Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΚΥΠΡΟΣ - Αναδημοσίευση Φιλοξενούμενου άρθρου: Γιάννη Σπανού- Κύπρος- ΖΗΤΗΜΑ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ

Γιάννης Σπανός
2 ώρ. ·
ΖΗΤΗΜΑ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ

Από την καταραμένη ώρα που πάτησαν το Νησί οι Άγγλοι, πριν 830 χρόνια (Μάρτιο του 1191), ο Λαός μας ζει την ατέρμονη τραγωδία της Αγγλοκρατίας. Γιατί ο μεν επιδρομέας "σταυροφόρος"(!) Ριχάρδος, πούλησε την Κύπρο στους Ναϊτες αφού διήρπασε τους θησαυρούς της με λεηλασίες, ( Κατά Νεόφυτο τον Έγκλειστο : "τους θησαυρούς διαρπάσας σφόδρα και την χώραν σκυλεύσας", δεν πήρε μαζί του την κατάρα του.

Η κατάρα παρέμεινε βαθιά φυτεμένη στο χώμα και διαφεντεύει την Κύπρο ακόμα και με τον σχηματισμό της ψευδοπολιτείας της, από το 1960, που οι ίδιοι την εφεύραν και την διατήρησαν, συντηρώντας την σαν αγιάτρευτη πληγή που κακοφορμίζει χωρίς σταματημό.

Ο κλύδωνας που επανέρχεται κάθε λίγο και μας καταστρέφει από τους Άγγλους πολιτικούς εφορμά και τις ολέθριες διαθέσεις τους. Πατούσαν στον λαιμό τους παππούδες μας από το 1878, τους υπέβαλλαν σε μαρτύρια, τους απαγχόνιζαν, τους φυλάκιζαν, τους εξανάγκαζαν να πληρώνουν χρέη που οι ίδιοι συνήπταν για την αγορά του Νησιού από τον σουλτάνο και εν συνεχεία τους φόρτωναν με κακοδαιμονίες που οι ίδιοι σκηνοθετούσαν.

ΟΙ Άγγλοι μας επέβαλαν τη Ζυρίχη το 1959, οι Άγγλοι σπέρνουν έκτοτε τις πανδημίες που γεμίζουν τα νεκροταφεία και μας σπρώχνουν στα απλωμένα ληστρικά χέρια των Τούρκων αδιάκοπα. Μάλιστα μας προκαλούν εξευτελίζοντάς μας ενώπιον της ανθρωπότητας σαν απόλεμες μάζες ζωντανών, αποκλείοντάς μας το δικαίωμα εξοπλισμών για αυτοπροστασία.

Κι ας μή μας πουν τα αργυρώνητα όργανά τους ότι είναι άσχετοι με την μαζωχιστική αδυναμία πολεμικής προετοιμασίας. Οι καμαρίλες που κυβερνούν από τα σκοτεινά είναι αγγλόθρεφτα παρασκήνια των πολιτικών υπηρεσιών του Λονδίνου.

Και αυτές τις μέρες ο κόμβος έφτασε στο χτένι. Οι Άγγλοι, κατοχυρωμένοι στα άδυτα του ΟΗΕ κατευθύνουν την πολιτική μας τύχη σπρώχνοντάς μας στις συμπληγάδες της τουρκοκρατίας που είναι άθλιο δημιούργημα των συνωμοσιών τους.

Η εισβολή και η κατοχή επιβλήθηκαν υπό την προστασία του αεροπλανοφόρου που ναυλοχούσε προστατευτικά στο πέλαγος Κιλικίας και υπό την κάλυψη της αγγλικής αεροπορίας.

Βέβαια, όλα συμβαίνουν με υπηρέτρια την εγκληματική αφέλεια της πολιτικής μας. Που μας έχει άλυτους δεσμίους της αγγλικής κυβερνητείας.

Με τις ευθύνες των κυβερνήσεων και των πολιτικών της Λευκωσίας που παραμένουν προσδεδεμένοι στο αγγλικό άρμα, χωρίς διαθέσεις απελευθέρωσης.

Απελευθέρωσης που πλέον είναι απαίτηση της λογικής και της σωφροσύνης. Αισθημάτων που επι τέλους οφείλει να διαδηλώσει ο Λαός, αναζητώντας άμεσες εναλλακτικές λύσεις από δεσμεύσεις που παρατείνονται δουλικά, με εξαρτήσεις από τα τουριστικά συμφέροντα και τις κακώς νοούμενες ωφέλειες από τις καλοκαιρινές διακινήσεις τουριστικών ρευμάτων από την Αγγλία. Ωφείλαμε τόσα χρόνια να είχαμε εφαρμόσει εναλλακτικές αναζητήσεις. Είναι πολλές οι χώρες που οι πληθυσμοί τους αναζητούν ηλιόλουστες παραλίες για απόλαυση.

Ας αποταθούμε σ' άλλους λαούς αντί να παραμένουμε αιχμάλωτοι των Άγγλων. Κι ας έχουμε κατά νουν ότι οι κύριοι του Λονδίνου δεν μπορούν να μας αποστερήσουν από το μισό ακατομμύριο των Ελλήνων Κυπρίων που ζούν στην Αγγλία.

Γιατί οι Κύπριοι θα έρχονται στην πατρίδα τους είτε το θέλουν οι λόρδοι είτε όχι. Κατά συνέπεια ας απεξαρτηθούμε από το Λονδίνο για να λυτρωθούμε από τις ασταμάτητες προδοσίες του.

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο