Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Η Αττική φλέγεται

Καταστροφικός για την Αττική ο συνδυασμός των πυρκαγιών σε Πεντέλη-Πάρνηθα.

Απο την Κολωνία, Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, www.kn-megalexandros.gr

Αγαπητοί Συνέλληνες ,

Στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Πατρίδα μας, είναι λογικό να υποφέρουμε όλοι μας.
Ασφαλώς πρωτεραιότητα έχει η αναφερόμενη αποδοχή των προτάσεων των εξειδικευμένων εμπειρογνώμων. Επιτρέψτε μου όμως να συμπληρώσω, ότι η συνείδηση του περιβάλλοντος ανήκει στο σχολείο και στον άμβωνα της εκκλησίας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαπεράσουμε, ότι η σωτηρία των δασών ως φυσικός αναπνευστικός πνεύμονας και η προφύλαξη του ζωϊκού πλούτου της χώρας μας είναι ανεκτίμητος πλούτος του πολιτισμού μας.

Για την συνταγματική ισοτιμία και την μείωση και εξαφάνιση του φθόνου, πείσματος, μίσους, αντιπαράθεσης, ιδιοτέλειας, οικοπεδοφαγίας και ανισότητας, πρέπει να απομακρύνουμε κάθε ξενοδοχείο, παράνομη βίλλα και χτίσμα από το εσωτερικό του δάσους, ασφαλώς και κάθε εκκλησία, εκλησάκι και μοναστήρι, που μπορούν να χαρακτηριστούν η αιτία και γένεση του κακού.

Ίσως κάποτε ωφελεί να προβληματιζόμαστε υποδειγματικά από χώρες των Ευρωπαίων εταίρων μας, όπου στην Ολλανδία δεν επιτρέπεται να χτίσουν καινούργια εκκλησία, ενώ τώρα 45% των εκκλησιών ή κατεδαφίζονται ή λόγω αρχιτεκτονικής αξίας μετατρέπονται σε χορευτικά κέντρα για νέους, καταστήματα και γραφεία εξυπηρέτησης.

Στα δικά μας ερηπωμένα χωριά και συνοικίες των πόλεων ίσως και πάνω από 70% των μικρών και μεγάλων εκκλησιών να είναι περιττές και αντιπαραγωγικές για κοινωνικούς,πολιτιστικούς και αλληλέγγυους στόχους.

Για τούτο, παρακαλείστε και σας προκαλώ ευγενώς με τα πολλαπλά ελληνικά ΜΜΕ να κάνετε μια ειδική έρευνα στην Ολλανδία.

Για την αποφυγή ραγδαίων επιπτώσεων στα κατεστραμμένα οικοσυστήματα πρέπει να δώσουμε άμεση πρωτεραιότητα εκτός των άλλων στο δάσος ως αναπνευστικό πνεύμονα και προφύλαξη του ζωϊκού πλούτου μας. Χρειαζόμαστε άμεση τεχνική και υλική βοήθεια και περαιτέρω επιμόρφωση των πυροσβεστών.

Στο κέντρο βάρους πρέπει να βρίσκεται εδώ και τώρα η επεξεργασία μοντέλων προφύλαξης, εξυπηρέτησης, δράσης και συνεργασίας με τον εντόπιο πληθυσμό.

Η ευαισθησία του ανθρώπου απέναντι στη φύση και στις πύρινες καταστροφές πρέπει να λάβει ενεργητική συνεργασία και δραστήρια και παραγωγική αλληλεπίδραση.

Οι ξηρασίες περιόδων διαρκείας μετατρέπουν πολύ εύκολα τα δάση μας σε μία εύφλεκτη καύσιμη ύλη και αν όμως μετά από μια πύρινη καταστροφή ακολουθήσουν ισχυρές βροχές είναι οι ζημίες ακόμα μεγαλύτερες και ένεκα τούτου έχει πρωτεραιότητα η προφύλαξη του δάσους με την αποδοχή και των εξειδικευμένων προτάσεων.

Και ας αρχίσουν επιτέλους σε όλη τη χώρα οι δεντροφυτεύσεις μικτών και πλατύφυλλων δασών.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό, (σχετικά γράψαμε σε άλλη μας εργασία), και οι πυροσβέστες αξιώνουν μια καλύτερη εκπαίδευση.

Πολλές πυροσβεστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να είναι καλά προετοιμασμένες για δύσκολα και άβατα σημεία εδαφών, διότι αεροπλάνα και ελικόπτερα μπορούν να αναχαιτίσουν μια φωτιά προσωρινά, η δύσκολη όμως εργασία πρέπει να εκτελεστεί στο έδαφος και εκεί χρειάζεται και εξειδικευμένη αλληλεπίδραση μεταξύ αέρος και εδάφους.


Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία
konstantin.nalbantis@t-online.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο