Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ- ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΗΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΕΘΝΩΝ -Hans Küng Σχόλια

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ-ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΕΘΝΩΝ

HANS KÜNG- απεβίωσε 06.04.2021, ετών 93- Τα σχόλια για την προσωπικότητά του

Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο Ελβετός θεολόγος έκανε εκστρατεία για τον σύγχρονο Χριστιανισμό. Ο καθηγητής Hans Küng πέθανε τώρα σε ηλικία 93 ετών.

ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ στις 23 Φεβρουαρίου 2013, ο κριτικός της εκκλησίας επέκρινε τον κανονισμό περί εμπιστευτικότητας που ο Benedict, ενώ ήταν ακόμη πρόεδρος της Συνέλευσης για το Δόγμα της Πίστης, εφάρμοσε σε όλους τους επίσκοπους λόγω των περιπτώσεων κακοποίησης στην Καθολική Εκκλησία. "Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κάλυψη των περιπτώσεων κακοποίησης", δήλωσε ο Küng.
Πιθανότατα δεν ήταν ποτέ άνετο. Hans Küng, μαχητής θεολόγος Tübingen με ελβετικές ρίζες. Πάντα αρνήθηκε να επιτρέψει στην Καθολική Εκκλησία του να θέσει όρια στη σκέψη του, και γι 'αυτό πολλοί πιστοί αυτής της Εκκλησίας τον αγαπούν. Δείχνουμε αυτήν την τεκμηρίωση από το 2013 για το θάνατό του.

Μετά το θάνατο του Hans Küng, δύναμη του πνεύματος και του πάθους της καρδιάς
Μη συμβατικοί Καθολικοί νεκροί - μια ζωή στην υπηρεσία της παγκόσμιας ειρήνης: Ο Χανς Κουνγκ πέθανε
Ο Χανς Κουνγκ αψήφησε τα καθολικά δόγματα και έπεσε με τον Πάπα. Από τότε έχει αφιερωθεί στο έργο του: ο διάλογος των παγκόσμιων θρησκειών. Τώρα ο παγκοσμίου φήμης Ελβετός θεολόγος πέθανε.
Ο Hans Küng αντιστάθηκε αποφασιστικά, αλλά μάταια. Το πανεπιστήμιο ίδρυσε ένα ινστιτούτο οικουμενικής έρευνας ειδικά για αυτόν. Ο Küng παρέμεινε επίσης ιερέας.
Διάλογοι αντί για δόγματα

Ο Hans Küng έκανε μια αρετή από τη διαμάχη με την εκκλησία του. Έσπασε τον στενό καθολικό ορίζοντα σκέψης.
Ζήτησε συνομιλία με εκπροσώπους από την ποίηση, την τέχνη, τη μουσική, την ψυχολογία και τις επιχειρήσεις. Ο Küng ξεκίνησε συνομιλίες με άθεους και με παγκόσμιες θρησκείες.
Αποστολή παγκόσμιας ειρήνης
Καμία παγκόσμια ειρήνη χωρίς θρησκευτική ειρήνη: Για αυτή τη διατριβή, ο Küng ταξίδεψε σε όλες τις ηπείρους και τους πολιτισμούς και περιβάλλει τον εαυτό του με εξέχουσα θέση.

Ο Küng αναζητούσε τακτικά διάλογο με διασημότητες από τον πολιτισμό και την πολιτική. Εδώ το 2000 με την Angela Merkel σε ανταλλαγή για το έργο του «Global Ethic». IMAGO / EDP
Όπως ένας τροχός προσευχής, ο παγκόσμιος πολίτης Küng έγραψε: «Καμία ειρήνη μεταξύ των εθνών χωρίς ειρήνη μεταξύ των θρησκειών. Δεν υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων χωρίς παγκόσμια ηθική των εθνών. "
«Global Ethic» ως έργο ζωής
Το 1990, στο «Global Ethic», ο Küng διατύπωσε ηθικές αξίες στις οποίες μπορούν να ζήσουν τα μέλη όλων των θρησκειών. Ο Küng ήξερε πολύ καλά ότι οι θρησκείες εμπνέουν ή νομιμοποιούν τη βία και τους πολέμους.
Hans Küng και μια ματιά πίσω

Αλλά ήταν πεπεισμένος: «Τι θρησκείες μπορούν να κάνουν αρνητικά, μπορούν επίσης να κάνουν θετικά».
Στη βιογραφία του, ο Hans Küng δεν απέκλεισε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Τυπικό για τον Küng, δεν ήξερε κανένα ταμπού.
Ο Χανς Κουνγκ οργάνωσε την αυτοκρατορία του. Συνδυάστηκε με την ασθένειά του και δημοσίευσε απομνημονεύματα καθώς και την πλήρη έκδοση του έργου του. Πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 93 ετών στο σπίτι του στο Τούμπινγκεν.

10 σχόλια

Η λειτουργία σχολίων απενεργοποιήθηκε
Είναι σημαντικό για εμάς να δούμε και να εγκρίνουμε σχόλια το συντομότερο δυνατό. Επομένως, δεν είναι πλέον δυνατό να σχολιάσετε παλαιότερα άρθρα και προγράμματα.
Όλα τα σχόλια

Σχόλιο από τον Rolf Künzi (απροσδιόριστο)
Ήταν ιχνηλάτης. Είδα όλα τα DVD του, έναν εκπαιδευτικό. Τι θα συνέβαινε αν μπορούσα να συνεντεύξω τον Θεό για μισή ώρα, λένε μετά το θάνατο ότι μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση, μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε. Ίσως αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για την πρώτη μισή ώρα μετά. https://youtu.be/S3XzDUieRho

Σχόλιο από τον Alex Schneider (Alex Schneider)
Ερώτηση του Σωκράτη: Γιατί πρέπει πραγματικά να είμαστε ηθικοί; Επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να ζήσω με τον εαυτό μου.
Σχόλιο από τη Maria Müller (Mmueller)
Το δημοφιλές ρητό είναι αλήθεια: Ακόμα και όταν κάποιος γίνει 100, η ​​στιγμή του αντίο είναι πάντα λυπηρή.
Ο Hans Küng ήταν ένας πολύ μεγάλος και ανθρωπιστικός στοχαστής και οραματιστής. Κάποιος μπορεί να ελπίζει σοβαρά ότι οι απόψεις του θα συνεχίσουν να παρέχουν τροφή για σκέψη στο μέλλον και ότι οι συνάδελφοί του (τουλάχιστον σε ορισμένες περιοχές) θα είναι σε θέση να επιτύχουν ορισμένα ανοίγματα.

Fritz Rueegsegger (Matterhorn + 234)
Για μένα, ο Küng ήταν ο πιο σημαντικός καθολικός θεολόγος των τελευταίων χρόνων. Είναι κρίμα που η φωνή του έμεινε σιωπηλή για πάντα. Και δυστυχώς δεν μπορούσε να περάσει τις ιδέες του στην Καθολική Εκκλησία. Αλλά μια μέρα θα καταλάβετε ότι ο H. Küng ήταν στην αρχή μιας ριζικής αλλαγής.
Ευχαριστώ, κύριε Rueegsegger, για το πολύτιμο σχόλιό σας! Μπορώ μόνο να συμφωνήσω πλήρως με αυτό.
Σχόλιο του Andreas Meier (Epikur)

Ακόμα κι αν ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι η υγεία του δεν ήταν η καλύτερη, αυτή η είδηση ​​με χτυπά πολύ. Τι σπουδαίο, ανοιχτό και μαθημένο πνεύμα ήταν, και επιπλέον ένας εξαιρετικά προικισμένος αφηγητής και συγγραφέας. Ολιστική, εμπνευσμένη από καθολικές ανθρώπινες πεποιθήσεις και αξίες, οι οποίες ισχύουν πέρα ​​από όλες τις δογματικές θρησκευτικές περσίδες. Πάντα μου άρεσε να τον ακούω, ας το κάνει τώρα


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ; Τι είναι η παγκόσμια ηθική
Το "Global Ethic Project" του Hans Küng

Για να είναι δυνατή μια καλή και εποικοδομητική συνύπαρξη, όλες οι ανθρώπινες κοινότητες χρειάζονται μια βάση βασικών αξιών που μοιράζονται. Αυτό ισχύει για την οικογένεια, το σχολείο ή την επιχείρηση καθώς και για την κοινωνία γενικότερα. Σήμερα, στην εποχή του Διαδικτύου, της παγκόσμιας πολιτικής και της οικονομίας και των ολοένα και πιο πολυπολιτισμικών κοινωνιών, απαιτείται μια βασική συναίνεση για τις αξίες και τους κανόνες που ισχύει ανεξάρτητα από τον πολιτισμό, τη θρησκεία ή την εθνικότητα.

Η ιδέα μιας παγκόσμιας ηθικής ανάγεται στον Καθολικό θεολόγο Hans Küng. Στην εμπειρική του έρευνα σε όλο τον κόσμο, διαπίστωσε ότι όλες οι παγκόσμιες θρησκείες και οι φιλοσοφικές-ανθρωπιστικές προσεγγίσεις έχουν ήδη βασικές κοινές αξίες και ηθικά.

Ο χρυσός κανόνας, για παράδειγμα, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς απέναντι στους συνανθρώπους του, όπως θα ήθελε να αντιμετωπιστεί, μπορεί να βρεθεί σε όλες τις παραδόσεις. Ομοίως, το αίτημα ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται ανθρώπινα και αξίες όπως η μη βία, η δικαιοσύνη, η αλήθεια, η ισότητα και η εταιρική σχέση, καθώς και η οικολογική ευθύνη. Ένα τέτοιο κοινό σύνολο αξιών δεν χρειάζεται να αναπτυχθεί για την παγκόσμια κοινωνία μας, επειδή υπάρχει ήδη: το ονομάζουμε «παγκόσμια ηθική». Ωστόσο, αυτός ο κανόνας αξιών πρέπει να συνειδητοποιήσει, να ζήσει και να μεταδοθεί ξανά και ξανά.

Στη συνέχεια, το βίντεο «Global Ethic Explained in 2 Minutes» περιγράφει την προέλευση και τις ανησυχίες της παγκόσμιας ηθικής ιδέας.

https://www.youtube.com/watch?v=E7O4NVGJZdgAnimationsfilm

Παγκόσμια βιβλιοθήκη ηθικής Kueng Το 1995, ο Hans Küng ίδρυσε το Παγκόσμιο Ίδρυμα Ηθικής για την προώθηση του «Global Ethic Project». Αυτό το έργο έχει ηθική και διαθρησκευτική διάσταση. Αφενός, πρόκειται για τη συνειδητοποίηση των θεμελιωδών κοινών αξιών σε όλα τα μέρη της κοινωνίας, προκειμένου να επιτευχθεί ειρηνική και σεβαστή συνύπαρξη. Σήμερα, ωστόσο, αυτό είναι εφικτό μόνο σε πολιτισμούς και θρησκείες, γι 'αυτό η γνώση προσανατολισμού άλλων πολιτισμών και θρησκειών, καθώς και η διαπολιτισμική και διαθρησκευτική κατανόηση είναι εξίσου σημαντική. Έχοντας αυτό κατά νου, το Παγκόσμιο Ίδρυμα Ηθικής συμμετέχει σε μια ευρεία ποικιλία έργων σε όλους τους τομείς της ζωής για διαπολιτισμική και διαθρησκευτική έρευνα, εκπαίδευση και συναντήσεις.
----------------------------------------------------------------------
Για την αντιγραφή: Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία
kn-megalexandros.gr/483
kn-megalexandros.gr/484

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο