Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

2.Mέρος: ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

2.Μέρος: ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΠΡΟΩΘΟΎΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
www.kn-megalexandros.gr, konstantin.nalbantis@t-online.de

Δεύτερο Μέρος

„ Meckenheimer Demokraten wollen Neustart“

„ Gemeinsames Ziel macht aus politischen Konkurrenten Verbündete: CDU, SPD, UWG, FDP und die Grüne kaempfen um Stimmen gegen Buergermeisterin Y.K. – „Sofortprogramm“ fuer die Zeit danach.
Erst die Abwahl von Buergermeisterin Y.K., dann die Neustart fuer Meckenheim: Diese Ziele die sich frueher manches Mal heftig stritten. Stadtverordnete hatten mit großer Mehrheit Abwahl der Buergermeisterin geschlossen.

Die Buergermeisterin Y.K. will Meckenheimer Rat aufloesen lassen. Siehe Quellen, unten.

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ

Η Δήμαρχος του Μεκενχάιμ, Δήμος πλησίον της Βόννης, βρίσκεται προ της καθαίρεσή της, όπου για ένα κοινό στόχο μετατρέπονται από πολιτικοί αντίπαλοι πέντε κομματικές παρατάξεις σε συμμάχους και αγωνίζονται για ψήφους εναντίον της Δημάρχου Υ.Κ. με ένα άμεσο πρόγραμμα: για τον χρόνο μετά. Τις επιρρίπτουν «απολυταρχικές» πρωτοβουλίες με ελλιπή προώθηση σπουδαίων έργων στην πόλη, όπου κυριαρχεί στασιμότητα. Η Δήμαρχος αξιώνει όμως από την κυβέρνηση του κρατιδίου διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Όπως περιέγραψα στο πρώτο μέρος, τώρα στο Μεκενχάϊμ έχει αποφασίσει την 8. Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο να ανοίξει το δρόμο για την καθαίρεση της Δημάρχου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU. Με την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 απεφάσισαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την διενέργεια της διαδικασίας καθαίρεσης. Πρώτα επιδιώκουν την καθαίρεση της Δημάρχου Υ.Κ., μετά αρχίζει νέα εποχή για την πόλη τους. Αυτούς τους στόχους ακολουθούν τέσσερα πολιτικά κόμματα και μία ένωση ψηφοφόρων, όπου πρωτύτερα αγωνιζότανε μερικές φορές μεταξύ τους σκληρά και μαχητικά .

Τώρα εξασκούν CDU,SPD,FDP,GRUENE και UWG το τέλος των ενοχοποιήσεων ως «Δημοκράτες του Μεκενχάιμ» και είναι αποφασισμένοι , να μην αφήσουν να διαιρεθούν με αντιπαραθέσεις . Για ποιο λόγο είναι επείγουσα και αναγκαία να γίνει μια νέα αρχή, εξηγούν στα ΜΜΕ και ότι όμως δεν είναι περαιτέρω νοητό με την σημερινή Δήμαρχο..., και τονίζουν όλες οι αναφερόμενες παρατάξεις , ότι μας είναι συνειδητά, ποιοι κουραστικοί αγώνες θα είναι για εμάς, διότι πρέπει ακόμα να πείσουμε πολλούς πολίτες και επίσης ότι η Δήμαρχος τα προηγούμενα χρόνια κατά την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου ήτανε μάλλον αντιπαραγωγική και εξασκούσε μια πολιτική του αποκλεισμού.
Αιτιολογούν την προσπάθειά τους ένεκα των κλονισμένων σχέσεων απέναντι στην προϊσταμένη της Διοίκησης και τις επιρρίπτουν «απολυταρχικές» πολιτικές πρωτοβουλίες που βλάπτουν την πόλη τους.

Επίσης αναμετρούν σπουδαία έργα της πόλης, που αυτή δεν προώθησε επαρκώς ή δεν προώθησε καθόλου. Πάνω σε αυτά προστέθηκαν και κομματικές προοπτικές μεμονωμένων πρωτοβουλιών και αποτυχίες, επίσης εξακρίβωσαν τα κόμματα μια «χαώδη κατάσταση» της Διοίκησης, όπου στο παρελθόν κατά σειρά διορισμένοι έχουν φύγει.

Για την παραίτηση τώρα οφείλουν την 25. Νοεμβρίου να αποφασίσουν οι πολίτες της μικρής πόλης, πλησίον της Βόννης για την καθαίρεση. Στην προκειμένη περίπτωση αρκεί μια απλή πλειοψηφία των ψηφοφόρων, αλλά ο αριθμός των ψηφοφόρων και ο αριθμός των υποστηρικτών πρέπει να είναι το λιγότερο ¼ των ψηφοφόρων .

Υπήρξε επίσης μια πλειοψηφία για το Αίτημα, να παραιτηθεί προσωρινά από τα καθήκοντά της.
Το συμβούλιο της κατηγορεί, όπως ανέφερα για πολιτικές («απολυταρχικές») πρωτοβουλίες και ζημία της πόλης, όπου μια συνεργασία με την Υ.Κ. δεν είναι δυνατή. Δήμαρχος βρίσκεται οχτώ περίπου χρόνια στα καθήκοντά της.

Αυτή πάλι από μέρους της μπροστά από μια βδομάδα υπέβαλε Αίτηση στην Κυβέρνηση του
κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο Ντίσελντορφ για την διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ

Αυτή πάλι επιδιώκει τη διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα πρέπει να ασχοληθούν ο Νομάρχης της Κολωνίας και ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου NRW. Μετά την ψηφοφορία προώθησης της καθαίρεσης της Δημάρχου για πρώτη φορά στην ιστορία του κρατιδίου παρουσιάζεται μια διαμάχη μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου και της ανώτατης εκπροσώπου και προϊσταμένες της Διοίκησης.

Τις επιρρίπτουν «απολυταρχικές», μεμονωμένες πρωτοβουλίες με ελλιπή προώθηση σπουδαίων έργων στην πόλη, όπου κυριαρχεί στασιμότητα.
Ενώ τώρα πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο αξιώνει από την εποπτική Αρχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Νομάρχου μια διάταξη εντολής, απαιτεί η Δήμαρχος από την κυβέρνηση του κρατιδίου, στο Ντίσελντορφ, τη διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δήμαρχος αιτιολογεί την αξίωσή της με πολλές τεκμηριωμένες αναφορές, που οφείλουν να αποδείξουν, ότι το Συμβούλιο κατ΄ επανάληψη έλαβε παράνομες και καταστροφικές αποφάσεις και οδήγησε το Δήμο σε ένα είδος έκτακτης ανάγκης.

Όταν διατύπωσε την Αίτησή της, την 26. Σεπτεμβρίου 2007, προς την κυβέρνηση του κρατιδίου, στο Ντίσελντορφ καταμέτρησε «28 παράνομα περιστατικά» που ευθύνονται οι επιτροπές του δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά την άποψη της Δημάρχου με την Αίτηση προς την Κυβέρνηση, αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενεργεί « εκ προθέσεως και χοντρικά από αμέλεια» και παραβαίνει, ιδιαίτερα την υποχρέωση του απορρήτου της σιωπής και πίστης. Και συνεχίζει, ότι η συστηματική από παραμορφώσεις και καταστρεπτικές προσανατολισμένες αποφάσεις του Συμβουλίου, είναι στραμμένες εναντίον των πολιτών και ένεκα τούτου δημιουργήθηκε μια έκτακτη ανάγκη. Βλέπε: Koelner Stadt-Anzeiger, 10.10.07.

Όλα τα αναφερόμενα κόμματα όμως στο συλλογικό εκλογικό τους αγώνα, για την 25. Νοεμβρίου αναφέρουν, ότι « δεν πρέπει μόνο να φύγει κάποιος, παρά εκεί πρέπει επίσης να έλθει κάτι καινούργιο» . Σε λίγες βδομάδες συλλογικά τα κόμματα θέλουν να παρουσιάσουν ένα «άμεσο πρόγραμμα δράσης».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι είναι αποφασισμένοι και θέλουν να καταλήξουν σε μια τελεία. Κάτω από τις πολύμηνες και αφόρητες διαμάχες με τη Δήμαρχο. Τώρα έχουν τον τελευταίο λόγο οι πολίτες του Δήμου.

Αυτοί αποφασίζουν, αν πρέπει να παραμείνει η Δήμαρχος στα καθήκοντά της ή όχι στην εκλογή την 25. Νοεμβρίου.
Από την άλλη μεριά η αξίωση της Δημάρχου για διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το αυστηρότερο μέσον και γι΄ αυτό είναι ανάγκη να εξεταστούν οι επικρίσεις της Δημάρχου μεταξύ Κυβέρνησης και Νομάρχου της Κολωνίας.

Αν πεισθεί ο υπουργός Εσωτερικών, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να διαλυθεί, τότε καλείται τελικά το Κοινοβούλιο ν΄ αποφασίσει. Μια άρνηση της αξίωσης της Δημάρχου μπορεί μόνο και μόνος να διατυπώσει ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου.

Αν πάλι λάβει χώρα η ψηφοφορία των Δημοτών, την 25. Νοεμβρίου για την καθαίρεση της Δημάρχου, τότε χρειάζονται τα κόμματα τουλάχιστον 5.000 ψηφοφόρους, που θα αποφασίσουν για μια καθαίρεση.

Αν πάλι δεν κατορθωθεί η καθαίρεσή της, τότε αναφέρουν οι Σύμβουλοι δεν θα αντιδράσουν φοβισμένα και ότι θέλουν σε κάθε περίπτωση να συνεχίσουν την μέχρι τώρα συνεργασία και να δώσουν θετικά ερεθίσματα για το μέλλον του Μεκενχάιμ.
Θα επανέλθω και πάλι στο θέμα μετά την 25. Νοεμβρίου.

Πηγή: Koelner Stadt-Anzeiger, 9.10, 10.10.07. ( www.kölner-Stadt-anzeiger.de)
Bonner General Anzeiger, 19.09, 9.10., 10.10.07. ( www.general-anzeiger-bonn.de)

www.kn-megalexandros.gr, : πρώτο μέρος και πολλαπλά άρθρα για Αιτήσεις και πολυετείς άκαρπες πρωτοβουλίες ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, σχετικά με την Πατρίδα μας.

Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγική με κάθε τρόπο, αρκεί να αναφέρεται ΠΗΓΗ και LINK: www.kn-megalexandros.gr,
konstantin.nalbantis@t-online.de,

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο