Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

2022- ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ - Ιούνιο-Αύγουστο- ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 9 ΕΥΡΩ Νο.527

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 9 Ευρώ

Προσωπικές εμπειρίες και μελλοντικές προοπτικές για την Πατρίδα μας;

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη-

Από την αρχή γνωστοποίησα με το δικό μου ελληνικό κείμενο τις δυνατότητες επίσκεψης διαφόρων πόλεων και περιοχών και με ένα σωρό συμπληρωματικά ερωτήματα και που αξιώνουν ενημέρωση. Ο κ. J. F., στο facebook, Βουλή των πολιτών, διακηρύσσει, έτσι: "9 ευρώ όχι το μήνα άσχετοι".
Είναι δυνατόν κ. φ. να μετατρέψουμε την αλήθεια σε ψέμμα, έστω εκ λάθους δεν γίνεται η αλήθεια σε λάθος, επειδή δεν βλέπει κανείς. Και μια και εγώ μένω εδώ και με 27 ευρώ πήρα τα τρία εισιτήρια για τρεις μήνες.

Είναι μια ανιλικρινής αναφορά απέναντι στον απόδημο Ελληνισμό να λες γράφουν οι άσχετοι και μην περιμένεις τρόπον τινά από άσχετους ειλικρίνεια.
" Η πλάνη και η άγνοια ευθύνονται για τα δεινά μας", έλεγε ο Βολταίρος. Και εγώ βέβαια ερωτώ, γιατί πάντα να σχολιάζουν οι άσχετοι;

Ναί βέβαια το εισιτήριο με τα 9 Ευρώ ισχύει για ένα μήνα για όλη τη Γερμανία στο REGIO ZUG και ενώ στις πλησιέστερες πόλεις του ίδiου κρατιδίου δεν υπάρχει πρόβλημα ταχείας μετάβασης, σε μακρυνές πόλεις πρέπει να αλλάξεις πολλές φορές REGIO ZUG.

Χθες 01.06.2022 επισκέφθηκα από την Κολωνία τις γνωστές μου πόλεις, χωρίς πρόβλημα το WUPPERTAL και το DÜSELDORF. Ουδέν πρόβλημα της θέσης στο τραίνο και μετάβασης.

Επειδή όμως πολύς κόσμος , αυθόρμητα θέλει να εκμεταλλευτεί τη φθηνή μετάβαση, είναι τα φθηνά προσφερόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία ήδη κατειλημμένα

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ: Για το Μόναχο διάρκεια μετάβασης 9,5 ώρες με τέσσερις αλλαγές REGIO ZUG; τραίνου, για το Αμβούργο 6 ώρες με τρεις αλλαγές τραίνου, στο Βερολίνο 9 ώρες με 5 αλλαγές τραίνου, στο ALLGÄU 9 ώρες με 5 αλλαγές τραίνου, στο SCHWARZWALD 6,5 ώρες με 4 αλλαγές τραίνου, στο HARZ, 5 ώρες με 3 αλλαγές τραίνου, και στην OSTSEE, 8 ώρες με 5 αλλαγές τραίνου, στο NORDSEE 5,5 ώρες με 2 αλλαγές τραίνου. Kölner Stadt-Anzeiger, 01.06.2022, Magazin Freizait, S. 6.

Ετούτο το φαινόμενο (της αναξιοπιστίας) το συναντά κανείς στην πατρίδα μας, όπως την καχυποψία, εγωϊσμός, εγωκεντρισμός, μεγαλομανία, δυσπιστία, δυσφήμηση, προκατάληψη, το πνεύμα αντιλογίας.
Είναι κάποιος απόλυτος, δεν δέχεται διαφωνία και διόρθωση των κακών κειμένων και προσπαθεί να επιβάλει την άποψή του με κάθε τρόπο με το σύστημα της υπερβολής και των υπερθετικών.

Η προκατάληψη είναι γνώμη χωρίς κρίση, έτσι, σε ολόκληρη τη ζωή μας εμφυτεούμε και εμπνέουμε στα παιδιά μας όποια άποψη θέλουμε, πριν να είναι σε θέση να κρίνουν.
Για όλα και πάντα έχουμε μια απόψη, χωρίς να έχουμε τη σχετική γνώση και ο Πλάτων μπροστά από 2400 χρόνια έλεγε " όταν δεν έχει Γνώση δεν διακιούσαι να έχει Γνώμη". Με μια ημερήσια εκδρομή σε γειτονικές πόλεις και όμορφα τοπία και η σχετική, "η φαντασία είναι το παν που αποτελεί μια προεπισκόπηση των όσων θετικών θα φέρει η ζωή" έλεγε ο Άλμπερτ Αϊστάιν.
Οι νέες εικόνες και ο οραματισμός και από τις γειτονικές πόλεις, ενεργοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις του υποσυνείδητου νου μας.

Και ο οραματισμός, μέσω του Νόμου της Έλξης, μαγνητίζει και προσελκύει τους ανθρώπους, τους πόρους και τις ευκαιρίες που χρειαζόμαστε για να πετύχει ο καθένας μας. Τα ταξίδια στο γύρω μας κόσμο χρησιμεύουν για να ρυθμίζεται η φαντασία από την πραγματικότητα και αντί να προσπαθείς να σκέφτεσαι πώς είναι τα πράγματα, να τα βλέπεις όπως είναι.
" Από το να μην γνωρίζει κάποιος κάτι τι και όμως να νομίζει ότι το γνωρίζει προέρχονται όλα σχεδόν τα σφάλματα της διάνοιάς μας", έλεγε ο Πλάτων. Από τότε που παραβλέπεται και έλαβε χώρα η κατάργηση της συνυπευθυνότητας, προέρχεατι η επιπόλαια συμπεριφορά μας. και " Ή γράψε φίλε μου κάτι τι που αξίζει να διαβαστεί, ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφεί".
Καθένας αξιολογεί την είδηση του εξειδικευμένου με την προσωπική του σκέψη και επαγγελματική και κοινωνική ικανότητας κρίσης και ενδιαφέροντος.

Μια περαιτέρω διαβίβαση ερεθισμάτων και εποικοδομητικών προτάσεων από εμάς για την προληπτική και αναγκαία και αφιλοκερδή, ανιδιοτελή ενημέρωση για τους Συνέλληνες συνανθρώπους μας που ενδιαφέρονται να μάθουν είναι μεγάλης σημασίας και δικής μας υποχρέωση στον απόδημο Ελληνισμό μας.

Είθε σε κάθε μας παρουσίαση θεμάτων να υπάρχει από όλους μας η επιθυμία μιας καλύτερης επεξήγησης, και δημοκρατικότερης Κοινωνίας και να αποτελείται από έναν εποικοδομητικό, γόνιμο, δημιουργικό, καρποφόρο, αποτελεσματικό διάλογο, όπου δύο ή περισσότερα άτομα προσπαθούν να διερευνήσουν κάποιο θέμα, ώστε να συνταχθούν συμπεράσματα που βοηθούν τη λύση του προβλήματος. ...
Σαφώς πρέπει να προσδιοριστεί στις αντιπαραθέσεις μας ο στόχος του διαλόγου και να επιζητείται η συνεργασία έντιμα και ευσυνείδητα. Και οι διαφορές αυτές που εξελίζονται σε ύβρεις και διαμάχες συχνά οδηγούν στην αδικία, τη βία και την εξαθλίωση - και τότε επικαλούμαστε το διάλογο όταν πια γίνεται ολοφάνερο πως η πρώτη και ύψιστη αξία είναι ο άνθρωπος και η μοίρα του.

" Η πληγή που δημιουργείται από τη γλώσσα είναι πολύ πιο βαθειά από αυτή που δημιουργείται από το μαχαίρι. Γαιτί το μαχαίρι τραυματίζει το σώμα, ενώ η γλώσσα τραυματίζει την ψυχή" Πυθαγόρας
Επίλογος
Το ότι εμείς, οι απόδημοι, λαβαίνουμε πολλά ερεθίσματα με τα ταξίδια μας, είναι θετικό, αλλά παραμένουν μόνο προσωπικά, αποκτημένα πλεονεκτήματα, είναι μπελαλίδικά όμως γιατί η επιθυμία, η λαχτάρα να θέλεις να περάσεις αλλαγές, βελτιώσεις χαράς στην πατρίδα σου, λέγοντας γιατί οι άλλες χώρες να πηγαίνουν καλύτερα από εμάς δεν λειτουργεί παραγωγικά και γόνιμα.

Σε εμάς όμως δίνεται η εντύπωση, ότι κυριαρχεί η DIVIDE ET IMPERA, οικογενειοκρατία, κλίκες και νεποτισμός και περαίτερω στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις τα δυσκίνητα γεροντάκια και οι κλίκες και κυριαρχεί το σλογκαν:

>> Γιατί να έχεις εσύ αυτά που δεν έχω εγώ και γιατί να ξέρεις εσύ αυτά που δεν ξέρω εγώ, τοιουτρόπως τα πάντα παραβιάζονται και πολύχρονες Αιτήσεις των πολιτών για αλλαγές και βελτιώσεις, με άνιση μεταχείρηση απορρίπτονται,αναπάντητες, και με την κατάργηση της συνεπευθυνότητας λαβαίνει χώρα με παράλειψη οφειλομένης βοήθειας.

Υπάρχει η υποψία του κοινωνιολογικού ορισμού των "μικρών δικτατοριών" και ένας ύποπτος, κρυφός ρατσισμός μεταξύ μας;.
-----------------------------Facebook>Konstantinos και www.kn-megalexandros.gr,άρθρο 527

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο