Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Φίλοι των ζώων και Ορφανοτροφεία αδέσποτων σκύλων

ΦΙΛΟΙ των ζώων και Ορφανοτροφεία αδέσποτων σκύλων

Πολύ καλή είναι η αγάπη και η πρωτοβουλία δράσεων για χάρη των ανυπεράσπιστων ζώων και των σκύλων. Το ίδιο φαινόμενο έχουμε και εμείς στη Βόρεια Ελλάδα, 66032 Κύργια , του νυν Δήμου Δοξάτου, του Νομού Δράμας.

Βέβαια αξιέπαινοι οι Φίλοι των Ζώων και αυτοί που ενδιαφέρονται και φροντίζουν για μικρά και μεγάλα "αδέσποτα"ζώα που συνήθως εγκαταλείφτηκαν..

Το κακό είναι ότι πολλοί Συνέλληνες τα αγαπημένα τους ζώα, τα αγαπούν και τα φροντίζουν όσο καιρό είναι τα ζώα νέα, αλλά και οι άνθρωποι σε νεανική ηλικία.

Μετά τα παίρνουν μαζί τους σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή σε χωριό, όπως τα Κύργια που διακινείται ο μικρός τουρισμός φέρνοντας "οι άγνωστοι πελάτες" και εγκαταλείποντας εδώ τα αγσπημένα τους, όπου υπάρχει ορφανοτροφείο Σκυλιών και τα εγκαταλείπουν,στο χωριό και φεύγουν.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο γεμίζουν χωριά και χωριουδάκια από αδέσποτα σκυλιά,που εγκαταλείπονται από τα αφεντικά τους, που τα αδέσποτα τρομάζουν και τους μεγάλους και τα μικρά παιδιά. Τι τραγικό.

Τα πολύ περασμένα χρόνια έριχναν τα μικρά γατάκια και αναπιθύμητες γάτες στα πλησιέστερα πηγάδια ζωντανά. Τώρα σκυλιά και γάτες, τι τραγικό είναι, να τα εγκαταλείπουν σε ξένα χωριά και πόλεις.

Μην ξεχνάμε ότι τώρα υπάρχουν και νέοι κάτοικοι στην Πατρίδα μας, που αναζητούν, βρίσκουν, σφάζουν και τρώνε και γάτες και σκυλιά.

Ταξιδεύοντας σε ασαιτικές χώρες αντικρυζει κάποιος πανέμορφα σκυλάκια και πανέμορφους σκύλους σε βιτρίνες εστιατορίων, όπου περνάει ο πελάτης και επιλλεγει πιο σκυλάκι θα σφαχθεί για ψήσιμο.

Στα πλοιαράκια των ποταμών τρέφουν οι κάτοικοι ψάρια και πανέμορφους σκύλους για αργότερα σφάξιμο και μαγείρευμα.

Ίσως πρέπει τώρα να θεσπιστεί και στην Ελλάδα νομοθεσία καταχώρησης σκυλων,όπως ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε από τη γέννηση ως το θάνατο ενός σκυλιού να είναι καταχωρημένο στις αρμόζουσες αρχές και να μπορεί να ελέγχεται σε όλη του τη ζωή, στη συνέχεια μπορεί μάλιστα ένας κτηνίατρος να παρακολουθεί όλη τη διάρκεια της ζωής του, το ζώο, και ως τον επίσημο καταχωρημένο θάνατο.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια καλή πρόληψη γα τα ζώα από την περιφρόνιση και εγκατάληψη... Κ.Ν. ομογενής του εξωτερικού

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο