Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

572>Η ΚΟΛΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ>>>

572 >H ΚΟΛΩΝΙΑ είναι η πόλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η μητρόπολη του Ρήνου και με το Προπύγιο του Καρναβάλου

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

Η Κολωνία επί του Ρήνου με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους είναι γνωστή απο τον καθεδρικό ναό της, αλλά και ως μεγαλούπολη στην Καρδιά της Ευρώπης.

Η Κολωνία, KÖLN, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο κσι η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου της Βορειας Ρηναντίας-Βεστφαλίας NRW, η Κολωνία ειναι χτισμένη και στις δύο όχθες του ποταμού Ρήνου και είναι από το 1988 αδελφοποιημένη με την Θεσσαλονίκη.

Είναι συγκοινωνιακός κόμβος και οικονομική Μητρόπολη του Ρήνου με οχτώ γέφυρες και δέκα αυτοκινητοδράμους. Με τον πιο πυκνά δικτυωμένο Σιδηροδρομικό σταθμό με χίλιους συρμούς την ημέρα. Με ένα από τα τελειότερα και από τα πιο μοντέρνα αεροδρόμια του κόσμου.

Μια πόλη με φημισμένες εκθέσεις, ωραιότατα πάρκα, κέντρα διασκέδασης και αγοραστικούς παράδεισους στους πλατείς πεζόδρομους της και όπως και με πλούσια ιστορία δύο χιλιάδων ετών.
Εδώ στην Κολωνία μπροστά από χίλια χρονια εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι Έλληνες, από την Κωνσταντινούπολη με την Ελληνίδα, αυτοκρατειρα ΘΕΟΦΑΝΩ απο το Βυζάντιο, όπου ο τάφος της βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως είναι γνωστό η ΘΕΟΦΑΝΩ ήτανε μια μεγάλη γυνακεία ιστορική προσωπικότητα, που η μνήμη της γιοράζεται κάθε χρόνο μια ολόκλρη εβδομάδα με πολλές εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις, χορό και τραγούδι.

Σήμερα στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατοικούν το 2019, 453.000 Ελληνες.

Η σημερινή, νέα αλληλουποστήριξη
Η δυσαρέσκεια στη Γερμανία εβδομαδιαία.. και όμως περισσότεροι άνθρωποι έχουν τάση ενεργητικότητας αντί της οργής. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση αξίζει ο κόπος, να αναλάβουν την ευθύνη μόνοι τους. Άσσε απλά αντί να εξυβρίζουν για τους ανίκανους πολιτικούς ή τα ακατάλληλα σχολεία ? Αυτό είναι πολύ εύκολο γιατί αξίζει ο κόπος, ο ίδιος να δραστηριοποιηθεί αν η Πολιτεία αποτύχει. Σύγκρινε: Sueddeutsche Zeitung, Sa/So. 24.25.2.2014
-------------------
Το άρθρο θα συνεχιστεί

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο