Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΙΑ

"Ndrangheta "- -Ανδραγαθία, άρθρο Νο. 509

Παρατήρηση: Ως συνήθως σε κάθε χώρα διακοπών μου γράφω κάτι τι για την περαιτέρω έρευνα και καταγραφή ιστορικών και επίκαιρων θεμάτων και ως χόμπι και εκτός των άλλων γράφω και για τις 28 χώρες της ΕΕ.
-Όταν έκανα διακοπές στη Σικελία είχα διαβάσει το Γερμανόγλωσσο βιβλίο του πρώην Δημάρχου του Παλέρμου για την καταπολέμηση της Μαφίας Cosa Nostra.
-·Όταν έκανα διακοπές στην Νεάπολη της Ιταλίας και στη Νήσο Ίσκια, στην Αρχαία Πιθηκούσα διάβασα τα βιβλία του Roberto Saviano, για την καταπολέμηση της Μαφίας Comorra, αφορά τον συγγραφέα που φυλάσσουν 7 Αστυνομικοί επί 24ωρου βάσης για να μην τον δολοφονήσει η Μαφία της Νεάπολης Comorra.
-Όταν έκανα διακοπές στην Νότια Ιταλία και στα Ελληνοχώρια της Καλαβρίας ασχολήθηκα, εκτός των άλλων και με την καταπολέμηση της Μαφίας- “Ndrangheta που προέρχεται από το ελληνικό όνομα Ανδραγαθία.
>>>>
-ΣΥΠΕΡΑΣΜΑ:" Και ενώ η επιθυμία και η αγάπη των ομογενών του εξωτερικού είναι μεγάλη, αλλά προτεινόμα παραδείγματα άλλων χωρών για βελτιώσεις αφυπνίσης και ανύψωσης.. σε όλους του τομείς της Πατρίδας μας, απορρίπονται, γιατί δεν είναι δικές τους ή δεν τις κατανοούν, γιατί τις θεωρούν ξένες" ως κήρυγμα" διότι απουσιάζει η συμετοχική δημοκρατική και κοινωνική αλληλεπίδραση, αλληλοκατανόηση με μια επικρατούσα ευδιάκριση ελλειψη διαλογικής ζητήσης για το κοινό καλό και με το πνεύμα μια εξελιγμένης Παιδείας..."
>>
Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΙΑ "Ndrangheta "- -Ανδραγαθία

Εισαγωγή στην προβληματική της εγκληματικής μαφίας

Η Καλαβρία φαίνεται μέχρι σήμερα και επίσης κάποτε να επιδρά ως ψυχικά τραυματισμένη χώρα.
Έχει μόλις δύο εκατομμύρια κατοίκους σε μια ιστορική φτωχή περιοχή, ( όπου βρίσκονται και οι κοιτίδες του Ελληνικού πολιτισμού), αλλά υποφέρει και από την οργανωμένη εγκληματικότητα με την αρχική διαμόρφωση από την Αρχή της σιωπής, der Omerte.
Αλλά εν των μεταξύ κάτι φαίνεται να αλλάζει. Εδώ και δώδεκα μήνες συνεχίζεται στην πόλη Lamezia Terme-Λαμέτζια Τέρμε της Καλαβρίας, Ιταλίας η μεγαλύτερη δικαστική διαδικασία της μαφίας μετά από τις μυθικές δίκες έναντι της COSA NOSTRA της Σικελίας από το 1986- ως το 1992.

Ο πυρήνας της Ndangheta αποτελείται περίπου από 150 οικογένειες μαφίας. Η επέκταση της Ndrangheta αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη στον Καναδά, την Αυστραλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης-και τη Γερμανία.
Είναι το εμπόριο κοκαϊνης. Το χρήμα των ναρκωτικών ξεπλένεται μέσω ξενοδοχείων και εστιατορίων. Υπάρχουν επίσης μπαρ που ελέγχονται από την Ndrangheta και στη Γερμανία.
Η Ndragheta είναι τη στιγμή αυτή η πιο ισχυρή και πλουσιότερη ιταλική μαφία. Ιδρύθηκε στη Νότια Ιταλία, περιοχή της Καλαβρίας και εκπροσωπείται και στις πέντε Ηπείρους .Η κύρια επιχειρηματική της δραστηριότητα. Τα γεννητικά κύτταρα της αυστηρά δομημένης “Ndrangheta“ είναι οι 150 περίπου οικογένειες μαφίας της Καλαβρίας, οι λεγόμενες “Ndrine“, με τα προφανώς 60 000 μέλη τους παγκοσμίως.
Επτά “Ndrines“ σχηματίζουν ένα “Locale“, μια τοπική εντολή. Κάποιος ως “Ndranghetista“ ή προστίθεται μέσω του “βαπτίσματος” μιας Ψευτοθρησκευτικής τελετουργίας κατά την οποία ορκίζεται πίστη στο θάνατο. (όρα Πασκουάλε Κοντέλλο). Αν και η συμμετοχή στην Ndrangheta βασίζεται πολύ περισσότερο στη συγγένεια.

Εάν θέλει να επεκταθεί, μια από τις γυναίκες της πρέπει να παντρευτεί σε άλλη οικογένια και αυτό συμβαίνει και επίσης ενάντια στη θέληση της γυναίκας.

Εάν πολλά "Ντρίνε" ενωθούν, αναφέρονται ως locale. Το κέντρο της οργάνωσης βρίσκεται ακόμα στην Καλαβρία στη μητροπολιτική πόλη -Reggio Calabria - Ρέτζιο- Ρήγιο της Καλαβρίας και στην επαρχία του Κρότονα.
>>
ΠΩΣ αρχίζει η διαδικασία της δίκης
Ένας εισαγγελέας από την Καλαβρία αρχίζει ν΄ ασχολείται με την Ndrangheta- από τα ελληνικά Ανδραγαθία, ηρωϊσμός, αρετή, ενάρετος, το ισχυρότερο συνδικάτο δολοφόνων της Ευρώπης.
355 υποτιθέμενους μαφιόζους έχει αρχίσει ο εισαγγελέας στην Ιταλία, τη μεγαλύτερη δίκη εδώ και δεκαετίες και έφερε στο εδώλιο των κατηγορουμένων και κάτω από αυτούς το αφεντικό των αφεντικών. όρα: Der Spiegel, No.2.08.01.2022, S. 94f., Το κατηγορητήριο αποτελείται από 13.500 σελίδες, απαριθμεί 400 ποινικά αδικήματα και λαβαίνει χώρα στη Λαμέτζια Τέρμε της Καλαβρίας σε μια νέα κατασκευασμένη δικαστική αίθουσα με 3300 τετραγωνικών μέτρων.

Είναι μια μεγάλη δίκη, όπου παρόμοια η Ιταλία δεν έχει δει εδώ και τριάντα χρόνια: περισσότεροι από 900 μάρτυρες, περίπου 400 δικηγόροι, 355 κατηγορούμενοι. Συμπεριλαμβανομένου του Luigi Mancuso, του φερόμενου ως αφεντικού της "Φυλής Ndrangheta", αλλά και των βοηθών και συνεργατών του, καθώς και δικηγόρων, πολιτικών και αστυνομικών που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς βοήθησαν τη Ndrangheta.
Σε πάνω από 50 δισσ. Ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος κάθε χρόνο. όρα ARD.
Για 70 κατηγορούμενους υπάρχουν ήδη ποινικές φυλακίσεις από ως 20 χρόνια.
Εικονικές επιχειρήσεις, ξέπλημα χρημάτων, τοκογλυφικό επιτόκιο, εκβιασμούς. Θα χρειαστεί πολύς καιρός για τα αποτελέσματα των αποφάσεων.
>>>>
Παρακάτω περαθέτω μια δική μου αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου για την Καλαβρία.

Η ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΒΥΘΥΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Πρώτο Μέρος -Αναδημοσίευση
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη - Konstantin S. Nalbantis

Πρόλογος

Η εγγραφή αυτού του άρθρου οφείλεται στο ενεργό ερέθισμα που έλαβα μετά από μια επίσκεψη στο Ασπρομόντε, στην μεγάλη κοιτίδα του Ελληνισμού, στα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας.
Εκεί συνάντησα ανθρώπους, που οι πρόγονοί τους έφτασαν εκεί μπροστά από δεκαπέντε ως και 28 αιώνες.
Άνθρωποι με ξένο διαβατήριο, αλλά με την αιώνια φιλοπατρία, την ελληνική φλόγα, που χτυπά νοερά μέσα στη ψυχή και την καρδιά τους για την Ελλάδα1).

Ιστορική ανασκόπηση

Ο Roberto Saviano 3) με μια ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Matteo Renzi, παραπονιέται « Ο Νότος πεθαίνει» Ένα παιδί για να έρθει στη ζωή, έχει γίνει πολυτέλεια. «Εσείς έχετε την υποχρέωση , το καθήκον να επέμβετε» αξιώνει αυτός.

Όποιος μεγαλώνει στην Νότια Ιταλία και την Καλαβρία, δεν μπορεί να περιμένει από το μέλλον τίποτε πια..

Κάθε τέταρτος άνθρωπος στην περιφέρεια της Νοτίου Ιταλίας είναι άεργος, κάτω από τους νέους μάλιστα περισσότερο από κάθε δεύτερος.
Με 60% αεργία των νέων, η Καλαβρία ανήκει στην κορυφή του ιταλικού χάρτη , που αφορά τις δέκα χειρότερες περιφέρειες της Ευρώπης.
Από Βιομηχανία δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε. Δεν είναι θαύμα, που χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν στη Βόρεια Ιταλία και τη Βόρεια Ευρώπη, όπως πρότερο οι παππούδες και προππάπουδες σε διάφορους Ηπείρους.2)

Πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις μετέφερε η κυβέρνηση από τον Νότο στο Βορρά. Διαφθορά και νεποτισμός διασταυρώνονται στον Νότο.
Υψηλή αεργία, κακή σχολική εκπαίδευση, διεφθαρμένη Διοίκηση: Στους Ιταλούς στο Νότο της χώρας δεν πάει άλλο πια καλά και παραπέρα. «Μάλιστα και η Μαφία φεύγει από εκεί, διότι δεν υπάρχει τίποτε πλέον που μπορούν να αρμέξουν“, γράφει ο Roberto Saviano.
Η Ιταλία είναι μια τεμαχισμένη χώρα προ πολλού. Από το τέλος του 19. αιώνα μαζεύονται στη Βόρεια και κεντρική Ιταλία Βιομηχανία και Βιοτεχνία, ενώ η περιοχή του Mezzogiorno, που βρίσκεται και αρχίζει πιο κάτω από τη Ρώμη, που εκεί ζει ένα Τρίτο των Ιταλών έχει αποσυνδεθεί. από την υπόλοιπη Ιταλία . (δηλαδή αργοπεθαίνει,όλη η περιοχή που έδρασε ο Ελληνισμός και χαρακτηρίζεται ως κοιτίδα του Ελληνισμού)

Η Θέση της Νοτίου Ιταλίας χαρακτηρίζεται δραματικότερη από την Ελλάδα
Πόσο δραματικό είναι το χάσμα εντωμεταξύ, αναφέρει η μια έκθεση του οικονομικού Ινστιτούτου Svimez , και γίνεται ολοένα συνειδητό. Σε πολύ χειρότερη θέση είναι η οικονομική ανάπτυξη από ότι στην Ελλάδα και μάλιστα σε όλες τις περιοχές της Νοτίου Ιταλίας – παράλληλα με την Καλαβρία, επίσης στην Καμπανία, Απρούτζεν, Μολίζε,Μπασιλικάτα, Απουλία και Σικελία.
Μεταξύ 2000 και 2013 αυξήθηκε εκεί το Μικτό εσωτερικό προϊόν με τα πενιχρά 13% μόνο κατά το μισό , όπως στην ελληνική Πολιτεία της κρίσης. Από το 2008
Μειώθηκε η απασχόληση κατά εννιά 9%, προς τα πίσω στη θέση του 1977. Στην Νότια Τιρόλο βρισκότανε το 2014 το χρονικό εισόδημα κατά κεφαλή στα 37 000 Ευρώ, στην Καλαβρία μόνο 16 000 Ευρώ. Απειλείται ο Νότος με μια συνεχή υπο-ανάπτυξη , προειδοποιεί , το οικονομικό Ινστιτούτο Svimez.
Για να μπορέσουν να επιζήσουν έχουν κλείσει οι αγρότες πορτοκαλιών συμφωνίες με διεθνείς εμπορικές εταιρείες, χυμών και κατασκευαστών ποτών, όπως κόκα κόλα . Αλλά όμως οι παγκόσμιοι προμηθευτές υπαγορεύουν τις τιμές στην παγκόσμια αγορά και πιέζουν συνεχώς τις τιμές προς τα κάτω.
Οι αγρότες πορτοκαλιών της Καλαβρίας μπορούσαν μόνο να επιζήσουν, αν προφητεύουν μέχρι σήμερα από την φτώχεια και την απελπισία των στρωμάτων φυγάδων από την Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη..
Οι μετανάστες απασχολούνται με ημερήσιο μεροκάματο και τους συλλέγουν από το δρόμο και εργάζονται σκληρά σε φυτείες πορτοκαλιών για 20 ή και 25 Ευρώ την ημέρα. Αν βέβαια θα πληρωθούν και αν μπορέσουν να βρουν εργασία. Κυρίως υποφέρουν οι παράνομα εισελθόντες στη χώρα από την Αφρική.
Κάθε Τρίτος στο Νότο της Ιταλίας ζει πλησιέστερα στα όρια της φτώχειας.
Ενώ ο συγγραφέας Roberto Saviano, αξιώνει την επέμβαση του πρωθυπουργού.
Ο Renzi, προσπαθεί να επεκτείνει αισιοδοξία. «Αρκετά πλέον οι κλαψούρες, απαντά, « πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια « Την ίδια μέρα ανακοίνωσε η υπουργός του την οικονομική ανάπτυξη , Federica Giudi, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει ένα πρόγραμμα υποδομής επενδύσεων, όπου τα επόμενα 15 χρόνια με περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια Ευρώ οφείλουν να επενδυθούν στο Mezzogiorno.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει έλλειψη από χρήματα για τον Νότο.
Από το 1950 εισήλθαν με το Cassa del Mezzogiorno (Νότιο Ταμείο) δισεκατομμύρια επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και στα μέσα μεταφοράς.
Τα χρήματα όμως προσγειώθηκαν συχνά στις τσέπες διεφθαρμένων τοπικών πολιτικών και της Μαφία ή έχουν ξοδευτεί για περιττές γέφυρες και για πελώρια στάδια Σπορ, που μόνο ως μισο-κατασκευασμένα ερείπια ασχημίζουν το περιβάλλον.
Πολλές φορές τα μέσα επιχορηγήσεων δεν παραλαμβάνονται καθόλου. Για τα έτη 2007 ως 2013 βρισκότανε έτοιμα 49 δισεκατομμύρια Ευρώ της ΕΕ και της Πολιτείας .
Δώδεκα δισεκατομμύρια δεν εισπράχθηκαν καθόλου . Αιτία ήτανε οι τσαπατσουλιές και η αναποτελεσματικότητα της Διοίκησης .
Δεν χρειάζεται περισσότερα χρήματα το Mezzogiorno απαντά και ο Roberto Saviano. Η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει συγκεκριμένα , ότι., όταν ένας επιχειρηματίας, που επιθυμεί να απασχολήσει ανθρώπους, δεν πρέπει επιπλέον να φαγωθεί και πλέον από τη γραφειοκρατία, τις φορολογίες και τη διαφθορά .
Επίλογος
Όπως είναι γνωστό στην Νότια Ιταλία υπάρχουν τέσσερες, διαφορετικές, παράνομες οργανώσεις της Μαφίας, στην Νεάπολη, στην Καλαβρία, στην Σικελία και την Απουλία, .
Στην Νεάπολη δρα η παράνομη Μαφία GOMORRHA.
Ένα παράδειγμα: μόνο εννιά, από τις 92 κοινότητες της περιφέρειαs της Νεάπολης δεν βρέθηκαν ποτέ κάτω από την κρατική Διοίκηση, κρατικό κομισάριο, δεν υπήρξαν ποτέ ως αντικείμενο έρευνας και δεν βρέθηκαν ποτέ κάτω από επιτήρηση- παρακολούθηση. Σελίς 61..
βλέπε σχετικά: 3. Roberto Saviano: Gomorrha, Reise in das Reich der CAMORRA, 11. Auflage, dtv, Muenchen 2015

1.) Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη:
Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ -Γνωριμία με τον ελληνικό και ευρωπαϊκό μας πολιτισμό:
www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=267
2.Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη:
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑ
Επιζεφύριοι και Λοκροί: www.kn-megalexandros.gr/potal/index.php?p=articles&id=257

2. Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη : O Νέος Κόσμος των
Ελλήνων από την Μεγάλη Ελλάδα
www.hellinon.net/NeesSelides/NeosKosmos.htm

Περισσότερα Άρθρα για την Μεγάλη Ελλάδα, όρα:

www.asxetos.gr/author/konstantinos-nalbantis -
kn-megalexandros.gr
Τα άρθρα θα συνεχιστούν

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο