστε μας ήσυχους και ευτυχισμένους να δράσουμε παραγωγικά στο πρώην Δήμο μας Μεγάλου Αλεξάνδρου, το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι της Δράμας.

Αν συνεχιστεί η διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα και κοινοί στόχοι αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, όπως έλειψαν τα τελευταία χρόνια με την παραβίαση άρθρων της συνένωσης, τότε δεν μπορούν να υπάρχουν ισότιμες και ισόνομες διαπραγματεύσεις και κοινή συνύπαρξη και ο Δήμος καταρρέει και η απελευθέρωση και αυτοδιάθεση του Δήμου Μ. Αλεξάνδρου πλησιάζει.

(Λόγω της πολυσέλιδης σατιρικής και κριτικής περιγραφής των γεγονότων, επιφυλάσσομαι να την δημοσιεύσω την καταλληλότερη χρονική περίοδο). Κ.Ν

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

«Το να λες την αλήθεια είναι πάντοτε η καλύτερη μέθοδος και ο ασφαλέστερος δρόμος για τη ζωή». Μένανδρος

Η έδρα του διευρυμένου Δήμου Δοξάτου στα Κύργια οδύρεται και ένα βαρύ πέπλο οργής, απόγνωσης, δυσπιστίας και ευθύνης σκεπάζει τους ολίγους ανθρώπους που απέμειναν στον τόπο τους και όσοι από αυτούς δεν αντελήφθησαν τα επείγοντα μηνύματα της εποχής μας, την κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του με τα προγράμματα 2007-2013 της Ε Ε, και επηρεάστηκαν εχθρικά από κοντόφθαλμους απέναντι στο χωριό μας από τους «εμφανιζόμενους Νάρκισσους», τώρα υποφέρουν ακόμα περισσότερο και οδύρονται συνειδητά για το εκλογικό τους λάθος και την εκλογική πλεκτάνη που τους προετοίμασαν άλλοι...Όσοι ακόμα δεν είναι ικανοί και δεν έχουν αντιληφτεί την μελλοντική πολιτική, κοινωνική, οικονομική αντιπαράθεση δεν θα μπορέσουν ν΄ αντέξουν τα υπερβολικά τους αισθήματα χαιρεκακίας.



Πρώτο λάθος της Πολιτείας το ότι οι υποψήφιοι με τις λίστες παρέλειψαν να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους με τους υποψηφίους μια και μοναδική ημερομηνία, χωρίς να υπάρχει το εγωιστικό ναρκισσισμό εγώ πρώτος, εγώ εντόπιος, εγώ τοπικιστής, εγώ ο καλύτερος, εγώ ο δικός σας καθώς επίσης πρέπει και τοιουτοτρόπως να καταπατηθούν και οι καιροσκοπικές, προεκλογικές απαιτητικές αξιώσεις και δεσμεύσεις για χάρη των καιροσκοπικών αιτημάτων συμβούλων για να εισέλθουν σε έναν συνδυασμό.

Δεύτερο λάθος της Πολιτείας δεν υπήρξε ενιαία ξεχωριστή λίστα υποψηφίων Δημάρχων , ενώ ο Δήμαρχος θα καθορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές, οι σύμβουλοι θα επιλέγονται ανεξάρτητα ή ακόμα πρώτη και δεύτερη λίστα με πρώτο και δεύτερο σταυρό προτίμησης συμβούλων για κομματικούς υποψηφίους, αλλά και σταυρό προτίμησης στα πολιτικοποιημένα ενεργά και άξια μέλη των τοπικών κοινωνιών. Η υπηρεσία των συμβούλων στον τόπο μας πρέπει να δρα ανεξάρτητα και να είναι ενεργή υπηρεσία πατριώτη στην Τ. Α. για την πρόοδο και ευημερία των τοπικών μας κοινωνιών, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση.

Τρίτο λάθος της Πολιτείας, ότι στους υποψηφίους Δημάρχους δεν δίνει την δυνατότητα να αποζημιωθούν για τα έξοδά τους σύμφωνα με τους ψήφους που έλαβαν, ένα φαινόμενο αρνητικό γιατί ενδέχεται για το δεύτερο γύρο με συναλλαγές και με διαφθορά, καταβολή προδοτικών αργυρίων, απαιτητικές προ-συνεννοήσεις για θέσεις κάλυψης και συγκάλυψης παραβάσεών τους, ακόμα και να αγοραστούν και να πωληθούν συνειδήσεις ανθρώπων…. Όπου όμως διαπιστωθεί διαφθορά πρέπει να υποβάλλονται αυστηρές κυρώσεις και να ακυρώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα..

Ενδεικτικά αναφέρω το Δήμο Κολωνίας, προπύργιο της Σοσιαλδημοκρατίας σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια και όμως ο υποψήφιος Δήμαρχος των Σοσιαλδημοκρατών γιατί επένδυσε στο χρηματιστήριο, γνώριζε τα μυστικά, για 15.000 μάρκα, έπρεπε να παραιτηθεί για να αναλάβει Δήμαρχος για εννιά χρόνια ένας Χριστιανοδημοκράτης.

Τέταρτο λάθος της Πολιτείας, ότι κάθε υποψήφιος πρέπει να παραθέτει ένα καλά μελετημένο και κατατοπιστικό πρόγραμμα δράσης, που να ασχολείται ο τύπος με κατανοητά διάπλατα παραδείγματα για την ενημερωτική πληροφόρηση. Ένα πρόγραμμα πρέπει να μπορούμε να το αναλύομε κριτικά, όπως μια ιατρική διάγνωση.

Προβληματική είναι όμως η παρουσίαση προγραμματισμού σε μια υποβαθμισμένη κοινωνία, όπου δεν διαβάζουν, δεν προβληματίζονται και δεν λαμβάνουν τις συνέπειες των πράξεών τους, όπου επικρατεί το σλόγκαν «ο θάνατός σου η ζωή μου» , γιατί να έχει περισσότερα από εμένα ή και γιατί αυτός και όχι εγώ, και ο προσωπικός εγωκεντρισμός και καιροσκοπισμός όπου κάθε καλός και επιμελημένος προγραμματισμός αποτυχαίνει, διότι ό,τι δεν καταλαβαίνει κάποιος το απορρίπτει και το δυσφημεί. .

Κατά τον Friedrich Nietzsche: «Όποιος δίνει συμβουλές σε έναν άρρωστο, αποκτά ένα αίσθημα από υπεροχή πάνω από αυτόν, ακόμα και αν, τα αποδέχεται ή τα απορρίπτει. Γι΄ αυτό μισούν ευερέθιστοι και υπερήφανοι άρρωστοι τους συμβουλάτορες ακόμα περισσότερο απ΄ ότι την ίδια την αρρώστια τους».

Ένα παράδειγμα για μεταφορά στην πολιτική για μελέτη, περί προγραμμάτων και αντιμαχόμενων επιδιώξεων των παρατάξεων.

Πέμπτο λάθος της Πολιτείας, η άνιση μεταχείριση κομματικών και μη κομματικών, όπου δεν συμπεριλαμβάνονται σε ειδική λίστα με σταυρό προτίμησης τα δραστήρια τέκνα των τοπικών κοινωνιών, αλλά επιβλαβής είναι και η υπόγεια υποστήριξη ραδιουργικά παρατάξεων, ενώ τιτλοφορούνται ως ανεξάρτητοι.
Απαράδεκτη είναι επίσης και η εμφάνιση απρόσκλητων παλαίμαχων κομματικών πολιτικών και πολιτικών που έβλαψαν στον παρελθόν ή είναι αντιπαθείς στην εντόπια κοινωνία.

Έκτο λάθος Η ψήφος των ετεροδημοτών πρέπει να καταργηθεί και να ψηφίζουν εκεί, όπου ζουν, το ίδιο ισχύει και για τους μετανάστες να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όχι πλέον δεσμευτικές, ύποπτες πουλημένες και αγορασμένες συνειδήσεις ανθρώπων, με μαύρα, κόκκινα, πράσινα πληρωμένα αεροπλάνα και λεωφορεία.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε στις τοπικές κοινωνίες τον ιστορικό μας απολογισμό σε όλους τους τομείς των τελευταίων ετών, να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις συνέπειες, ώστε να αρχίσουμε ανεπηρέαστα τον προγραμματισμό μας για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα, ποτέ δεν πρέπει να κλείσει ο ύπνος τα μάτια σου, προτού να έχεις ρωτήσει προηγουμένως τον εαυτό σου: Τι έχω κάνει; Τι έχω ξεχάσει; Τι ήτανε κακό, ώστε να παραιτηθώ στο μέλλον; Τι ήτανε καλό, ώστε να το ακολουθήσω μελλοντικά;

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία

Σημείωση-Αξιολόγηση: : Σπάνιες περιπτώσεις στην ιστορία του χωριού μας υποπτευόμαστε, να είναι τόσο μαύρες μέρες όσο οι σημερινές, στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του, με την έλλειψη δραστήριων, εξειδικευμένων και έμπιστων οραματιστών για τα τελευταία προγράμματα της ΕΕ και διεθνών δωρεών. Η ήττα του χωριού μας διαμέσου κοντόφθαλμων αποφάσεων και η ήττα ενός άξιου, υποψηφίου Δημάρχου, έντιμου, πεπειραμένου, δραστήριου, που θα ήτανε τιμή μας να έχουμε μια τέτοια δραστήρια προσωπικότητα με ιδέες και οράματα για το χωριό μας και όμως το χωριό μας προδόθηκε, λένε οι κάτοικοι, και έπεσε θύμα προσωπικών διαπληκτισμών και λακτισμάτων «Νάρκισσων» αλλήλων εντόπιων και Ετεροδημοτών και το αντικρίζουμε στα εφιαλτικά μάτια τους σε βάρος του χωριού μας και είναι και θα είναι το χωριό μας το μεγαλύτερο χαμένο, η ζημία είναι ανυπολόγιστη και η κατάρα των επόμενων γενιών θα είναι απέραντη για πολλά χρόνια. Κ. Ν.

ΥΓ. Για την πλήρη και κατατοπιστική κυκλική ενημέρωσή σας μπορείτε να διαβάστε τα επιμέρους άρθρα μου στην ιστοσελίδα: www.kn-megalexandros.gr, καθώς επίσης και πολλαπλά άρθρα αναζήτηση:σε τρεις Ηπείρους κάτω από το όνομα:nalbantis

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή και αναδημοσίευση, αρκεί να αναφέρεται Πηγή και LINK. κonstantin.nalbantis@t-online.de, www.kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο