Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΚΥΠΡΟΣ -ΕΛΛΑΔΑ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ- ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Νο.520

Konstantinos NalbantisΚύργια Δράμας-Απόδημοι (ελεύθερων απόψεων,χωρίς λογοκρισία)


ΚΥΠΡΟΣ - Ελλάδα- Μεσόγειος -Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο Θάλασσας

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος και η ΕΙΣΒΟΛΗ στην Ουκρανία όλοι δικαίως άρχισαν εκδηλώσεις, κυρώσεις, βοήθεια, μέτρα προστασίας και σχεδόν απανταχού της γης και της Ευρώπης για χάρη των γυναικοπαίδων.
Και όμως πρότερον είχαμε εμείς έναν ΕΙΣΒΟΛΕΑ στην Κύπρο, που είναι χώρα,μέλος της ΕΕ, μέλος των Ηνωμένων
Εθνών και όμως, τότε έπρεπε και τώρα πρέπει να δράσει η Διεθνής κοινωνία, η Ευρώπη και ο απανταχού Ελληνισμός για κυρώσεις, για απελευθέρωση, για επιστροφή των προσφύγων,για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Σκεπτόμενος τον πελοποννησιακό πόλεμο και την κωμωδία Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, θα πρότεινα για την Κύπρο και την Ελλάδα, μαζί με τον απανταχού Ελληνισμό, μαζί με ένα δικό σας κείμενο να ανάβουμε κάθε βράδυ μεταξύ 22 00 ως 23.00 η ώρα ένα φως στο παράθυρό μας.

Στόχος μας η διεθνή απήχηση και όσο διαρκεί και το Ουκρανικό για ενθύμηση και ισότιμη αξίωση για την λύση κατεχόμενη Κύπρο, που αναμένει την απελευθέρωσή της, την επιστροφή των κατοίκων.την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων κατοχής. και επίσης αξιώνει μαζί με την Ελλάδα την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
Από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο (20 Ιουλίου 1974) και εντεύθεν η Τουρκία εφαρμόζει μία αναθεωρητική πολιτική στο χώρο του Αιγαίου, η οποία στο ζήτημα του εναερίου χώρου εκφράζεται με καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις στην Περιοχή Πληροφοριών Πτήσης (Flight Information Region), γνωστή στα καθ’ ημάς με το αγγλικό αρκτικόλεξο F


ΚΥΠΡΟΣ -Εδώ και 48 ετών το άλυτο πρόβλημα της Κύπρου- Όλοι δικαίως φωνάζουν, διαμαρτύρονται και αγωνιών για την Εισβολή και ανθρώπινη και υλική καταστροφή στην Ουκρανία, και δικαίως όλοι στέλνουν τρόφιμα, οικονομική βοήθεια και άλλοι πάλι όπλα για να αμυνθούν κατά του εισβολέα.

Για την Κύπρο: ΑΛΛΑ που είναι τα Ηνωμένα Έθνη, που είναι η ΕΕ, και οι λαοί της Ευρώπης, που είναι το ΝΑΤΟ, που είναι η ενεργητικότητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για κυρώσεις, για μέτρα λύσης στην περίπτωτη της ΕΙΣΒΟΛΗΣ και κατοχής της Κύπρου.
ΕΔΩ φαίνεται, ΌΤΙ δεν εφαρμόζουμε τους Νόμους με ισοτιμία και ισονομία για τους Φίλους και συμμάχους μας, φαίνεται δεν έχουμε ούτε συμπόνοια, ούτε συμμάχους, ούτε Φίλους, ούτε ΕΕ ούτε Ηνωμένα Έθνη, και δεν μας βλέπουν φιλικά ούτε από το ΝΑΤΟ να υποστηρίζουν με ενεργητικότητα και πειθώ εμάς και το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της ΕΕ,και το Δίκαιο των θαλασσών που ισχύει σε όλες τις χώρες, εκτός από εμάς.
ΑΛΛΑ και ούτε και οι δικές μας κυβερνήσεις και ο απανταχού Ελληνισμός δεν δρούν και δεν έδρασαν αλληλέγγυα και δυναμικότερα για τον Ελληνισμό.

Και όσο εμείς, σιωπούμε οι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ αποθρασύνονται, και όλοι μαζί εμείς και οι άλλοι δεν σκεπτόμαστε δραστικότερα ισόνομα και ισότιμα, με το Διεθνές και ΕΕ Δίκαιο, και το Δίκαιο της ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ούτε μομφές, ούτε κυρώσεις, ούτε αποχώρηση των 42.000 χιλ. ξένων κατοχικών στρατευμάτων, ούτε οι 200.000 χιλ. διακόσιες χιλιάδες των Ελλήνων προσφύγων δεν επέστρεψαν στις αιώνιες εστίες τους, στις περιουσίες και στα σπίτια τους, ΑΛΛΑ με το κατοχικό στράτευμα, με αιώνιο το πλιάτσικο και με την αρπαγή των περιουσιών τους εξαπέλυσαν τον εποικισμό για να λάβει χώρα μια λύση , οπως της Αλεξανδρέττας και τόσα άλλα αρνητικότερα.
Όταν μάλιστα ο ίδιος ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ έχει πρόβλημα με τη καταπίεση εκατομμυρίων Κούρδων στη χώρα του και είναι αναμεμειγμένος στη Συρία, στο Ιράκ, στο Μπερκ Καραμπάχ και στη Λιβύη.>

>> Κάθε βράδυ 22.00 ως 23.00 η ώρα ας γνωστοποιήσουμε απανταχού και ας ανάψουμε ένα φως, ένα κεράκι στο παράθυρό μας για ενθύμηση της σκλαβωμένης Κύπρου για χάρη του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας και υπενθύμηση για τις παράνομες υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο από τον εισβολέα της Κύπρου.

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο