Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΥΣΘΥΜΙΑ- ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΥΣΘΥΜΙΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου μου Νο. 458
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντης – Konstantin S. Nalbantis

Προλεγόμενα

Η επιλογή υποψηφίων αιώνιων κομματαρχών και αρχηγίσκων σύμφωνα με τις κλίκες, την οικογενειοκρατία, τις αλληλοσυνδέσεις και τον νεποτισμό εξελίχθηκε παράλληλα με τη δυσθυμία απέναντι στην πολιτική και με μια νέα αυξανόμενη δυσθυμία, απογοήτευση απέναντι στα κόμματα. Από μικρά παιδιά , στην οικογένεια , στο σχολείο και την κοινωνία είμαστε αρνητικά καθοδηγούμενοι και επηρεασμένοι γύρω από την πολιτική και τους πολιτικούς και λέμε, η πολιτική είναι «βρωμερή», από τη άλλη μεριά αφήνουμε κατά την υποψία μας, τους .

Χρόνια τώρα η Άρνησή μας στην πολιτική ήτανε ευδιάκριτη στην αναζήτηση υποψηφίου στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις, και προτιμούσαμε ανθρώπους να έχουν και ένα δεύτερο επάγγελμα και να είναι χορτάτοι, χωρίς να έχουν ποτέ και καιρό να ασχοληθούν με τα κοινά ή τουλάχιστον να είναι οι τοπικοί άρχοντες συνταξιούχοι.

Βλέπε ολοκληρωμένο άρθρο: www.kn-megalexandros.gr – No. 458
ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ της Δημοκρατίας του Συμβουλίου

Exkurs -παρέκβαση
Πολιτών και η Διαμόρφωση της πολιτικής με τους ανθρώπους; >>> με το θέμα θα ασχοληθώ και πάλι προσεχώς.
Στα τέλη του 2019, η «Δημοκρατία του Συμβουλίου Πολιτών» παρουσίασε στον Πρόεδρο του Bundestag τη γνώμη του πολίτη, σύμφωνα με την οποία η δημοκρατική-κοινοβουλευτική δημοκρατία θα πρέπει να συμπληρωθεί από περαιτέρω στοιχεία συμμετοχής των πολιτών. Αναλαμβάνοντας αυτήν την ιδέα, 160 πολίτες που επιλέγονται με κλήρωση θα συζητήσουν ένα ομοσπονδιακό πολιτικό ζήτημα με εμπειρογνώμονες για τρία σαββατοκύριακα και θα αναπτύξουν συστάσεις για δράση για το κοινοβούλιο. Θα αφορά τον "ρόλο της Γερμανίας στον κόσμο". Σύμφωνα με τους διαχειριστές του έργου, η υλοποίηση είναι επίσης δυνατή υπό τις συνθήκες της πανδημίας κορώνας.
Στη Γερμανία έχουν εκλεγεί 160 πολίτες με κλήρωση για το Θέμα Δημοκρατία που θα παρουσίασουν τα αποτελέσματά του το Φεβρουάριο του 2021

Ναι μπορούμε! 1. ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Πώς μπορούμε ως κοινωνία να βρούμε τρόπους από τη δημοκρατική κρίση, την κλιματική κρίση, την οικονομική κρίση; Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας, πώς μπορούμε να επιτύχουμε μια δίκαιη κατανομή των πόρων, τη διαγενεακή ισότητα ...; Χρειαζόμαστε νέες μορφές καταιγισμού ιδεών, συνεργασία στον πολιτικό τομέα και συνεργασία. Οι επιτροπές πολιτών που βασίζονται σε παρτίδες, γνωστές επίσης ως συμβούλια πολιτών ή συνελεύσεις πολιτών, χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία σε πολλές χώρες.
Συμβούλιο Πολιτών για το Κλίμα στη Γαλλία

«Αυτή η εθνική σύμβαση, εάν λειτουργεί καλά, θα είναι η πρώτη σε μια σειρά συμβάσεων για άλλα θέματα. Η μορφή θα πρέπει να γίνει μια μόνιμη δομή της δημοκρατίας μας ». Αυτή η πολλά υποσχόμενη ανακοίνωση έγινε από τον Γάλλο πρωθυπουργό Edouard Philippe, επίσης εξ ονόματος του Προέδρου Emmanuel Macron, κατά την έναρξη του πρώτου Συμβουλίου Γάλλων Πολιτών στις 4 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Το θέμα: προστασία του κλίματος.

Τα συμβούλια πολιτών συγκαλούνται ολοένα και συχνότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το συμβούλιο πολιτών είναι ένα συγκρότημα τυχαίων σχεδιασμένων πολιτών των οποίων η σύνθεση υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του πληθυσμού. Γι 'αυτό στην κλήρωση λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως το φύλο, η ηλικία, η εκπαίδευση, ο τόπος διαμονής και η μετανάστευση. Τα μητρώα πληθυσμού των δήμων αποτελούν τη βάση για την τυχαία επιλογή. Από αυτό, οι τυχαία επιλεγμένοι κάτοικοι γράφονται και καλούνται να συμμετάσχουν στο συμβούλιο πολιτών. Στη συνέχεια, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για συμμετοχή.

Τέλος της παρέκβσης

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΌΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ>>

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ η πολιτική δυσθυμία, απογοήτευση χαρακτηρίζεται από την αρνητική τοποθέτηση και αδιαφορία των πολιτών σε σχέση με τις πολιτικές δραστηριότητες και δομές του πολιτικού μας συστήματος και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται την πολιτική και την πολιτική διαπραγμάτευση..

Και ετούτη όμως η πολιτική δυσθυμία οδηγεί στην ελλιπή συμμετοχή, αλληλεγγύη, συν-απόφαση στην πολιτική διαδικασία. Ετούτη η δυσθυμία είναι ευδιάκριτη στις σχέσεις κάθε ατόμου απέναντι στην πολιτική και τους πολιτικούς, αλλά και στα ΜΜΕ, που δεν εκπληρώνουν επαρκώς τους στόχους της ελεύθερης δημοσιογραφίας με τις ουσιωδέστερες πολιτικές λειτουργίες, δηλαδή πληροφόρηση και καθοδήγηση των πολιτών, συμμετοχή στον σχηματισμό άποψης, γνώμης, με Λόγο και Αντίλογο, θέση και αντίθεση, έλεγχο και κριτική.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ;
Τουλάχιστον σε δέκα εκλογικές περιοχές της ΟΔΓ , όλοι οι υπηρετήσαντες και μακροχρόνιοι πολιτικοί παραιτούνται από τώρα για μια περαιτέρω εκλογική περίοδο και επιθυμούν να διευκολύνουν την εισχώρηση σε νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και προοπτικές.
Ας θυμηθούμε το ΔΗΜΟ ΚΟΛΩΝΙΑΣ , πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, που για δεκαετίες είναι το προπύργιο της Σοσιαλδημοκρατίας, όπου ένας υποψήφιος Σοσιαλδημοκράτης Υποψήφιος, γνωρίζοντας τα μυστικά του Χρηματιστηρίου και για 15.000,- Μάρκα , που έπαιξε και έγινε γνωστό, έχασε η Σοσιαλδημοκρατία μέχρι τώρα πάνω από 15 χρόνια τη Δημαρχία.
Στην προκειμένη περίπτωση όταν παρουσιαστεί σε ένα κόμμα ατασθαλία, διαφθορά πρώτα, πρώτα φροντίζουν να γίνει εξυγίανση εσωτερικά του κόμματος και μόνο μετά έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον λαό και να ζητήσουν ψήφο και επιλεγούν από τον λαό, που αντιδρά σύμφωνα με τις εξελίξεις.

Το πώς ακριβώς είναι σε εμάς, όπως παρακολούθησα έκπληκτος πρόσφατα σε ΔΗΜΟΤΙΚΗ Συνεδρίαση Δήμου, είναι όμως θέαμα προσβλητικό, εγωκεντρικό, καταστροφικό, αντιδημοκρατικό , γιατί κυριαρχεί η μικρή δικτατορία της συμπολίτευσης ή και της αντιπολίτευσης με κύριο γνώμονα την « προκλητική, τζιχατζιστική;» κάλυψη ή συγκάλυψη ατασθαλιών και διαφθοράς και όχι λύσεων προβλημάτων.

Η μακροχρόνια ιδιάζουσα πολιτική νοοτροπία διάβρωσε το πολιτικό, το κοινωνικό και το οικονομικό σύστημα, και η κυριαρχία του κομματισμού και των κλικών, του εγωκεντρισμού και του λαϊκισμού, και της «μικρής δικτατορίας» κατάστρεψε κάθε λογική, διαλογική συζήτηση, ώριμη σκέψη και ορθολογιστική παραγωγή, δομή και εποικοδομητική λειτουργία του κράτους και των τοπικών μας Αυτοδιοικήσεων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε προ της αβύσσου της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας και ως επακόλουθα εμφανίστηκε τώρα ισχυρότερη από πριν, η πολιτική και κομματική δυσθυμία, απογοήτευση.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ Μέσω μαζικής ενημέρωσης και οι συνέπειές τους
Όσον αφορά τον ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ στην Πατρίδα μας και η αναβίβαση του πολιτιστικού και κοινωνικού επιπέδου, ας μου επιτραπεί να τονίσω, ότι είναι υποβαθμισμένη η ποιοτική εκτίμηση και επίσης και απογοητευτική, διότι δεν εκπληρούνται οι προϋποθέσεις, παρουσίασης, καθοδήγησης, Λόγου και Αντίλογου, ελέγχου και κριτικής.

Στόχος των ΜΜΕ είναι να παρουσιάζουν τις ειδήσεις, να τις αναλύσουν και να τις εξηγούν και να ερμηνεύουν καθοδηγητικά τα γεγονότα. Να λαβαίνουν θέση διαμέσου συγκατάθεσης και άρνησης. Να συμμετάσχουν, να συνεργάζονται για τη διαμόρφωση γνώμης, άποψης και να τα συγκρίνουν με άλλα συμβάντα. Να κάνουν έλεγχο και κριτική στους ιθύνοντες, να αποκαλύπτουν ατασθαλίες και να κάνουν προτάσεις βελτίωσης, και να είναι σε θέση να τολμούν και να κάνουν προβλέψεις.
Μην ξεχνάμε, ότι στη χώρα μας τα ΜΜΕ δεν είναι ελεύθερα και ουδέτερα, διότι εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, από την επιρροή της πολιτικής και των πολιτικών απέναντι στα ΜΜΕ, τον συγκεντρωτισμό των ΜΜΕ, από την προσαρμογή στους αναγνώστες, από την εξάρτηση από τους πελάτες διαφήμισης, ιδιώτες, πολιτικοί, κόμματα, χρηματοδότες, σύνταξη εφημερίδας κλπ.

Οι Κυριακάτικες εφημερίδες δεν πουλάνε πλέον τις ιστορίες τους, σε μια χώρα που φαίνεται ότι ο κόσμος δε διαβάζει, δεν προβληματίζεται και δεν λαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά αγοράζει κάποιος τα δώρα που προσφέρουν μέσα σε αυτές.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Εφόσον κατά την πορεία της εξουσίας της τελευταίας δεκαετίας δεν αναπτύξαμε και δεν προωθήσαμε σε όλους τους τομείς νέους και νέες, υγιείς, υγιείς, δραστήριους, πολιτικοποιημένους, εξειδικευμένους, ηθικούς ανθρώπους, ώστε να αναλάβουν και να οραματιστούν τις μελλοντικές κοινωνίες μας, υπάρχει περιορισμένη ελπίδα αλλαγής και ανασυγκρότησης δομών, νοοτροπίας, πολιτιστικής αναβάθμισης του επιπέδου μας.

Είθε να μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε όλα τα αρνητικά επιχειρήματα, ελαττώματα, γεγονότα, ελλείψεις και παραλείψεις, για την όμορφη και αγαπημένης μας Πατρίδα και να μετατρέψουμε τις αρνητικές εμπειρίες σε νέους οραματισμούς και με νέες και νέους υπεύθυνους ανθρώπους σε αλληλέγγυες, παραγωγικές εναλλακτικές λύσεις, και είθε συναινετικά και αλληλέγγυα να προωθήσουμε την τουριστική, γεωργική, επιχειρηματική και περιβαλλοντική ανάπτυξη με αποδοτικότητα, παραγωγικότητα και ανταγωνιστικούς όρους με αλλαγή νοοτροπίας, δομές με μόρφωση και επιμόρφωση για το καλό και την ευημερία της χώρας μας και των τοπικών μας κοινωνιών.

Πηγή: www.kn-megalexandros.gr, Νο. 458
- www.asxetos.gr/Auth/konstantinos-nalbantis -

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο