Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

526: ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -Σύντομη αναφορά

·
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .Σύντομη αναφορά με την ευκαιρία: Το εισιτήριο 9 Ευρώ για ταξίδια μέσα στη Γερμανία για έναν ολόκληρο μήνα και σε τρεις διαδοχικούς μήνες για κάθε μήνα 9 Ευρώ έχει και θετικές και αρνητικές πλευρές, που δεν είναι ο σκοπός αναφοράς μου του κειμένου για τους Έλληνες της Γερμανίας. Εύλογο είναι ότι όσοι γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα και τα νέα μορφωμένα παιδιά έχουν άλλες απόψεις, βλέψεις και άλλους προσανατολισμούς.
Θυμάμαι συμπολίτες μας που ήρθαν για πέντε χρόνια και εδώ και όμως πέρασαν τη διαμονή τους πάνω από πενήντα χρόνια με εργασία, για να δημιουργήσουν στην πατρίδα τσιμεντοπόλεις για τα παιδιά τους, χωρίς τη θέλησή τους και χωρίς την καθοδήγηση της Πολιτείας.
Σήμερα οι απόμαχοι της ζωής και παλιννοστούντες συνταξιούχοι, με περιορισμένη γλωσσική φιλοσοφία και στις δυό γλώσσες, οι απόψεις τους για βελτίωση, για αλλαγή, για πρόοδο δεν αναγνωρίζονται και δεν γίνονται αποδεκτές στις τοπικές κοινωνίες και μάλιστα κάθονται ήρεμοι σας ταφόπετρες στα ανδροκρατούμενα καφενεία, χωρίς να μπορούν να περάσουν, ούτε τη παραμικρή βελτίωση, καλυτέρευση, παραγωγική ιδέα στον τόπο τους, και για τους ομογενείς του εξωτερικού ο Νόμος της επιστολικής ψήφου τα λέει όλα. ..

Άλλωστε η εργασία, η προκατάληψη και η ξενιτειά δεν τους άφησε να εισέλθουν σε γλωσσικές και πολιτιστικές ικανότητες και η πρώτη γενιά μας περιγράφει τον σχολικό ξυλοδαρμό στα σχολεία τους κατά τα νεανικά τους χρόνια.

Άλλοι πάλι εδώ έστελναν τα παιδιά τους σε γερμανικά ή ελληνικά σχολεία και τη σχετική επιτυχία τους, που περιγράψατε έναν νέο που τελείωσε το ελληνικό σχολείο και με τα μόρια μπήκε στο Πολυτεχνείο, αλλά μετά δυό χρόνια σκόνταψε στο γλωσικό και πνευματικό επίπεδο και επέστρεψε να συνεχίσει σε γερμανική ανώτατη σχολή, και ενώ όλα τα μαθήματα που πέρασε στο Πολυτεχνείο τα αναγνωρίζουν εδώ, δεν αναγνωρίζεται του είπαν το απολυτήριο του ελληνικού σχολείου στη Γερμανία, δεν θα μπορούσε άλλωστε ο ίδιος να συνεχίσει εδώ λόγω του γλωσσικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου.


Μπορεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τώρα να έκανε πολλές σκέψεις για το περιβάλλον και την ακρίβεια και τους υπερφορτωμένους δρόμους και για την επιστροφή στη ποδηλασία, που δεν είναι υποχρέωση της αναφοράς μας για εικασίες, αλλά χωρίς μεγάλο προγραμματισμό είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να πάρεις ένα τραίνο και να πας σε μια άγνωστη ή μισόγνωστη πόλη για να κάνεις μια περιήγηση και να συλλέξεις τις ιδιαιτερότητες της πόλης, στα μουσεία, στο περιβάλλον, στα πλησιέστερα αναπαυστικά πάρκα, και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στη γαστρονομία και στις καφετέριες και το βράδυ να επιστρέψεις στο σπίτι, χωρίς τους υπερφορτωμένους δρόμους

και όλα αυτά κατά τις σχολικές διακοπές με μόνο 9 Ευρώ για ολόκληρο μήνα.. Μια καλύτερη ευκαιρία για περιήγηση και πολιτισμό δεν υπάρχει.
Το ότι αναφέραμε το σχολικό, την επαγγελματική μόρφωση και επιμόρφωση είναι ανάγκη περαιτέρω κατατοπιστικής έρευνας.

Επίσης αναγκαία είναι βασική και κριτική ανάλυση των περιφερειών μας, χωρίς αποκέντρωση, εμπορική και βιομηχανική εξέλιξη, επαγγέλματα και επιχειρήσεις, ώστε να μένουν τα νέα νειάτα στον τόπο μας.
Βασική ανάλυση πρέπει να λάβει χώρα για τους απελπισμένους απόμαχους της ζωής, τους συνταξιούχους και τους παλιννιστούντες, που οι αξιώσεις τους δεν εισακούγονται.

Και τελειώνοντας, αναφέρω, ότι Ουδείς προφήτης δεκτός εν τη ιδία Πατρίδα αυτού. Ασφαλώς μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, πολλές φορές όμως "γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες, γνώσιν δια να έχουν γνώμην έχουν" Πλάτων
facebook Konstantinos

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο