Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ-ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ DIE DEMOKRATIE BRAUCHT EINEN GRIECHISCHEN TEMPEL Ένα διεθνικό μνημείο για 2500 χρόνια δημοκρατίας και για την Ευρωπαϊκή Ιδέα

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ-ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ-
DIE DEMOKRATIE BRAUCHT EINEN GRIECHISCHEN TEMPEL

Ένα διεθνικό μνημείο για 2500 χρόνια δημοκρατίας και για την Ευρωπαϊκή Ιδέα

Βελτιωμένο ένα παλαιότερό μου άρθρο που είχα γράψει για τη Γερμανία και την Ευρώπη στις 21.12.2010, το αναδημοσιεύω βελτιωμένο σήμερα 16.07.2020

Γύρω από την τιμητική πρωτοβουλία των Γερμανών να ανοικοδομήσουν ένα Μνημείο για τη Δημοκρατία και ως ανάμνηση για την Αρχαία Ελλάδα, τη μάχη του Μαραθώνα και τους Έλληνες- με έναν ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ για άντληση δύναμης, κουράγιου και αυτοπεποίθησης για τη Δημοκρατία και εναντίον της πολιτικής δυσθυμίας.
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Konstantin S. Nalbantis
www.kn-megalexandros.gr, Άρθρο Νο. 447 - E-mail: info@kn-megalexandros.gr

Προλεγόμενα

Στη μέση της Ευρώπης, μακριά από τα αστικά κέντρα, το τιμητικό έργο Etsdorf εφιστά την προσοχή στην Ευρώπη και στις δημοκρατικές ρίζες, μια επιχείρηση που είνα πιο επίκαιρη σήμερα από ποτέ, απέναντι στις εθνικιστικές και αντιδημοκρατικές τάσεις. Παρά τις φυγοκετρικές δυνάμεις, η Ευρώπη έχει μια κοινή Kληρονομιά . Όταν οι άνθρωποι μιλούν για δημοκρατία σήμερα, ζει ένας όρος από την αρχαία Ελλάδα, όπως η λέξη πολιτική σε όλες τις γλώσσες, που αντηχεί σε μια ευρεία ποικιλία ευρωπαϊκών γλωσσών.

Μια τιμητική πρωτοβουλία γερμανού και ένας προγραμματισμένος Αρχαίος Ελληνικός ναός, ως Τιμητικό Μνημείο και ανάμνηση για την Αρχαία Ελλάδα, τη μάχη του Μαραθώνα και τους Έλληνες, καθώς επίσης και την φιλοσοφία ότι ενθυμούμενη την αρχαία Ελλάδα και τους Έλληνες για προώθηση άντληση δύναμης, κουράγιου και αυτοπεποίθησης για τη Δημοκρατία και εναντίον της πολιτικής δυσθυμίας.
Ο Αρχαίος Ελληνικός ναός είναι ένα αρχιτεκτονικό έργο τέχνης από πολίτες για πολίτες. Το έργο παρουσιάζεται λεπτομερώς στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ- Tempel-Museum από το 2010 και υπάρχουν μεταβαλλόμενες εκθέσεις από καλλιτέχνες και για θέματα της δημοκρατίας και της
Ευρώπης.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ περιγραφή της πρωτοβουλίας για ένα διεθνικό μνημείο για 2500 χρόνια δημοκρατίας και για την Ευρωπαϊκή ιδέα.
Όπως παρατηρούμε στη χώρα που ζούμε, κόμματα και πολιτικοί ζούσαν σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα του 2009 μαζί με τους πολίτες και τους πολιτικούς σε μια δυσθυμία της Δημοκρατίας. Τα δημόσια κανάλια βρισκότανε αφοσιωμένα κακόκεφα στην υπαγόρευση της αδράνειας και όχι της συζήτησης.

Η συνέπεια: Δημοκρατία και συζήτηση δεν λαβαίνουν καθόλου μέρος πλέον ή δεν λαβαίνουν μέρος εκτός των κοινοβουλίων.
Ως ποιο σημείο είναι η πολιτική δυσθυμία (αγανάκτηση) διαμορφωμένη, μπορεί να αναγνωρίσει κανείς από τη σχέση του καθενός απέναντι στην πολιτική.
Κάποιος που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική, δεν θα είναι επίσης ενεργός στην πολιτική δραστήρια στρατευμένος.

Η πολιτική δυσθυμία (αγανάκτηση) αφήνεται έτσι να διαβαστεί στον μειωμένο αριθμό μελών των πολιτικών κομμάτων.
Η παρουσίαση μιας τέτοιας παρακολούθησης οφείλεται επίσης στην δυσθυμία των κομμάτων. Επίσης μια μειωμένη παθητική πολιτική δραστηριότητα (ας πούμε μια μειωμένη συμμετοχή στις εκλογές (στις ΗΠΑ) χαρακτηρίζονται και αξιοποιούνται ως ένδειξη για την ύπαρξη πολιτικής δυσθυμίας.

Υπάρχουν όμως ενεργοί πολίτες που δρουν στις χώρες της ΕΕ που δραστηριοποιούνται σε αξιόλογες, πρωτοπόρες ομάδες πρωτοβουλίας.
Στην Κοινωνιολογία σημαίνει Partizipation, να συμπεριλάβουμε άτομα και οργανώσεις σε διαδικασίες απόφασης και σχηματισμού άποψης. Από την χειραφετημένη απελευθερωτική νομιμοποίηση μπορούν να συμπεριληφθούν (π.χ. συμμετοχή πολιτών, πολιτικά κόμματα ή ακόμα επίσης από αίτια αναπτυσσόμενης αποτελεσματικότητας ισχύει Partizipation συχνά ως επιθυμητή και είναι κοινωνική ουσιώδη, διότι αυτή οδηγεί στην ανοικοδόμηση κοινωνικού κεφαλαίου και μπορεί να οδηγήσει μετά στην κοινωνική εμπιστοσύνη.

H πολιτική επιστήμη περιγράφει όλες τις συμπεριφορές των πολιτών, που μόνοι τους ή σε μια ομάδα ηθελημένα λαβαίνουν επιρροή σε πολιτικές αποφάσεις σε όλους τους τομείς του πολιτικού συστήματος, όμως με το θέμα αυτό είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν και είναι καταχωρημένο στην ιστοσελίδα μας: www.kn-megalexandros.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ του Αρχαίου Ελληνικού ναού Etsdorf Oberpfalz, Άνω Παλατινάτο, Βαυαρία.
Όπως αναφέρει στο μακροσκελές άρθρο η εφημερίδα του Μονάχου, Süddeutsche Zeitung, 31.12.2009, s. 6. ο γερμανός καλλιτέχνης Willi Koch, προγραμματίζει να ανοικοδομήσει σε ένα λόφο στο χωριό ELSDORF ,Etsdorf με διακόσιους ως πεντακόσιους κατοίκους , που ανήκει στο Δήμο Freudenberg - Άνω Παλατινάτο, Βαυαρίας έναν αρχαίο ελληνικό ναό με αίθουσα κιόνων και με χρηματοδότηση δωρεών και δωρητών.

Ο στόχος του είναι ένα μνημείο για τη Δημοκρατία και ένα έμβλημα εναντίον της πολιτικής δυσθυμίας και ως ένα μνημείο για τιμητική ανάμνηση της μάχης του Μαραθώνα μπροστά από 2500 χρόνια και τους Έλληνες.

Ο καλλιτέχνης θέλει στο κέντρο του Oberpfalz να ανοικοδομήσει έναν αρχαίο ελληνικό Ναό, με γιγαντιαία αίθουσα κιόνων.
Το έργο του επιθυμεί οπωσδήποτε να το πραγματοποιήσει, και θα είναι μια γιγαντιαία αίθουσα κιόνων 30 μέτρα μήκους, 10 μέτρα ύψους και 32 κίονες με χρηματοδότηση δωρεών και δωρητών.
Όπως αναφέρουν οι ανταποκρίσεις θα είναι ένα μνημείο για τη Δημοκρατία και οφείλει να γίνει ως ένδειξη εναντίον της πολιτικής δυσθυμίας (αγανάκτησης) και ένα μεγαλειώδες ανάμνησης της μάχης του Μαραθώνα μπροστά από 2500 χρόνια, όπου σε αυτήν την μάχη οι Έλληνες άλλοτε για τους ίδιους ίσχυσε η αυτοτέλεια /ανεξαρτησία και που δημιούργησαν ως αυτονόητο των δημοκρατών.
Η αρχική σφοδρή συζήτηση γύρω από το Projekt είναι ως παράδειγμα ζωογόνησης της Δημοκρατίας. Ο καλλιτέχνης Willi Koch, έχει βρει έναν αρχιτέκτονα για να σχεδιάσει και αποτελειώσει τα σχέδια εντελώς αφιλοκερδώς, όπου ήδη έχει λάβει και άδεια ανεγέρσεως του αρχαίου ναού, όπου βλέπουμε τα σχέδια του κομπιούτερ στην εφημερίδα.

Ασφαλώς έχει κοστίσει πολύ εργασία και προσπάθεια να πείσει τους κατοίκους, την εκκλησία και άλλους, όπως και το βαυαρικό κοινοβούλιο για την πρόθεσή του, κατέβαλε μάλιστα και 60.000 Ευρώ εγγύηση για την κατεδάφισή του.

Για τους 32 κίονες έχουν ήδη βρεθεί ανάδοχοι, που δώρισε καθένας 2-3 χιλιάδες ευρώ. Επίσης αναζητεί το λιγότερο 10 ανάδοχους του αρχαίου ναού, που ο καθένας να συμμετάσχει με 50.000 ευρώ. Ο μουσικός ροκ Udo Lindenberg έχει εξηγήσει να γίνει ανάδοχος. Τις πλάκες του δαπέδου θέλει να τις πουλήσει ως οικοδομικούς πλίνθους της Δημοκρατίας.

Αν κατορθωθεί να τελειώσει ο ναός το 2010 θα γιορταστούν μαζί και με την επέτειο των 2500 χρόνων.
Θέλω να αναφέρω, ότι γνωστοποίησα μόνο ένα μικρό μέρους του άρθρου της εφημερίδας Sueddeusche Zeitung, 31.12.2009, ελπίζω προσεχώς να επανέλθω στο θέμα, όπου επανέρχομαι σήμερα: 16.07.2020

Τέλος του πρώτου μέρους.

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Etsdorf -ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ -ΜΟΥΣΕΙΟ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Βελτιωμένη Συμπλήρωση του δεύτερου άρθρου στο δρόμο προς ένα μνημείο για 2500 χρόνια δημοκρατίας και για την ελληνική σκέψη

Φέτος επρόκειτο να γιορταστούν 10 χρόνια TEMPEL -MUSEUM - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ

Το φεστιβάλ που έχει προγραμματιστεί για την ΗΜΕΡΑ της Ευρώπης στις 9 Μαίου 2020 με ζωντανή επίδειξη μόδας της "Συλλογή Ευρώπη" θα αναβληθεί για το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020. Το εργοτάξιο έχει οριστεί εδώ και πολύ καιρό, έχει χορηγηθεί άδεια οικοδομής, μεταξύ λιβαδιών και χωραφιών στο χωριό Etsdorf 500 ατόμων στο Άνω Παλατινάτο. Σκέψεις. Η σχεδιασμένη αρχιτεκτονική του αρχαίου ελληνικού ναού βασίζεται σε αρχαία ελληνικά κτίρια και ως εκ τούτου αποτελεί μέρος μιας παραδοσιακής γραμμής που επεκτείνεται από το Hall of Fame και το Glyptothek στο Μόναχο έως το Walhalle κοντά στο Ρέγκενσμπουργκ.

Το Glyptothek Etsdorf στο Δήμο Freudenberg είναι ένα κοινό έργο του καλλιτέχνη Etsdorf Wilhelm Koch. Ένα διεθνικό ΜΝΗΜΕΙΟ για 2500 χρόνια δημοκρατία και για την Ευρωπαϊκή ιδέα.
Η ευρωπαϊκή ιδέα αναδύθηκε μετά τις κακές εμπειρίες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Σε μια ανανεωμένη ευρωπαϊκή κοινωνία, δεν πρέπει πλέον να υφίσταται καταπίεση των μειονοτήτων ή των ενόπλων συγκρούσεων, αλλά μάλλον οι ομοιότητες μεταξύ των Ευρωπαίων στην ιστορία και τον πολιτισμό πρέπει να ενημερώνονται περισσότερο για τους ανθρώπους -" ενωμένοι στην πολυμορφία".

Είναι ένα αρχιτεκτονικό έργο τέχνης από πολίτες για πολίτες. Ο σχεδιασμός προέρχετσι από τον αρχιτέκτονα τιυ Μονάχου Peter Heimerl. Η κολόνα είναι τοποθετημένη σε σκυρόδερμα. Το μοτίβο της κλασικής αίθουσας με στήλες περιλαμβάνει ιστορικές αναφορές στο Glyptothek στο Μόναχο, στον ναό της ΑΦΑΙΑΣ στο νησί της Αίγινας και στη Walhalle ( το πιο διάσημο κτίριο στο Άνω Παλατινάτο. ) Το μέγεθος είναι 15χ30χ10,5 μέτρα με βάση τον ελληνικό "Ναό της Αφαίας" (500 π.Χ.) στο νησί της Αίγινας πριν από την Αθήνα.

Το "Ιδρυμα Glyptothek Etsdorf Oberpfalz" υποστηρίζει το μνημείο και την τοποθεσία. Ο "Σύνδεσμος Φίλων του Glyptothek Etsdorf" υποστηρίζει την πραγματοποίηση, συντήρηση και λειτουργία του μνημείου. Όπως αναφέραμε, το έργο πραρουσιάζεται λεπτομερώς στο ΜΟΥΣΕΙΟ του Αρχαίου ελληνικού ΝΑΟΥ από το 2010 και υπάρχουν μεταβαλλόμενες εκθέσεις από καλλιτέχνες και για τα θέματα της δημοκρατίας και της Ευρώπης.

Το κοινό έργο καθίσταται και είναι δυνατή η συμμετοχή από εθελοντές, χορηγούς, χορηγούς στήλης, χορηγούς ναών, χορηγούς "δομικών στοιχείων της δημοκρατίας" και εταιρείες. Η εκτέλεση πραγματοποιείται μόλις εξασφαλιστεί η χρηματοδότητση ή βρεθεί μεγάλος χορηγός.
www.glyptothek-etsdorf.de, www.tempel-museumde, www.tempel-marathon.de
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κατά το πρότυπο της Αρχαίας Ελλάδας επέλεξαν ένα απομακρυσμένο χωριό το Etsdorf ,με 500 κατοίκους για να επιδιώξουν και να δημιουργήσουν την αυτοτέλεια/ανεξαρτησία ως αυτονόητο των δημοκρατών με την τοπική ονοματολογία, ιδιοσυγκρασία και ιδιαιτερότητα, ΕΝΩ ΣΕ ΕΜΑΣ, στην εσωτερική συνέννωση τοπικών κοινοτήτων, καταστρέφουμε με τις προκλητικές τοπικές αλλότριες μετονομασίες, τις τοπικές ιδιαιτερότητες και ιδιοσυγκρασίες,και τα αγνώ αισθήματα των χωρικών μας, και μας σβήνουν την ιστορική ανάμνηση του παρελθόντος... και μας ανακόπτουν τις προοπτικές να ατενίζουμε με αισιοδοξία των μέλλων , και όμως " η ανοχή και η απάθεια είναι αρετές μιας κοινωνίας.. που πεθαίνει" Αριστοτέλης.

Και αναφέρω ως παρόμοιο και επίκαιρο παράδειγμα με απειλές , βία και αρπαγή, που προέρχονται εξ Ανατολών, που τείνουν να καταστρέψουν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Μεσογίου και με τον ισχυρισμό: γιατί να έχετε εσείς αυτά που δεν έχουμε εμείς.

Και όμως για την εσωτερική μας, ειρηνική συνύπαρξη και ευημερία, έπρεπε να ισχύσει : " "Αμιλλα είναι η τάση να φτάσει καθένας τον άλλον που τον θαυμάζει, ή και να τον περάσει, χωρίς να αισθάνεται φθόνο, αν ο άλλος τον ξεπεράσει" Αριστοτέλης
Και αναφερόμενος στο Μνημείο του χωριού Etsdorf " Ευρωπαϊκός Αρχαίος Ναός Μουσείο", για τους Ευρωπαίους, εύχομαι να αποστείλουμε το πρώτο αυθεντικό, ελληνικό μήνυμα ειρηνικής, κοινωνικής και οικονομικής συνύπαρξης των λαών μας στο Φεστιβάλ 26 . Σεπτεμβρίου 2020
Αυτή η σύγχρονη αίθουσα με στυλοβάτη πρέπει και πρέπει να γίνει κατανοητή ως ένας τόπος, όπου και στο οποίο αντιμετωπίζονται στα πλαίσια θεμάτων δημοκρατικά και ευρωπαϊκά, είτε σε μια στοχαστική μορφή- ένας χώρος για αισθητικό λόγο και πολιτικό θάρρος, για συμμετοχή και ιθαγένεια.
Το έργο ανήκει στον τομέα της δημόσιας τέχνης, μια καλλιτεχνική αντίληψη που μετατοπίζει την εστίαση από το προϊόν στη διαδικασία, στην επικοινωνία με την έννοια της προστειθεμένης αξίας, στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και την εμφάνιση του στο πεδίο των κοινωνιολογικών, ιστορικών και πολιτιστικών συνθηκών.

Μετά το Hall o Fame στο Μόναχο για βαυαρικές προσωπικότητες και το Walhalle στο Regensburg για γερμανόφωνες προσωπικότητες -τώρα το διακρατικό ΜΝΗΜΕΙΟ-GLYPTOTHEK Etsdorf - EUROPE TEMPEL -Ευρωπαϊκός Ναός για όλους τους Ευρωπαίους. Ένα έργο φάρου της κοινωνίας των πολιτών που χρίστηκε από πολίτες και εταιρείες.
Στην αλλαγή ειδικών εκθέσεων του Μουσείου Tempel, του Μουσείου του αρχαίου ναου, οι σύγχρονοι καλλιτέχνες στρέφονται προς την Ευρώπη από διαφορετικές πτυχές: Lars van den Brink με «Μια ευτυχισμένη μέρα στην Ευρώπη», Josef Schulz με «μια οπτική εξέταση των διακρατικών μεταβάσεων», Hans Lankes με την «Ευρώπη να πάει " Μια ομαδική έκθεση με 37 καλλιτέχνες και δύο ομάδες καλλιτεχνών από 27 ευρωπαϊκές χώρες καλεί: "Save Europe III". Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει τέχνη με σχέδια «ευρωπαϊκών σημαιών», λειτουργεί ως «δηλώσεις για τον« ευρωπαϊκό τρόπο »προς το Glyptothek Etsdorf», το φωτιζόμενο γράμμα «EUROPA» στο Μουσείο Tempel και το «Lone Star» του Christian Schnurer στο Tempelbauplatz.

Η παρουσίαση του νέου σχεδιασμού ναού έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι παλαιότερες εκδόσεις αφορούσαν τον ναό της Αφαίας στο νησί της Αίγινας και πραγματοποίησαν μια μοντέρνα παραλλαγή από σκυρόδεμα. Ο νέος σχεδιασμός του αρχιτέκτονα Peter Haimerl διατηρεί τις αναλογίες και την κατανομή των στηλών, αλλά δυναμώνει τη σειριακή τους διάταξη μέσω ενός άκεντρου σημείου εξαφάνισης σε μια συρματερή δομή στην οποία το "cella" προεξέχει ως μια τριγωνική σφήνα. Η χρηματοδότηση του Etsdorfer Glyptothek από χορηγούς και μεγάλους Ευρωπαίους χορηγούς σταρ προχωρά.
Θέλω να πιστεύω, ότι προσεχώς θα προσπαθήσω και πάλι να ασχοληθώ με το θέμα.

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, - Konstantin S. Nalbantis
ΠΗΓΗ-Quellen: www.asxetos.gr/Author/konstantinos-nalbantis
www.kn-megalexandros.gr, Νο. 447 - E-mail: info@kn-megalexandros.gr
www.glyptothek-etsdorf.de, www.tempel-museumde, www.tempel-marathon.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο