Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Η Νoτιοανατολική Ευρώπη φλέγεται

Κων/νου Ναλμπάντης, Κολωνία
konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr,
www.asxetos.gr

Ο πύρινος όλεθρος στην Πατρίδα μας, μας συγκινεί όλους μας, και τα ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν, ότι μόνο το 4% των δασικών πυρκαγιών, έχουν φυσικά αίτια, όπως κεραυνοί.

Το ότι είμαστε λαός εχθρικός στη φύση και το περιβάλλον το διαπιστώνουμε καθημερινά και από τις προτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαίων εταίρων μας., για την πρόληψη, όπου για την αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης και του πύρινου ολέθρου, αναζητούμε βοήθεια σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Ασφαλώς το θέμα των πυρκαγιών είναι πολύπλοκο, από τους κερδοσκόπους, τον καύσωνα, τις παράνομες χωματερές. Το ότι όμως τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι μόνο το 4% των δασικών πυρκαγιών, έχουν φυσικά αίτια, μας προκαλεί για ενεργητικότερη πρόληψη.

Το 96% των πυρκαγιών είναι υπεύθυνος ο άνθρωπος, μια και ο λαός μας χαρακτηρίζεται ως εχθρικός στη φύση και το περιβάλλον.
Πολλές πυρκαγιές στην Ελλάδα καταγράφονται στον λογαριασμό των οικοπεδοφάγων, που μετατρέπουν το απεράσπιστο δάσος σε επικερδή οικοδομήσιμη γη, όπου υπολογίζουν ότι σε λίγα χρόνια τα καμένα δάση θα μετατραπούν σε οικοδομές και κυρίως όταν στις αρμόδιες αρχές κατατίθεται η Αίτηση με ένα "φακελάκι" χρημάτων.

Ετούτα τα περιστατικά αναφέρονται στα ξένα ΜΜΕ.

Από τον Ιούνιο ως τώρα κάηκαν 70 000 εκτάρια δάσος, γεωργικές περιοχές κλπ., σχεδόν πέντε φορές περισσότερα από τον περασμένο χρόνο.

Δεν είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες, θερμοκρασία, καταιγίδες, και περαιτέρω οι 1500 παράνομες χωματερές, αλλά βασικό και οι παραλείψεις των περασμένων ετών για να βελτιώσουν τις 12 μεγάλες πληγές της περιβαλλοντικής μας ύπαρξης.

Για τις παραλείψεις των περασμένων ετών, που υπάρχουν αδιόρθωτες οι κάτωθι μεγάλες πληγές:
σκουπίδια-χωματερές. Βιομηχανικά απόβλητα, φυτοφάρμακα, σπατάλη νερού σε όλη τη χώρα, βιότοποι χωρίς νερό και ζωή εκτιθεμένοι σε κλίνδυνο, μολυσμένα ποτάμια, καταπατήσεις δασών, αυθαίρετα χτίσματα, ατμοσφαιρική ρύπανση, πόλεις-χωριά, χωρίς πράσινο, υπεραλίευση και βρώμικη ενέργεια.

Για όλα αυτά και την ελλιπή πρόληψη των πυρκαγιών πληρώνει η χώρα τώρα ένα υπερ υψηλό τίμημα.

Σχεδόν 300 πυρκαγιές, το ότι η πυροσβεστική υπηρεσία και οι εθελοντές αγωνίζονται πολλές φορές σε χαμένο έδαφος, θα μπορούσε να κάνει επίσης στα ανύπαρκτα εξοπλιστικά μέσα, ενώ μπροστά από δυό χρόνια έκανε Αίτηση η κυβέρνηση για την προμήθεια 180 νέων πυροσβεστικών οχημάτων, όμως μέχρο τώρα δεν παραγγέλθηκαν.

Από τις 12 500 προγραμματισμένες θέσεις στις πυροσβεστικές υπηρεσίες, και εδώ εξάλλου είναι κατειλημμένες μόνο με 8 500 και ίσως ποτέ με το κατάλληλο προσωπικό.

Υπάρχουν ενδείξεις γι΄ αυτό, ότι οι τοποθετήσεις, προαγωγές και πρόωρη συνταξιοδότηση στις πυροσβεστικές υπηρεσίες αντί να ακολουθηθεί μια ποιοτική επιλογή και αναβάθμιση - ακολουθεί δηλαδή ένας νεποτισμός, μια παλιά και καθημερινή ελληνική ασθένεια.

Πηγή:Frankufter Rundschau,28.07.2007
Koelner Stadt-Anzeiger, 28.07.07,
www.kathimerini.gr
www.kn-megalexandros.gr,

Κων/νος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία
konstantin.nalbantis@t-online.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο