Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

557: ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΕΤΣΕΘΕΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕΣ

557 >ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ
ΕΤΣΕΘΕΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕΣ

Νομός Δράμας - > Ανατολική Μακεδονία και Θράκη<

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, ομογενής του εξωτερικού

Προλεγόμενα

- Βόρεια Ελλάδα- ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ του Δήμου Δοξάτου , Ν. Δράμας. Οι Πηγές ιδιοκτησίας της Κοινότητας Κυργίων , που στηρίζεται στο προεδρικό διάταγμα του 1929, τώρα εκπέμπουμε SOS καταπάτησης γης από την Καβάλα και τη δόλια απάτη για την αλλότρια ονομασία των Πηγών Κυργίων με προκλητικά, αλλότρια ονόματα ,και απαράδεκτα ΤΕΡΤΙΠΙΑ Διάκρισης.

Μια μεγάλη πρόκληση είναι η ΔΙΑΚΡΙΣΗ, η σιωπή, η άρνηση και η διαγραφή του "ως ανύπαρκτου" ονόματος των Κυργίων , και της ιδιοκτησίας των Πηγών, από τους "αμαρτωλούς; " και την εχθρική,καταστροφή εννιά πινακίδων προσδιορισμού των Πηγών και των Κυργίων, μέσα στο νομικά όρια της Κοινότητας Κυργίων, που μας θυμίζει την εξ Ανατολών βίαιη επέμβαση και κατοχή της Βορείου Κύπρου με αλλαγές δόλιων ονομάτων.

ΥΠΑΡΧΕΙ πρόκληση και στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας και ΔΟΛΟΣ που πρέπει να έχει νομικές συνέπειες. Ο Φιλόσοφος Αριστοτέλης, μας περιγράφει ότι: Η μοχθηρία και αδικία υπάρχουν από πρόθεση" (και όχι τυχαία ή κατά λάθος) Αριστοτέλης

Και έρχεται τώρα μια μεγάλη πόλη, η Καβάλα του γειτονικού Νομού, που ευεργετούμενη με το κοινωνικό προϊόν, τροφοδοτείται με πόσιμο νερό από το 1969 από τις Πηγές της Κοινότητας Κυργίων, με συγκατάθεση της Κοινότητας Κυργίων και κερδοσκοπεί με το νερό, ενώ λαμβάνει χώρα μια πλούσια σπατάλη του νερού, χωρίς να κάνει συμπληρωματική χρήση της αφυδάτωσης του πλούσιου θαλάσιου ύδατος μέχρι σήμερα , όπως κάνουν χώρες και πόλεις της Μεσογείου.
χωρίς η Καβάλα να αποζημιώσει το φυσικό, περιβαλλοντικό και αναπαυστικό περιβάλλον και την αντικατάσταση της καταστροφής του κολυμβητηρίου των Πηγών Κυργίων για χάρη του ανθρωπισμού και τους ανθρώπους της περιφέρειας .

Και ναι μεν η Καβάλα πίνει καθαρό κοινωνικό νερό, και ευημερεί και κερδοσκοπεί, όμως ο ταιλαίπωρος πληθυσμός των Κυργίων πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό, γιατί το νερό που προωθείται για τα Κύργια διακινείται διαμέσου ύποπτων " καρκινογόνων" αμιαντοσωλήνων, του τρόμου και της απόγνωσης.

Ενώ τα καλοκαίρια υποφέρουν τα Κύργια και από αυτό το νερό των ύποπτων καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων. >

>Και ενώ τώρα έρχεται , τώρα μετά εκατό χρόνια του πόνου, της βίας, εξεδίωξης και εξόντωσης και της αυταρχικότητας πάνω από τα ψυχικά και αθεράπευτα προβλήματα και πάθη, που δεν μπορέσαμε να υπερπιδήσουμε και να απαλλαγούμε, ως δήθεν ειρηνοποιός για το κοινωνικό προϊόν με τις "παρόμοιες ανατολίτικες" συμπεριφορές, βίας, ετσιθελισμού, αυταρχικότητας, με βίαια βήματα; κατάληψης και κατοχής γειτονικού Νομού και κοινότητας,με άλλα λόγια τερτίπια, ενώ ως ευεργετούμενοι δεν έδειξαν ούτε σεβασμό, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε συμπαράσταση, ούτε ευθύνη, ούτε θετική αλληλεπίδραση απέναντι στους ευεργέτες.

Όλες οι πόλεις και χώρες της Μεσογείου κάνουν συμπληρωματική χρήση της αφυδάτωσης του θαλάσσιου ύδατος, έστω προληπτικά, για μικτό πόσιμο νερό, και για τις τουριστικές εγκαταστάσεις και για τις γεωργικές εργασίες και περιβαλλοντικούς, όμορφους κήπους, εκτός από την Καβάλα;

Και διαβάζοντας θυμόμαστε, πως οι Τ..ρκ@λάδες επενέβησαν το 1974 στην Κύπρο ερχόμενοι ως ειρηνοποιοί για να καταλήξουν στην αυταρχικότητα, την κατοχή, το πλιάτσικο και τη συνεχή απειλή με κατοχικό στρατό.

Η ευεργεσία της Κοινότητας Κυργίων του 1936 με ύδρευση και άρδευση στις γύρω κοινότητες και η χορήγηση πόσιμου νερού στην Καβάλα το 1969, μας φέρνουν περαιτέρω σε προβληματισμούς, οι ευεργετούμενοι με έγκριση των "ημετέρων" και "υμέτερων"; σε αξεπέραστες ανατολίτικες συνήθειες σε αρνητικά γεγονότα της καταπάτησης, κατοχής γης και ανέγερση παράνομων κτησμάτων, δολιότητας και απάτης, και άρνηση της ιδιοκτησίας των Κυργίων με βάση του προεδρικού διατάγματος του 1929, αλλά και η προώθηση του κοινωνικού προϊόντος, άνευ καταβολής συγκεκριμένου ποσού, δημιουργεί ανισότητες, άνιση μεταχείρηση και έλλειψη νερού στα χωριά μας.

Είναι γνωστό, ως οι φιλήσυχοι, ειρηνικοί, φιλότιμοι, φιλόξενοι και αξιαγάπητοι, πρόσφυγες των Κυργίων, διαπιστώνουμε, ότι " "Περισσότερο αγαπούν οι ευεργέτες τους ευεργετούμενους παρά οι ευεργετούμενοι τους ευεργέτες" Αριστοτέλης

Μερικοί συνδημότες και ετεροδημότες "οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να ανταποδώσουν το κακό παρά το καλό που τους έκανες, αφού ευγνωμοσύνη είναι βάρος, ενώ η εκδίκηση είναι ευχαρίστηση".

" Η αχαριστία είναι ανέκαθεν σημάδι αδυναμίας. Δεν γνώρισα ποτέ πραγματικά ικανούς άνδρες που να ήταν αχάριστοι" Johann Wolfgang Goethe

" Τον αχάριστο άνθρωπο, όταν τον καθήσεις στον ώμο σου, θα προσπαθήσει να ανεβεί στο κεφάλι σου " Σαίξπηρ

> kn-megalexandros.gr-- Facebook: konstantinos- > info@kn-megalexandros.gr <

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, ομογενής του εξωτερικού, Μάρτιος 2023

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και μετάδοση με κάθε τρόπο με την προϋπόθεση να αναφέρεται συγγραφέας και Πηγή

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο