Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ :" Mouse Rage Syndrom"

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

α) «Κολλημένοι με το Διαδίκτυο»
β) Η νέα ασθένεια του ιντερνετ: "Mouse Rage Syndrom"

H ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

Στην πολύ συζητημένη επικαιρότητα των πολύωρων κολλημένων νέων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία στο διαδίκτυο και τα θετικά ή και για τις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις του, επιθυμώ να λάβω μέρος.
Επιτρέψτε μου από την Κολωνία να επισημάνω, ότι με τις έρευνες στη Γερμανία έχουν διαπιστώσει, ότι οι χρήστες κομπιούτερ και ιντερνέτ ενεργοποιούν τον εγκέφαλο κατά τον ίδιο και παρόμοιο τρόπο, όπως π.χ. οι αλκοολικοί.
Σε μανιώδεις χρήστες του ιντερνέτ έδειξαν φωτογραφίες από κομπιούτερ και από μπύρα και οινοπνευματώδη ποτά και τα αποτελέσματα ήτανε ότι οι αλκοολικοί και μανιώδεις έδειξαν ορμές του εγκεφάλου παρόμοιων μοντέλων που αρχικά ενεργοποιούν τον εγκέφαλο.
Αλλά ακόμα αυτή η διάγνωση λέγεται, ότι δεν αρκεί για να πούμε ότι το ιντερνετ προωθεί τη μανία, διότι έχει και σχέση των ανθρώπων με περαιτέρω ψυχικές ενοχλήσεις, που κρύβονται κάτω από τη χρήση του ιντερνέτ.
Λέγεται ότι 90% των παθολογικών χρηστών του ιντερνέτ στη Γερμανία παρουσιάζουν σύνδρομο κατάθλιψης, ασθένειες φόβου καθώς και ενεργά μέσα μανιώδους χρήσης και κατάχρησης.
Σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιείται και τότε ακόμα το διαδίκτυο όταν λείπουν ο πρακτικές επικοινωνίες και συναναστροφές από τη ζωή, όπως είναι ελλιπή αναγνώριση και στοργή.

στη συνέχεια ήθελα να επισημάνω ότι

Η ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Οι έρευνες διαπιστώνουν, ότι διαμέσου της φυγής, από την ενδιάμεση ανθρώπινη και σχέση και συνδιαλλαγή λόγω του σύνδρομο κατάθλιψης και φόβου στον οπτικό κόσμο μπορούν οι ψυχικές ασθένειες τότε βέβαια να αρχίσουν και στη συνέχεια να οξυνθούν.

Εννιά από τις δέκα υποθέσεις αφορά άνδρες που βρίσκονται μεταξύ 15 και 33 ετών, αλλά δεν είναι ακριβώς γνωστό ποιοι από αυτούς είναι ευαίσθητοι.
Επικίνδυνο είναι ότα κανείς είναι θύμα του ιντερνέτ, π.χ. ξεχνά το φαγητό, παραμελεί την υγιεινή του, ή διακόπτει κοινωνικές και ενδιάμεσες ανθρώπινες επαφές.
Αν δεν μπορεί να αλλάξει αυτήν την συμπεριφορά μόνος, αν και ευδιάκριτα το καταλαβαίνει, αυτές τις αρνητικές συνέπειες που έχει, τότε ο παθών έχασε τον έλεγχο γύρω από την συναναστροφή με το ιντερνέτ.
Αν δεν έλθουν να προστεθούν και άλλες αρρωστημένες συμπεριφορές, μπορεί κανείς να προσπαθήσει, να βοηθήσει τον εαυτό του.

Επειδή όμως μια τέλεια εγκράτεια στην σημερινή μας εποχή είναι δύσκολη, οφείλει κανείς να περιορίσει τη χρήση καθημερινά σε ένα προκαθορισμένο χρόνο.
Βοηθητικά είναι επίσης Ερζάτζ απασχολήσεις, όπως μια συνάντηση με φίλους και επίσης πρέπει να συμπεριληφθούν και οι στενοί συγγενείς.
Και αν όλα αυτά δεν βοηθούν, οφείλει κανείς σε κάθε περίπτωση να ζητήσει να πάρει εξειδικευμένη βοήθεια.
Εδώ παρουσιάζεται το πρόβλημα, ότι η παθολογική χρήση του ιντερνέτ δεν αναγνωρίζεται ως μανία και δεν μπορεί να γραφεί ιατρικά ως θεραπεία.

Επειδή όμως συχνά στη μανιώδη χρήση του ιντερνέτ παίζουν σπουδαίο ρόλο και σε άλλες ψυχικές ασθένειες, μπορεί διαμέσου της διάγνωσης αυτών να τεθεί σε ιατρική θεραπεία επίσης της εξάρτησης από το ιντερνέτ.

Ως πηγή της αναφοράς μου: Koelner Stadt Anzeiger, 24.Juli 2007.


β) ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ "Mouse Rage Syndrom" Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Επίσης θα ήθελα να επισημαίνω, ότι υπάρχει μία έρευνα στη Γερμανία πάνω σε 2500 χρήστες ιστοστελίδων και εκεί διαπιστώθηκαν επιπτώσεις με την ονομαζόμενη νέα ονομασία: "Mouse Rage Syndrom".

Αυτό θα πει, ότι οι χρήστες αντιμετώπισαν καλές ιστοσελίδες και στη συνέχεια όμως με τρελλούς γραφικούς σχεδιασμούς που φορτωνότανε πολύ αργά.

Διαπιστώθηκε ότι μόνο ένα μέρος των προσώπων του τεστ παρέμεινε ήρεμο, η πλειοψηφία όμως αντέδρασε στην έρευνα με συμπτώματα στρεσσ.

Με αυτό αποδεικνύεται ότι από μια κακή σχηματισμένη ιστοσελίδα, κυρίως προκαλεί τις αρνητικές επιδράσεις στο κυκλοφοριακό σύστημα της καρδιάς,στο immunsystem, στο σωματικό σύστημα αντέδρασης απέναντι σε ασθένειες, καθώς επίσης και στο φυτικό νευρικό σύστημα.

Διεπιστώθηκε επίσης από τους ερευνητές στην έρευνά τους, χτυπήματα της καρδιάς, υπερβολικό ίδρωμα, και ισχυρά χτυπήματα πάνω στο μάους,ποντικό όπου η νέα ασθένεια έχει ένα νέο όνομα και ότι θα εισέλθει στα λεξικά της ιατρικής με το όνομα:" Mouse Rαge Syndrom", βλέπε: www.internetworl.de,

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία

konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexadros.gr,

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο