Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ και αντιπολίτευση - ΕΝΙΑΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - σύγκριση

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ του Λουκασένκο της Λευκορωσίας

-Διαδηλωτές στο Μινσκ με λευκές-κόκκινες-λευκές σημαίες της Αντιπολίτευσης.
Από το ευρωπαϊκό Συμβούλιο βραβείο Ζαχάρωφ για χάρη της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας - Ένα σημάδι αλληλεγγύης.

Οι αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα τιμούνται με το βραβείο Ζαχάρωφ

Χιλιάδες πολίτες στη Λευκορωσία διαμαρτύρονται κατά του αυταρχικού αρχηγού του κράτους Λουκασένκο για μήνες συνεχούς διαμαρτυρίας στους δρόμους και μετά από δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις και παρά τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς, παρά τους θανάτους, καλείται από την αντιπολίτευση που προσπαθεί να επιφέρει ειρηνική αλλαγή εξουσίας.

Ένεκα τούτου το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τα μέλη της αντιπολίτευσης από τη Λευκορωσία με το βραβείο Ζαχάρωφ. Οι Ακτιβιστές στη Λευκορωία διαμαρτύρονται εναντίον του δικτάτορα Λουκασένκο εδώ και μήνες. Ως εκ τούτου το Ευρωπαϊκό Κοινοβοιύλιο απένειμε στην αντιπολίτευση το διάσημο βραβείο Ζαχάρωφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 16.12.2020. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στις Βρυξέλλες, η Tichanovskaya δείχνει μια φωτογραφία του πολιτικού αντιπολιευόμενου της Λευκορωσίας Mikalaj Statkewitsch.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Svetlana Tichanovskaya και άλλοι ακτιβιστές έλαβαν το διάσημο βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζαχάρωφ εξ ονόματος της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στη χώρα και επίσης ζητήθηκε από τους ακριβιστές κατά την τελετή απονομής στο Επιμελητήριο των Βρυξελλών, συγκεκριμένη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που η αλληλεγγύη και οι φωνές είναι σημαντικές για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας και δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις αλλά είναι καθήκον κάθε αυστοσεβασμού κράτους. Χωρίς ελεύθερη Λεκορωσία, ούτε η Ευρώπη θα ήταν εντελώς ελεύθερη.
Για όλους, το βραβείο είναι ένα σημαντικό σήμα αλληλεγγύης και υποστήριξης εναντίον ενός συστήματος που συνεχίζει να βασίζεται αποκλειστικά στην πίεση και τη βία και όχι στο διάλογο.
Tagesschau, Spiegel

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ελεύθερης ΕΝΙΑΙΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 46 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ;;

Το 1974 προκάλεσε προβλήματα στο ΝΑΤΟ, διότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Τουρκίας στην Κύπρο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο το τουρκικό επιτελείο του στρατού έκανε χρήση με γενναιοδωρία του σύγχρονου εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, και εξοπλισμού των συμμάχων μας, από τότε ούτε γάτος ούτε ζημιά, χωρίς μέχρι σήμερα να αναλάβουν την ευθύνη και υποχρέωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Κατά την εισβολή ακολούθησαν βιασμοί,σφαγές, μαζικές απελάσεις με και με 200.000 χιλ πρόσφυγες στην ίδια την παρίδα τους, περαιτέρω ακολούθησε ένας παράνομος εποικισμός και προσάρτηση στην παρανομία...

Χωρίς ποτέ η εγγυήτρια χώρα Ελλάδα, και η Κύπρος να βρίσκονται πάντα αληλλέγγυοι μεταξύ τους με άρνηση, βέτο, μομφή, ώσπου να ξαναγυρίσει η Ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία. 200 000 Κύπριοι και 70. 000 Τουρκοκύπριοι έχασαν την πατρίδα τους, την περιουσία τους και την πατρώα γη τους. Και ενώ η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία, Κύπρος και Ελλάδα είναι συν-υπεύθυνοι που συν-αποφασίζουν και συμπράττουν για τουρκικές προοπτικές στην ΕΕ, αντί με θάρρος και αυτοπεποίθηση της άρνησης, του Βέτο και της μομφής.

Η πολυετή νοοτροπία αρχίζει με αξίωσης, ύβρεις, απειλή, βία, και αρπαγή με κατοχή, εποικισμού και προσάρτησης (όρα:Αλεξανδρέττα) και αυτές οι νοοτροπίες ήτανε και θα είναι ατέλειωτες στην Νεο-Οθωμανική ,υβριστική, επιθετική πολιτική της αρπαγής Lebensraum κυριαρχικών δικαιωματων των γειτόνων και όχι μόνον, όπως προσπαθεί στη Βόρεια Συρία, Λιβύη, Καύκασο και Κύπρο. Από την εισβολή 1974 στην Κύπρο καταπατούνται από τα στρατεύματα κατοχής με όπλα του ΝΑΤΟ και των συμμάχων μας, και της αυταρχικότητητας της "αρπακτικής" εγγυήτριας χώρας Τουρκία ,τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό θα πει καταπάτηση μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,και μάλιστα χωρίς ΕΕ, ΝΑΤΟ και σύμμαχοι να προσφέρουν συγκεκριμένη υποστήριξη, για την υπεράσπιση των ανθρωπίων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας, αντί της αποστολής όπλων, πολεμοφοδίων και πολεμικών υποβρυχίων και πρέπει το Ευρωπαϊκο Συμβούλιο να αποτίσουν κάθε τόσο φόρο τιμής και αξιοπρέπεια στις προσπάθειες των Ελλήνων και τούρκων προσφύγων έναντι στα κατοχικά στρατεύματα και τις αυταρχικές επιβουλές, χωρίς την πρόθεση για ειρηνική διόρθωση των κακών κειμένων και την εφαρμογή της Ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας.

https://www.tagesschau.de/multimedia/video/video-797379.html

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο