Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

3.Μέρος: ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΘΑΙΡΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ- Meckenheimer Buergermeisterin muss gehen

3. Μέρος: OΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ Meckenheim ΜΕ ΚΑΤ ΕΥΘΕΊΑΝ ΠΑΛΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ

MECKENHEIMER waehlten direkt am 25.11.07 ihre Buergermeisterin ab und sie muss gehen

Mehr als zwei drittel sprechen sich gegen Buergermeisterin Y.K. (CDU) aus und waehlen sie damit nach acht Jahren im Amt vorzeitig ab – Beteiligung von mehr als 60 Prozent, mit 68,5% der abgegebenen Stimmen haben die Buerger fuer die Abwahl der Verwaltungschefin votiert. So war auch das per Gesetz vorgeschriebenen Quorum –mindestens ein Viertel der Wahlberechtigten muesste fuer die Abwahl stimmen – erreicht. Damit wurde zum zweiten Mal in NRW ein direkt gewaehlter Buergermeister auch direkt wieder abgewaelht.

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr

Προβληματισμός

Περισσότερο από τα δύο Τρίτα των Δημοτών ψήφισαν εναντίον της Δημάρχου του Meckenheim, Y:K. (CDU) και με το αποτέλεσμα αυτό καθαιρέθηκε νωρίτερα από οχτώ χρόνια της υπηρεσίας της ως Δημάρχου – Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήτανε 60%, και για την καθαίρεσή της ψήφισαν 68,5% των Δημοτών. Νέες εκλογές Δημάρχου σε τρεις μήνες. Ένα μεταρρυθμιστικό μοντέλο και για την Πατρίδα μας;

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ

Στην προκειμένη περίπτωση αφορά ένα μεταρρυθμισμένο εκλογικό σύστημα, που κατεπειγόντως χρειαζόμαστε και στη δική μας Πατρίδα και είναι για τις Νομαρχιακές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις. Σε αυτό το σύστημα ο Δήμαρχος επιλέγεται κατ- ευθείαν από λαό και ανεξάρτητα από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το εκλογικό σύστημα παράλληλα με τα πολιτικά κόμματα, επιτρέπει Waehlergemeinschaften, λίστες-ενώσεις πολιτικοποιημένων ψηφοφόρων, και δημοψηφίσματα. Έτσι λοιπόν προσκλήθηκαν ακόμα μια φορά οι Δημότες να ψηφίσουν και πάλι κατ΄ ευθείαν, σύμφωνα με τον Νόμο, όπου έπρεπε για την καθαίρεση της Δημάρχου να ψηφίσει το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων κατ΄ ευθείαν.

Έτσι συνέβη για δεύτερη φορά στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας NRW ( με 18 περίπου εκατομμύρια κατοίκους) ένας κατευθείαν από τον λαό εκλεγμένος Δήμαρχος επίσης και ξανά κατ΄ ευθείαν να καθαιρεθεί με ψηφοφορία και με 68.5% για την καθαίρεση.

Η καθαίρεση της Δημάρχου που προερχότανε από το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα προωθήθηκε από τους «Δημοκράτες του Μεκενχάιμ», με την συνένωση των κομμάτων του Δήμου από: CDU,SPD,FDP,UWG und Gruene, που με την πλειοψηφία τους εναντίον της Δημάρχου παρακίνησαν την καθαίρεσή τους, όπου τώρα στις επόμενες τρεις μήνες πρέπει να επιλεγεί με ψηφοφορία των Δημοτών ένας νέος Δήμαρχος.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Στα δύο προηγούμενα άρθρα μου είχα τονίσει τους λόγους των αντιμαχόμενων θέσεων, αποφάσεων και μπλοκαρισμάτων μεταξύ του Δημοτικού συμβουλίου και της Δημάρχου, όπου όλα τα κόμματα αποφάσισαν με την πλειοψηφία τους για την προώθηση της καθαίρεσης και έθεσαν τέλος των πολύμηνων και πολύχρονων διαρκούντων αγώνων μεταξύ της Δημάρχου του Μεκενχάιμ και του Δημοτικού συμβουλίου, και όπου όχι μόνο όλη η περιφέρεια αλλά και όλο το κρατίδιο NRW έχει ζήσει μία πολιτική υπερβολή, όπως ασφαλώς είναι δυνατό σύμφωνα με το σύνταγμα της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες του Μεκενχάιμ έθεσαν τέρμα στην μακροχρόνια έχθρα με την ευδιάκριτη ψήφο τους – για μεγάλη ανακούφιση της μεγαλύτερης πολιτικής πλειοψηφίας της πόλης. Άλλωστε η Αίτηση καθαίρεσης υποστηρίχτηκε από όλα τα κόμματα του συμβουλίου. Η Δήμαρχος φαίνεται να απέτυχε στη δική της ελλιπή ικανότητα συναίνεσης και με την δική της επίμονη ισχυρογνωμοσύνη .

Τελειώνοντας το θέμα μας, ήθελα να τονίσω, ότι και στη δική μας Πατρίδα χρειαζόμαστε ένα νέο μεταρρυθμιστικό μοντέλο και στη Κοινοβούλιο, Ευρωκοινοβούλιο και στις Νομαρχιακές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις. Ασφαλώς ευδιάκριτα πρέπει να προωθηθεί ο πρώτος και δεύτερος ψήφος, αλλά και λίστες-ομάδες πολιτικοποιημένων πολιτών, όπως ασφαλώς και επείγουσα είναι η εισαγωγή δημοψηφισμάτων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ είναι τόσο απαραίτητη για να έχει και η Ελλάδα το κύρος ότι συμμερίζεται τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για ισονομία και ισοτιμία και θέτει επί τάπητος την επιστολική ψήφο στους ομογενείς μας της Ευρώπης και μαζί με την αντιπροσώπευσή τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Αλλά ακόμα προτιμότερο και αποδοτικότερο είναι, αν στο Ευρωκοινοβούλιο επιλέγονται ευρωβουλευτές πολιτικοποιημένοι, γλωσσομαθείς, τεχνοκράτες , προβληματισμένοι, ανεξάρτητοι ομογενείς που κατοικούν σε χώρες των Ευρωπαίων εταίρων μας και μέσα στα όρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ώστε να συμπεριλάβουμε τις νέες εξελίξεις και σύμφωνα με την φιλοσοφία: „Interkulturelles Management» .

Πηγή: Koelner Stadt-Anzeiger, 26.11.07
www..general-anzeiger-bonn, 26.11.07
www.wdr.de/themen/politik/nrw04/buergermeisterin_meckenheim/071124.jhtml
www.kn-megalexandros.gr, Μεκενχάιμ, Δυο προηγούμενα άρθρα μου

Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία

konstantin.nalbantis@t-online.de.
www.kn-megalexandros.gr,

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο